Παρασκευή , 26/04/2024

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ανέγερση του Ορθόδοξου Ρωσικού Ναού της Ταμασού στην Κύπρο από Ρώσο μεγιστάνα – Οι χρυσοί τρούλοι που εντυπωσιάζουν! (ΦΩΤΟ)

Η ανέγερση του Ορθόδοξου Ρωσικού Ναού, στην Ι. Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής στην Κύπρο αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο όνειρο και όραμα της ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαία. Ευθύς ως εξελέγη Μητροπολίτης σε ηλικία 35 ετών, της αρτισύστατης Μητρόπολης Ταμασού, πριν από δέκα ολόκληρα χρόνια — στα 2007– ο ρηξικέλευθος αυτός  νέος και φέρελπις Ιεράρχης, αναζήτησε τρόπους και επεξεργάστηκε ιδέες και προτάσεις, για να ζωντανέψει το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού, και μάλιστα όχι μόνο των Ορθοδόξων Κυπρίων αλλά όλου του Ορθοδόξου χριστεπωνύμου  πληρώματος που ζεί και βιώνει  στην Κύπρο. Δηλαδή των Ρώσων, των Σέρβων, των Ρουμάνων, των Βουλγάρων κλπ.

Ο προβληματισμός αυτός  επώασε παραγωγικά  τις ιδέες που κυοφορήθηκαν εκείνη την εποχή, εκ των οποίων προέκυψε  η ανέγερση του Ρωσικού Ναού, του πρώτου ρωσικής τεχνοτροπίας Ιερού Ναού. Ο Ναός είναι αφιερωμένος  στον Απόστολο Ανδρέα, αλλά  και εις Πάντας  τους  εν τη Ρωσική Γη διαλάμψαντας  Αγίους. Ο μεγαλόπρεπος αυτός Ναός, αληθινό κόσμημα, ανεγέρθη  στον περίβολο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στο Επισκοπειό, Λευκωσίας.

Τα Θυρανοίξια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα, 27 Μαρτίου, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του μεγάλου Ευεργέτη και κτήτορος του Ιερού Ναού κ. Βιατσιεσλάβ Ζαρεγκώβ, Ρώσου επιχειρηματία, ο οποίος έχει αναπτυγμένο το θρησκευτικό συναίσθημα και αγαπά την Κύπρο και τον Κυπριακό λαό. Ο Ναός αυτός θα εξυπηρετεί τους Ρώσους χριστιανούς της Κύπρου. Θα επανδρωθεί τόσο  από Ρώσους κληρικούς όσο και από Κυπρίους.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση