Σάββατο , 20/04/2024

Εντυπωσιακές εικόνες από την στολισμένη Εορταστική Ευρώπη! (ΦΩΤΟ)

Λίγο έμεινε για να υποδεχτούμε τις γιορτές των Χριστουγέννων και οι μεγαλουπόλεις της Ευρώπης είναι ήδη έτοιμες, φωτισμένες και στολισμένες για να το γιορτάσουν. Κάθε μια έχει τη χάρη της, ενώ κοινό στοιχείο όλων είναι η γιορτινή διάθεση που ‘κυκλοφορεί’ ανάμεσα στους δρόμους, τις πλατείες και φυσικά τους ανθρώπους της.

Λονδίνο

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε από τη χαρακτηριζόμενη μητρόπολη των Χριστουγέννων, το Λονδίνο. Το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίζεται στην πλατεία Trafalgar είναι από τα πρώτα στοιχεία που συνθέτουν το γιορτινό τοπίο στη πόλη, αφού στήνεται ήδη από τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Το δέντρο αυτό έχει ψηφιστεί ως το πιο Χριστουγεννιάτικο του Λονδίνου και αποτελεί κάθε χρόνο μια δωρεά της Νορβηγίας προς τη χώρα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμπαράστασή της κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι αν η πλατεία Trafalgar δεν είναι αρκετή για να φέρει το πνεύμα των εορτών τότε σίγουρα θα τα καταφέρει μια βόλτα στο Hyde Park που μεταμορφώνεται σε μια φανταστική χριστουγεννιάτικη πολιτεία με το ανάλογο όνομα ‘Winter Wonderland’, με υπαίθρια αγορά, λούνα πάρκ και ακόμη το Magical Ice Kingdom, ένα κόσμο από πάγο, με ‘παγωμένα αγάλματα’ και πίστες για πατινάζ’. Όσο για το Covent Garden, φέτος θα μαγέψει τους επισκέπτες του με γνωστές όπερες από την βασιλική χορωδία και κλασσικά μπαλέτα, κάτω φυσικά από τα στολισμένα και φωτισμένα γκι.

Παρίσι

Το Παρίσι με τη σειρά του, τα Χριστούγεννα γίνεται δύο φορές ‘ πόλη του φωτός’. Πρώτος χριστουγεννιάτικος σταθμός, φυσικά το εναέριο παγοδρόμιο που στήνεται στον πρώτο επίπεδο του Eiffel Tower. Ακόμη, η φωταγώγηση των Champs Elysees  με τα διακόσια στολισμένα δέντρα και τις υπαίθριες αγορές αποτελεί ένα από τα πιο μαγευτικά σκηνικά.

 Βερολίνο

Τα Χριστούγεννα στο Βερολίνο πάνε μαζί με τις μεγάλες χριστουγεννιάτικες αγορές σε διάφορα σημεία της πόλης. Φανταστείτε μια πόλη με πάνω από πενήντα χριστουγεννιάτικες αγορές, οπού μπορεί κανείς να ψωνίσει αναμνηστικά, δώρα, κοσμήματα, χειροποίητες δημιουργίες και παράλληλα να απολαύσει γαστρονομικές σπεσιαλιτέ και θεατρικές παραστάσεις. Τέτοιες αγορές είναι η αγορά μπροστά από το Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, η Alt-Rixdorfer Weihnachtsmarkt και η WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt.

 Βουδαπέστη

Οι γιορτές των Χριστουγέννων στη Βουδαπέστη μοιάζουν με παραμύθι. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι και οι γέφυρές στολισμένες είναι πιο εντυπωσιακές από ποτέ. Οι πλατείες γεμίζουν με χριστουγεννιάτικα χωρία και υπαίθρια παζάρια και κιόσκια που μπορεί κανείς να βρει απίστευτα πράγματα και πολλές νόστιμες εκπλήξεις. Γιορτινό σημείο αναφοράς αποτελεί κυρίως η πλατεία Vörösmarty, στην οποία λειτουργεί ένας ‘μαγικός κήπος’ ονόματι Varázskert .Η πλατεία υποδέχεται τον Άγιο Βασίλη κάθε 6 Δεκεμβρίου για να μοιράσει δώρα στα παιδιά. 

Αθήνα

Όσο για την Αθήνα, ντύνεται και εκείνη χριστουγεννιάτικα, με τη διαφορά πως τα τελευταία χρόνια δε στολίζει δέντρο αλλά καράβι, σύμφωνα με τη παράδοση. Στη Πλατεία Συντάγματος στήνονται μουσικές σκηνές που φιλοξενούν γνωστά συγκροτήματα και χριστουγεννιάτικες μπάντες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Φέτος για πρώτη φορά μια έκπληξη περίμενε τους Αθηναίους και δεν ήταν άλλη από την εγκατάσταση μιας ρόδας που φτάνει τα 40 μέτρα και χαρίζει εντυπωσιακή θέα στα αξιοθέατα του Κέντρου από ψηλά. Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς δεν  κινείται μόνο το Κέντρο αλλά και οι γύρω περιοχές, αφού σε αρκετές πλατείες και εμπορικά κέντρα λειτουργούν παγοδρόμια και καρουζέλ. Το πνεύμα των Χριστουγέννων βρίσκεται και στο Γκάζι με το διασκεδαστικό, θεματικό installation The Christmas Factory’.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …

Αφήστε μια απάντηση