Παρασκευή , 29/03/2024

«Οι 50 αποχρώσεις του γκρι», έσπασαν τα ταμπού – Γνωρίστε τον άγνωστο κόσμο και τους άγραφους κανόνες του μαζοχισμού και της υποταγής στο σεξ

Ίσως ένα από τα πιο ιδιαίτερα ζητήματα στην ψυχολογία του ανθρώπου, είναι εκείνο της αναζήτησης του “πόνου” σε συνδυασμό με την ηδονή στην προσωπική και σεξουαλική του ζωή. Κάτι που θα μπορούσε να πει κανείς πως απομυθοποίησε σε πολλούς η κινηματογραφική σειρά “50 αποχρώσεις του Γκρι”. Γιατί κατά κύριο λόγο, οι “50 Αποχρώσεις του Γκρι”, είναι ένα ακόμα στοιχείο το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ώστε να αποκωδικοποιήσεις το γυναικείο μυαλό, όσο γίνεται.

Πολλοί είναι οι ειδικοί που μετά από την πρώτη κιόλας προβολή της ταινίας, ήρθαν να επιβεβαιώσουν πως το σεξ a la “50 αποχρώσεις του Γκρι”, μπορεί να φαντάζει ταμπού, ωστόσο κάνει καλό σε ψυχή και σώμα. Και επειδή στο labelnews μιλάμε πάντα με αποδείξεις, έρευνα του 2009 έδειξε ότι τόσο οι “αφέντες” όσο και οι “σκλάβοι” έχουν συστηματικά χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στον οργανισμό τους έπειτα από τέτοια σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ λίγα χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2013, επόμενη έρευνα, έδειξε ότι οι συμμετέχοντες σε σαδομαζοχιστικό σεξ είναι λιγότερο νευρωτικοί, πιο εξωστρεφείς και επηρεάζονται λιγότερο από την απόρριψη.

Ναι, μπορείτε να πιστέψετε σε αυτά που διαβάζετε, όσο και αν θεωρούνται ταμπού ή δύσκολα να τα συλλάβει ο νους και όντως η ταινία που έχει κάνει τεράστια κινηματογραφική επιτυχία, ανταποκρίνεται στα όρια της πραγματικότητας του μαζοχισμού και κάνει καλό. Και επειδή δικό μου άρθρο χωρίς προσωπική ιστορία δεν γίνεται, αποφάσισα να συναντήσω πρόσφατα και μετά από πολλά χρόνια, μία παλιά μου φίλη της οποίας η ζωή ανταποκρίνεται απόλυτα σε αυτό που είδαμε στη μεγάλη οθόνη.

Μπορεί η συζήτησή μας να ήταν αρκετά αποκαλυπτική που ίσως να θεωρούνταν πολύ περιγραφική, το συμπέρασμα που μπορούσε να αποκομίσει από εκείνη, είναι πως αυτού του είδους η επαφή μπορεί να προκαλέσει αίσθηση ευεξίας, επειδή η δραστηριότητα ενεργοποιεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπου, δηλαδή το δέρμα, το οποίο επηρεάζει έντονα τον εγκέφαλο.

Ας πάμε όμως και σε μία ακόμη πιο επιστημονική και τελευταία για το συγκεκριμένο άρθρο ανάλυση του μαζοχισμού. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που απέδωσε μεγάλη σημασία στη σεξουαλική αιτιολογία του μεγαλύτερου τμήματος της ανθρώπινης συμπεριφοράς, έχει ασχοληθεί με τη χαρακτηρολογική μελέτη του μαζοχισμού.

Ο ίδιος επινόησε την έννοια του ηθικού μαζοχισμού θέλοντας να επισημάνει τη διαφοροποίηση μεταξύ της σεξουαλικής διέγερσης που προκαλείται από τη βίωση του πόνου και του χαρακτήρα ή της προσωπικότητας που διαμορφώνεται από μια τέτοια ψυχική ανάγκη.

Αν λοιπόν είστε από εκείνους ή εκείνες που ακόμη θεωρούν ταμπού ή ανύπαρκτη την πλοκή των 50 αποχρώσεων του γκρι, τότε ίσως σας δώσαμε μία μικρή αλλά σημαντική τροφή για σκέψη…

Δείτε επίσης

Δημήτρης 25 ετών: «Κάνω σεξ μέσω διαδικτύου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν θέλω τις πραγματικές γυναίκες» Όταν η Virtual Reality αντικαθιστά την αληθινή ζωή …

Άκης Τσακίρης Χωρίς αμφιβολία, ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειών ενός ανθρώπου, γίνεται μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, …

Αφήστε μια απάντηση