Παρασκευή , 26/04/2024

Γιατί δεν πρέπει να κρατάμε επαφή με τους πρώην μας; – Οι φίλοι μπορούν να γίνουν εραστές αλλά οι εραστές δεν μπορούν να γίνουν φίλοι!

Περάσατε μήνες ή και χρόνια μαζί. Μοιραστήκατε γέλια, χαρές, επιτυχίες αλλά και λύπες, τσακωμούς, αποτυχίες. Δεν το ζητήσατε αλλά ήρθε η στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι σας. Σίγουρα ένας χωρισμός δεν είναι εύκολος για κανέναν όμως ευτυχώς ή δυστυχώς αποτελεί κομμάτι κάθε σχέσης και ίσως το δυσκολότερο. Το παρελθόν είναι ο καλύτερος οδηγός και το παρόν είναι πάντα εδώ για να χτίσεις και να εκμεταλευτείς το μέλλον που ανοίγεται μπροστά σου. Ένα μέλλον δεν χωράει τίποτα απολύτως από το παρελθόν.

Γι’ αυτό ,λοιπόν, μην μπείς στην διαδικασία να σκεφτείς αν έχει θέση στη ζωή σου. Όταν πέφτουν οι τίτλοι του τέλους οι δρόμοι αναγκαστικά χωρίζονται. Όχι γιατί το λέει κάποιος κανόνας αλλά γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον ο συνδετικός κρίκος που δεν είναι άλλος από τον έρωτα.

Κι αν αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείτε απλά να μείνετε φίλοι τα πράγματα είναι πολύ απλά και ξεκινούν από το εξής. Οι φίλοι μπορούν να γίνουν εραστές αλλά οι εραστές δεν μπορούν να γίνουν φίλοι.

Ναι είναι δύσκολο να ξεφύγεις από μια καθημερινότητα, να αποχωριστείς ένα άτομο που μοιραζόσουν τις περισσότερες σκέψεις σου αλλά πόσο λογικό θα ήταν να συνεχίζεις να συζητάς τα προσωπικά σου με κάποιον που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν βασιλιάς αυτών;

Ένας χωρισμός χρειάζεται τόσο χρόνο όσο και χώρο και για τους δύο. Χρόνο γιατί ποτέ και κανένας δεν μίλησε για γρήγορη και εύκολη διαδικασία και χώρο γιατί το να κρατήσεις αποστάσεις είναι ίσως το βασικότερο σημείο σε κάθε χωρισμό.

Επίπονο αλλά σημαντικό. Ουσιαστικά η απόσταση σε συνδυασμό με τον χρόνο είναι η μαγική συνταγή για να μπορέσεις να σταθείς ξανά στα πόδια σου και να προχωρήσεις χωρίς καμία αμφιβολία που θα παίδευε το μυαλό σου υπο άλλες συνθήκες.

Και τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να έχεις κάποιες τυπικές ή και λίγο πιο κοντινές σχέσεις με έναν άνθρωπο που έζησες και μοιράστηκες, έμαθες και ήρθες πιο κοντά στη ζωή. Γιατί μπορεί ο έρωτας να έφυγε αλλά η αγάπη ή έστω το ενδιαφέρον δεν χρειάζεται να εξαφανιστούν…

Δείτε επίσης

Δημήτρης 25 ετών: «Κάνω σεξ μέσω διαδικτύου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν θέλω τις πραγματικές γυναίκες» Όταν η Virtual Reality αντικαθιστά την αληθινή ζωή …

Άκης Τσακίρης Χωρίς αμφιβολία, ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειών ενός ανθρώπου, γίνεται μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, …

Αφήστε μια απάντηση