Πέμπτη , 28/03/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ LABEL NEWS: «Ρίχνουν στην θάλασσα» με Νόμο μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη – 2.000 μικρές επιχειρήσεις yachting «ναυαγούν» με κλείσιμο από το Υπουργείο Ναυτιλίας!

Το Label News επικοινώνησε με τον κύριο Ιωάννη Χατζηγιάννη, ιδιοκτήτη επαγγελματικού τουριστικού σκάφους ο οποίος μας μίλησε για τον Νόμο «ταφόπλακα» του Υπουργείου Ναυτιλίας όπως τον χαρακτηρίζει για τους μικρούς ιδιοκτήτες ιστιοπλoϊκών σκαφών  που θα ψηφιστεί στις 28/2.

Ιωάννης Χατζηγιάννης – ιδιοκτήτης επαγγελματικού τουριστικού σκάφους

«Σε κλείσιμο 2000 επιχειρήσεων που ασχολούνται με θαλάσσιες ημερήσιες εκδρομές στα νησιά μας οδηγεί η κυβέρνηση με την τροποποίηση που προτείνει στο νόμο που μόλις δυο χρόνια πριν ψηφίστηκε. Όλα τα μικρά σκάφη, ιστιοπλοϊκά συνήθως, που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας οδηγούνται σε χρεωκοπία γιατί ενοχλήθηκαν οι μεγαλοκαρχαρίες του χώρου που διαθέτουν μεγάλα σκάφη και πολλές γνωριμίες.

Αντί να αγοράσουν σύγχρονα σκάφη που αυτό θα τους κόστιζε πολλά χρήματα, σκέφτηκαν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό των μικρών αλλά σύγχρονων σκαφών μέσω των γνωριμιών τους σε κάποια υπουργεία. Δεν καταλαβαίνουν οι ανεγκέφαλοι επιχειρηματίες και οι συνεργάτες τους , ότι ο τουρίστας δεν μπαίνει σε ένα παλιό σκάφος, γιατί φοβάται και όχι εξ αιτίας κάποιων μικρότερων (η ηλικία του 90% των ημερόπλοιων είναι πάνω από 30 χρόνια).

Κερδίζεις πελάτες αν αναβαθμίσεις τις υπηρεσίες σου, όχι αν κλείσεις τους ανταγωνιστές σου με πλάγια μέσα.

Αποφάσισαν λοιπόν να αφαιρέσουν την άδεια, που είχαν για πάρα πολλά χρόνια, σκάφη πιστοποιημένα με το ευρωπαϊκό CE αλλά και με πιστοποιήσεις του ίδιου του υπουργείου ότι μπορούν να μεταφέρουν έως 48 άτομα με ασφάλεια, και να τα περιορίσουν στα 12 άτομα.

Αποφάσισαν επίσης να αφαιρέσουν από τους μέχρι τώρα κυβερνήτες, που είναι κυρίως οι ιδιοκτήτες τους και ξέρουν να τα χειρίζονται καλύτερα από τον καθένα, το δικαίωμα να κυβερνούν το σκάφος τους. Τους αναγκάζουν να προσλάβουν διπλωματούχο καπετάνιο, ώστε να μην αντέξει το κόστος και να κλείσει.

Και φυσικά αυτό το όμορφο πακέτο μέτρων συνοδεύεται και από έναν πολύ όμορφο νέο φόρο, πράγμα που θα με έβρισκε απόλυτα σύμφωνο, αν δεν ίσχυαν τα προηγούμενα, όπως επίσης και από διπλασιασμό του ΦΠΑ… Περαστικά μας….

Μετά λένε προδότες τους πλοιοκτήτες που βάζουν ξένη σημαία….Προδότες είναι αυτοί που τους ανάγκασαν να βάλουν ξένη σημαία.

Πάντως μπράβο στο Ελληνικό κράτος αφού μετά από όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια έχει την πολυτέλεια να κλείνει ακόμα επιχειρήσεις και εκεί που εισέπραττε εισφορές και φόρους να πληρώνει ταμεία ανεργίας… μπράβο με αφήνει άναυδο!

Από 8 ώρες ελάχιστη ναύλωση τις έκαναν 24 ώρες οπότε μας απαγορεύει να κάνουμε ημερήσιες εκδρομές, που είχαμε άδεια εδώ και 30 χρόνια  υποχρεώνοντάς μας να προσλάβουμε καπετάνιο αν μεταφέρουμε πάνω από 12 άτομα που μέχρι τώρα ήταν 48 άτομα.

Το αστείο είναι ότι δίνουν δίπλωμα σε όποιον ήταν στα πλοία για δυο χρόνια κι ας μην έχει ιδέα (μάγειρες , καμαρότους) και δεν δίνουν σε εμάς που είμαστε στη θάλασσα 20 χρόνια, δεν δέχονται ούτε διεθνή διπλώματα όπως το yachtmaster.»

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …

Αφήστε μια απάντηση