Παρασκευή , 29/03/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LABEL NEWS Κώστας Τσουρός: H Φαίη ήταν ο σημαντικότερος λόγος που αποφάσισα να πάω στο «Πρωινό»

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Αποτελεί αναμφίβολα μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής ψυχαγωγικής τηλεόρασης. Από τα δελτία ειδήσεων και το πολιτικό ρεπορτάζ φέτος τον βλέπουμε σε έναν ρόλο τελείως διαφορετικό καθώς βρίσκεται στο πάνελ του ‘’Πρωινού’’ στον ΑΝΤ1 δίνοντας το δικό του στίγμα στην εκπομπή. Ο γοητευτικός δημοσιογράφος Κώστας Τσουρός τολμάει, ρισκάρει και ξεχωρίζει! Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχωρεί στο Label news μας μιλάει για τους λόγους που επέλεξε να είναι στο πλευρό της Φαίης Σκορδά, για την πολύχρονη εμπειρία του στην ΕΡΤ, αλλά και για την σχέση του με τις γυναίκες και τον γάμο

Από τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων σε ΕΡΤ και ΑΝΤ1 βρίσκεσαι φέτος στο πάνελ του Πρωινού. Ήταν δίκη σου απόφαση και επιθυμία ή πρόταση των υπεύθυνων του ΑΝΤ1;

Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας ψυχαγωγικές εκπομπές ως τηλεθεατής αρκετές φορές είχα αναρωτηθεί πως θα ήταν αν συμμετείχα κι εγώ σε μια από αυτές. Όπως το σκεφτόμουν όμως, έτσι και το απέρριπτα, διότι θεωρούσα ότι επειδή είχα συνηθίσει στο μοντέλο της ενημέρωσης δεν θα μπορούσα εύκολα να υπηρετήσω την ψυχαγωγία. Μου είχαν ξαναγίνει προτάσεις για ψυχαγωγικές εκπομπές και είχα αρνηθεί. Φέτος όμως όταν ο Τζώνη Καλημέρης μου έκανε την πρόταση να ενταχθώ στην ομάδα του Πρωινού ήταν η πρώτη φορά που έπιασα τον εαυτό μου να μην το απορρίπτει εξαρχής κι έτσι ύστερα από συζητήσεις και με τη Φαίη ένιωσα ασφαλής και είπα το – για μένα – πολύ μεγάλο ναι!

Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη ότι βρίσκομαι στο Πρωινό

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις μέχρι σήμερα από το Πρωινό;

Ακόμα, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, δεν έχω απολύτως συνειδητοποιήσει ότι το κάνω εγώ. Παρ’ ολαυτά, μου έχει κάνει εντύπωση ο απίστευτος επαγγελματισμός όλων, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Το καθετί είναι στο παραμικρό προγραμματισμένο και ο καθένας δίνει τον καλύτερο εαυτό του για το αρτιότερο αποτέλεσμα. Όσο περνάει ο καιρός νιώθω πολύ πιο οικεία με αυτό που κάνω και το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι πραγματικά περνάω καλά.

Η Φαίη ήταν ο σημαντικότερος λόγος που αποφάσισα να είμαι στην εκπομπή

Την Φαίη Σκορδά ως παρουσιάστρια πώς την κρίνεις;

Η Φαίη ήταν ίσως ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο αποφάσισα να κάνω αυτό το βήμα. Είναι μια παρουσιάστρια που έχει με πολλή δουλειά κατακτήσει την κορυφή και δεν είναι τυχαίο. Είναι εργασιομανής, πολύ επικοινωνιακή και πάνω από όλα αληθινή. Μπορεί να χειριστεί τα πάντα με εντυπωσιακή ευστροφία και ετοιμότητα και είναι πολύ άμεση με τους τηλεθεατές, προσόν που πολλοί το προσπαθούν αλλά λίγοι το έχουν!

Με την Σάσα υπάρχουν στιγμές που “σκοτωνόμαστε”, αρχίζω και εθίζομαι σε αυτό

Με ποιο πρόσωπο από το πάνελ έχεις τις καλύτερες σχέσεις και ποιος είναι πιο μακριά από την φιλοσοφία σου;

Τώρα θα μου πεις ότι απαντάω διπλωματικά αλλά σου λέω με κάθε ειλικρίνεια ότι με όλους έχω ταιριάξει. Και ο Θέμης και η Σάσα και ο Στέφανος με καλοδέχτηκαν και με έκαναν να αισθανθώ πολύ άνετα μαζί τους από τις πρώτες μέρες. Το ίδιο και με την Μαντώ και την Τζένη. Με τη Σάσα υπάρχουν στιγμές που «σκοτωνόμαστε» αλλά ακόμη κι αυτό μου αρέσει σε σημείο που αρχίζει και μου δημιουργείται εθισμός.

Είναι δύσκολη η προσαρμογή από την ενημέρωση να βρεθείς σε μια αμιγώς lifestyle εκπομπή;

Είναι πολύ δύσκολη η προσαρμογή. Είναι φαντάσου σαν κάποιος ηθοποιός που παίζει συνεχώς σε τραγωδία να πρέπει να παίξει κωμωδία. Είναι δυο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι. Και μόνο το γεγονός ότι σε συνεντεύξεις που κάνω από πολιτικούς οι ερωτήσεις που θέτω είναι αναγκαστικά πιο ανθρώπινες και όχι πολιτικές όπως έκανα μέχρι πρότινος αρχικά μου ήταν πολύ ξένο. Επίσης στα δελτία ειδήσεων σπάνια εκφράζεις γνώμη και άποψη. Απλά παραθέτεις τα γεγονότα. Τώρα, αυτό που καλούμαι να κάνω είναι να σχολιάσω.

Έχει υπάρξει στιγμή να έρθεις σε δύσκολη θέση στο πάνελ λόγω κάποιας θεματολογίας;

Όχι. Καταρχήν θεωρώ ότι το Πρωινό είναι μια εκπομπή που δεν κιτρινίζει κι αυτό είναι ένα κομμάτι πολύ θετικό. Ούτως ή άλλως όμως έχω αποφασίσει ότι από τη στιγμή που βρίσκομαι εκεί θα ακολουθήσω πιστά αυτό που υπηρετώ προσθέτοντας όμως και τη δική μου ματιά. Πιο δύσκολο μου φαινόταν στην αρχή το πώς θα χορέψω και το πώς θα εκθέσω τον εαυτό μου στο κοινό έξω από το καλούπι των ειδήσεων παρά η θεματολογία. Είμαι όμως νέος άνθρωπος που στη ζωή του και χορεύει και διασκεδάζει και ενημερώνεται και ακολουθεί την εποχή του οπότε απλά είμαι ο εαυτός μου.

Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες, ένας δημοσιογράφος μπορεί να κάνει και ειδήσεις και lifestyle

Ενημέρωση ή ψυχαγωγία, τι σε αντιπροσωπεύει περισσότερο; Τι θεωρείς πιο δύσκολο;

Θα μoυ άρεσε να μπορούσα να συνδυάσω περισσότερο και τα δύο. Όταν για παράδειγμα στην  εκπομπή παρουσιάζουμε θέματα πιο ενημερωτικά όπως ήταν ας πούμε η εκλογή του Τράμπ ή η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα ήταν η καλύτερη μου.  Και τα δύο είναι δύσκολα για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Η ψυχαγωγία έχει απλά κάτι που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο από όλους. Εκθέτεις τον εαυτό σου.

Τα τελευταία χρόνια η ΕΡΤ έχει γίνει Κρατική τηλεόραση περισσότερο από ποτέ

Φοβάσαι μήπως ταυτιστείς ως δημοσιογράφος του lifestyle;

Θεωρώ αρχικά ότι τα 13 χρόνια στην σκληρή ενημέρωση δεν διαγράφονται εύκολα. Δεν μου αρέσουν όμως οι ταμπέλες. Ο δημοσιογράφος είναι δημοσιογράφος. Είτε κάνει ειδήσεις είτε lifestyle. Το ήθος είναι αυτό που σε ταυτίζει!

Αν σου γινόταν πρόταση ξανά από την ΕΡΤ θα επέστρεφες; Την Κρατική τηλεόραση σήμερα πώς την σχολιάζεις;

Θα επέστρεφα με μεγάλη χαρά στην παλιά ΕΡΤ. Σε αυτή που πέρασα 9 χρόνια από τη ζωή μου. Στην ΕΡΤ που ήταν σχολείο, που είχε απέραντες δυνατότητες και πολύ καλούς επαγγελματίες. Στην ΕΡΤ που έκλεισε με τον τόσο άδικο και βάναυσο τρόπο εν μια νυκτί. Θα επέστρεφα στη δημόσια τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια η ΕΡΤ δυστυχώς είναι κρατική τηλεόραση περισσότερο από ποτέ.

Αν είχες την επιλογή να κάνεις εκπομπή με concept δικό σου τι θα επέλεγες;

Θα επέλεγα μια εκπομπή που όπως είπα και πριν θα συνδύαζε την ενημέρωση με την ψυχαγωγία. Αυτό που λέμε infotainment. Δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα να κάνω ένα μαγκαζίνο όπως ήταν το ΝΕΤ Παντού που παρουσίαζα μαζί με την Εμμανουέλλα Αργείτη στην ΕΡΤ. Είχε μεγάλες δόσεις ενημέρωσης για ό,τι απασχολεί τον κόσμο χωρίς καθόλου πολιτική και παράλληλα προσπαθούσαμε να κάνουμε τους τηλεθεατές να περνάνε καλά. Μια από τις εκπομπές επίσης που μου άρεσε πολύ για παράδειγμα ήταν αυτή που έκαναν ο Καραμέρος και ο Χαριτάτος στον ΑΝΤΕΝΝΑ.

Μου αρέσει να με φλερτάρουν οι γυναίκες σε ανανεώνει και σε αναζωογονεί

Είσαι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, προσγειωμένος, δίχως να επαίρεσαι. Την δημοσιότητα πώς την διαχειρίζεσαι;

Έπαρση λόγω δημοσιότητας νομίζω (και ελπίζω να μην διαψευστώ ποτέ) ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσω. Τα χω βρει με τον εαυτό μου και δεν χρειάζομαι δεκανίκια.

Έχεις δει αλλαγές στην συμπεριφορά του κόσμου προς το πρόσωπό σου μετά το ‘’Πρωινό’’;

Έχω δει ναι. Και είναι φυσικό αφού καθημερινά μπαίνουμε στα σπίτια τόσων πολλών τηλεθεατών. Μου αρέσουν τα σχόλια του κόσμου. Και τα θετικά και τα αρνητικά αρκεί πάντα να είναι ευγενικά. Μου στέλνουν πάρα πολλά μηνύματα στα social media άνθρωποι που δεν γνωρίζω και το θεωρώ πολύ τιμητικό ότι κάποιος χαρίζει έστω κι ένα λεπτό από το χρόνο του για μένα. Για αυτό τον λόγο θεωρώ υποχρέωσή μου και προσπαθώ κι εγώ να απαντάω σε ό,τι ευγενικό με ρωτάνε.

Ο γάμος είναι μια θαυμάσια σύμβαση αλλά δεν έχω σκεφτεί ακόμη το ενδεχόμενο να παντρευτώ

Εκτός δουλειάς πώς είναι η καθημερινότητά σου; Τα χόμπι σου;

Μου αρέσει να περνάω καλά και προσπαθώ να κάνω τα πάντα για αυτό. Είμαι σπιτόγατος. Η καλύτερη διασκέδασή μου είναι να μαζευόμαστε  με φίλους στο σπίτι και να παίζουμε επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια. Λατρεύω επίσης το να βγαίνω για φαγητό.

Ένας γοητευτικός άντρας όπως εσύ, δέχεσαι φλερτ; Είσαι ‘’ανοικτός’’ στο να σε φλερτάρει μια γυναίκα ή παραμένεις παραδοσιακός, κυνηγός;

Χαίρομαι που με βρίσκεις γοητευτικό χαχαχα. Δέχομαι φλερτ όπως και κάθε άνθρωπος πιστεύω. Το φλερτ είναι το ωραιότερο πράγμα. Σε ανανεώνει και σε αναζωογονεί. Φυσικά και είμαι «ανοικτός». Δεν μπορώ όλα να τα κάνω εγώ… χαχαχα

Για το γυναικείο κοινό που μας παρακολουθεί, είσαι ελεύθερος ή σε σχέση;

Ας μείνει με την απορία… Δεν πειράζει! Είναι μια πληροφορία που δεν προσθέτει και πολλά στην ενημέρωση χαχαχα

Σκέφτεσαι τον γάμο ή είναι νωρίς ακόμη;

Ο γάμος είναι μια θαυμάσια σύμβαση αλλά δεν είναι για όλους. Δεν έχω ακόμη αισθανθεί την ανάγκη να το κάνω.

Κλείνοντας, τα προσωπικά σου και επαγγελματικά όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον;

Αυτό που θέλω είναι να έχω πάντα δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπάω και με αγαπούν, να έχω την υγεία μου και τη δουλειά μου διότι δυστυχώς στην εποχή που ζούμε δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Όνειρό μου είναι να περνάω καλά στη δουλειά μου και αν μπορώ να κάνω κι εγώ τους άλλους να χαμογελούν. Διότι το χαμόγελο είναι το καλύτερο φάρμακο για πολλά…

 

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …

Αφήστε μια απάντηση