Πέμπτη , 13/06/2024

Τα αξεσουάρ του σπιτιού και η διακόσμηση του σαλονιού

Δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε κάθε σπίτι εκφράζοντας την αισθητική του ιδιοκτήτη του. Τα αξεσουάρ σπιτιού κατέχουν έναν διαδραστικό ρόλο σε κάθε στυλ χώρου. Ειδικά φέτος, η μόδα επιβάλει χρώματα έντονα και καθώς δεν μπορούμε να βάφουμε τους τοίχους του σπιτιού μας κάθε νέα σεζόν, τα αξεσουάρ σπιτιού βοηθάνε ώστε να προσθέσουμε λίγα παραπάνω χρώματα στην διακόσμηση του σαλονιού μας.

Η διακόσμηση του σαλονιού είναι πολύ πιο περίπλοκη από τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Πρόκειται για έναν χώρο όπου μαζεύεται η οικογένεια και οφείλει να μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τις δραστηριότητες της. Τα αξεσουάρ σπιτιού είναι καθοριστικά για το στυλ χώρου που επιθυμούμε, ενώ προσδίδουν ένα συγκεκριμένο ύφος στην διακόσμηση του σαλονιού.

deco-%ce%ba%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ac-1

 

Είναι σημαντικό όλα τα αξεσουάρ σπιτιού να ανήκουν στην ίδια χρωματική γκάμα και ύφος όταν πρόκειται για την διακόσμηση του σαλονιού. Ένα μπεζ  σαλόνι αποκτά βιομηχανικό ύφος με νίκελ αξεσουάρ σπιτιού όπως κάδρα, τασάκια, κηροπήγια, φωτιστικά και διακοσμητικά δοχεία. Σε αυτό το στυλ χώρου, τα χρώματα που κυριαρχούν στα αξεσουάρ σπιτιού είναι το γκρι, το ασημί και το μαύρο με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε ένα μοντέρνο μπεζ σαλόνι.

deco-%ce%ba%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ac-2

Αντίθετα, ένα βαρύ νεοκλασικό σαλόνι απαιτεί επιτηδευμένα αξεσουάρ σπιτιού. Η διακόσμηση του σαλονιού είναι πιο βαριά και τα χρώματα ποικίλα. Αν θέλετε να δώσετε ένα στυλ χώρου άλλης εποχής, επενδύστε σε αξεσουάρ σπιτιού κλασσικού ύφους με κυρίαρχο υλικό το ξύλο. Τα χρώματα κυμαίνονται από σκούρα με χρυσές λεπτομέρειες (συνδυασμένα με ανοιχτόχρωμα υφάσματα) έως ανοιχτόχρωμα με χρυσές λεπτομέρειες (συνδυασμένα με σκουρόχρωμα υφάσματα). Το χρυσό χρώμα και οι πολυτελείς κρύσταλλοι αποτελούν το κλειδί για το στυλ χώρου της συγκεκριμένης εποχής.

%ce%b1%ce%be%ce%b5%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%b1%cf%81-%cf%83%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%85-1

Να είστε προσεχτικοί με την επιλογή των αξεσουάρ σπιτιού για την διακόσμηση του σαλονιού σας. Δώστε σημασία στον όγκο που καταλαμβάνουν στον χώρο, τα σχήματα και τα χρώματα τους. Τοποθετήστε τα με τέτοιο τρόπο δίνοντας έμφαση στο στυλ χώρου που επιθυμείτε για την διακόσμηση του σαλονιού σας με αποτέλεσμα έναν αρμονικό χώρο.

Δείτε επίσης

Ρουστίκ: Η νέα τάση στην διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα σε μία business woman

Του Άκη Τσακίρη  Το αιώνιο πρόβλημα μίας επιτυχημένης γυναίκας. Η διακόσμηση. Και πιο συγκεκριμένα, η …

Αφήστε μια απάντηση