Παρασκευή , 26/04/2024

Ρεπορτάζ LABEL NEWS Προορισμοί: Αποδράσεις στις ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας για τους ερωτευμένους

Τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς, υδροβιότοποι με μεγάλοι ποικιλία φυτών και ζώων. Οι λίμνες της Ελλάδας σε ένα αφιέρωμα από το Label News για τις πιο όμορφες χειμερινές διακοπές και γιατί όχι για τις πιο ρομαντικές εκδρομές της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου για τους ερωτευμένους.

Λίμνη Πλαστήρα. Αγαπημένος ορεινός προορισμός για φυσιολάτρες και fans των εναλλακτικών σπορ αλλά και οικογένειες, η Λίμνη Πλαστήρα, σε υψόμετρο 750 μ. στα νοτιοδυτικά του Νομού Καρδίτσας, περιστοιχίζεται από 18 πανέμορφα και γραφικά χωριουδάκια και διαθέτει αναπτυγμένη τουριστική υποδομή. Όμορφα χωριά είναι η Πεζούλα, χτισμένη στις όχθες του Μεγάλου Ποταμού, με τα σπίτια του οικισμού να απλώνονται στις δύο πλευρές της ρεματιάς με τις καστανιές, τα έλατα και τις βελανιδιές, και η Μπελοκομύτη, σκαρφαλωμένη σε μια γραφική πλαγιά των Αγράφων, με τα πετρόχτιστα σπίτια, τις λουλουδιασμένες αυλές και τα ξυλόγλυπτα μπαλκόνια να “διακοσμούν” τα στενά της δρομάκια.

Λίμνη Ιωαννίνων. Η λίμνη των Ιωαννίνων με τους ρομαντικούς περιπάτους, τις πρωινές ομίχλες της εποχής που κάθε άλλο από μελαγχολικές δεν είναι, αλλά μαγευτικές και το πολύτιμο στολίδι της. Το πανέμορφο νησάκι που φιλοξενεί, ή αλλιώς το “καμάρι” της πόλης, όπως το ονοματίζουν οι ντόπιοι. Οι επισκέπτες, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία πανέμορφη βόλτα στα λιθόστρωτα μονοπάτια του οικισμού, αλλά και να επισκευθούν φυσικά το ιστορικό μουσείο του Αλί Πασά και το οντά που βρήκε τον θάνατό του από τους Τούρκους στρατιώτες.

Λίμνη Καστοριάς. Η λίμνη της Καστοριάς, μία από τις ομορφότερες των Βαλκανίων, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη φυσιογνωμία, την ιστορία και την εξέλιξη της πόλης. Ο καλύτερος τρόπος για να χαρεί κάποιος το τοπίο είναι να κάνει τον μικρό γύρο της λίμνης Ο παραλίμνιος δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος αλλά πολύ στενός. Τα θεόρατα πλατάνια και οι ιτιές γέρνουν πάνω από τη λίμνη. Στην αρχή αυτής της διαδρομής, σκαρφαλωμένο πάνω στον βράχο, βρίσκεται το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Στο δρόμο συναντά κανείς περιπατητές και παρέες που ψαρεύουν με καλάμια. Όμορφες εικόνες που γεμίζουν ένα Σαββατοκύριακο ή ακόμη και μία εβδομάδα ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Λίμνη Κερκίνη. Στα βόρεια του Nομού Σερρών, σε απόσταση 34 χλμ. από την πόλη των Σερρών και μόλις 7 χλμ. από τα σύνορα με τη Βουλγαρία, απλώνεται με μεγαλοπρέπεια η λίμνη Κερκίνη. Το βασίλειο της άγριας ζωής που δεν χρειάζεσαι κάποιο ντοκιμαντέρ για να το απολαύσεις γιατί βρίσκεται στην Ελλάδα και θα το αγαπήσεις αμέσως. Με αυτοκίνητο, ποδήλατο, άλογο ή με τα πόδια, τα μονοπάτια και οι παρόχθιοι δρόμοι των αναχωμάτων γύρω από την Κερκίνη προσφέρουν μία ολοκληρωμένη άποψη της λίμνης, ενώ τα γύρω χωριά μπορούν να σου προσφέρουν καταλύματα που τα μεγαλοπρεπή ξενοδοχεία της πρωτεύουσας δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …

Αφήστε μια απάντηση