Πέμπτη , 28/03/2024

Ελευθερία Γιαγή: Το μοντέλο και δασκάλα pole dancing ζει μόνιμα σε τροχόσπιτο ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο

Πηγή: Εφημερίδα Espresso 

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης 

Η Ελευθερία Γιαγή είναι μια γυναίκα που ο τρόπος ζωής της είναι πολύ διαφορετικός από πολύ κόσμο καθώς εδώ και ένα μήνα αποφάσισε να αφήσει τις επιχειρήσεις της και να μένει μόνιμα σε τροχόσπιτο. Η 38χρονη άνοιξε το 2010 την πρώτη σχολή pole dancing στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την ονομασία «Polosi», έχοντας κάνει σπουδές πάνω στο αντικείμενο στη Σιγκαπούρη ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί και ως μοντέλο. Χόμπι της τα ταξίδια καθώς έχει επισκεφτεί 38 χώρες. Εδώ και ένα μήνα πήρε την απόφαση να αφήσει το σπίτι της και τις επιχειρήσεις της και να μείνει μόνιμα σε τροχόσπιτο καταφέρνοντας να συνδυάζει τα ταξίδια της μένοντας στο «σπίτι» της. Μιλώντας στην espresso η εντυπωσιακή μελαχρινή καλλονή μιλάει για το ρίσκο που πήρε και την απόφασή της να ζήσει μια «Ελεύθερη Ζωή».

–  Πότε άνοιξες την πρώτη σου σχολή pole dancing στην Ελλάδα και πώς το αποφάσισες;

To 2008 ξεκίνησα να διδάσκω και το 2010 άνοιξα την δική μου σχολή. Το αποφάσισα επειδή όταν ξεκίνησα εγώ δεν υπήρχαν σχολές και σκέφτηκα πως όπως εγώ είμαι ενθουσιασμένη με το pole dancing, έτσι και άλλες γυναίκες θα θέλουν να μάθουν.

–       Από πετυχημένη επιχειρηματίας έκανες στροφή 180 μοιρών και πλέον ζεις μόνιμα σε τροχόσπιτο ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο. Πότε πήρες αυτήν την απόφαση και τι σε οδήγησε να το κάνεις αυτό;

Η σωματική και ψυχολογική κούραση, και επίσης το γεγονός ότι όταν έκλεινα στην σχολή για Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι, ταξίδευα για καιρό αλλά μου έλειπαν τα ζώα μου και τα πράγματά μου που άφηνα πίσω μου. Οπότε αποφάσισα πριν από ένα μήνα να συνδυάζω τα χόμπι μου, δηλαδή τα ταξίδια έχοντας μαζί και το σπίτι μου!

–          Πώς είναι η ζωή μέσα σε ένα τροχόσπιτο;

Με το τροχόσπιτο μπορείς να ζήσεις σε διαφορετικά μέρη, να κάνεις διαφορετικές εργασίες και να γνωρίζεις νέους ανθρώπους, έχοντας μαζί το ‘’σπίτι’’ σου και χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσεις τις ανέσεις σου ή τις ανάγκες σου.

–          Ποιες χώρες έχεις ξεχωρίσει στα ταξίδια σου;

Μου αρέσει πολύ η Ασία λόγω της κουλτούρας των λαών, των φαγητών και της απλότητας της ζωής.

–          Έχεις αντιμετωπίσει κινδύνους και δυσκολίες;

Κινδύνους όχι, οι δυσκολίες είναι ότι δεν υπάρχουν οι ίδιες ανέσεις που θα είχαμε σε ένα διαμέρισμα, πχ κλιματισμός, μεγάλες ντουλάπες, μπαλκόνια, άφθονο τρεχούμενο νερό. Οι βασικές ανάγκες καλύπτονται αλλά χρειάζονται κάποιες διαδικασίες και κόπος.

–          Οικονομικά πώς βιοπορίζεσαι;

Ασχολούμαι με την φωτογραφία και την ιππασία, οπότε βρίσκω σχετικές εργασίες και επίσης απλές εργασίες όπως babysitting, μαγειρική και φύλαξη ζώων.

–          Σήμερα που σε πετυχαίνουμε και ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Σήμερα είμαι στην Ελλάδα, είναι καλοκαίρι και λατρεύω τις παραλίες και το κολύμπι. Τα επόμενα σχέδια είναι ταξίδι σε κάποιες χώρες που θέλω πολύ να πάω, Μογγολία, Μεξικό και Αμερική.

–        Θα σε ενδιέφερε να κάνεις οικογένεια και πώς θα μπορούσε αυτό να συνδυαστεί με την ζωή σου;

Ναι θα με ενδιέφερε, για μένα οικογένεια μπορεί να είναι ένας παντοτινός σύντροφος μόνο, ή σύντροφος και παιδιά, ή σύντροφος και ζώα. Δεν βλέπω κάποια δυσκολία σε αυτό σε συνδυασμό με τα ταξίδια, ίσα ίσα πιστεύω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον και ωφέλιμο.

–          Κλείνοντας, μίλησέ μας για το blog σου  «Ελεύθερη Ζωή, Ταξιδεύοντας Χωρίς Δουλειά».

Το μπλογκ ξεκίνησε ώστε να μοιράζομαι τις εμπειρίες και τις φωτογραφίες από τα ταξίδια μου με τους φίλους μου. Αργότερα ξεκίνησα να γράφω και για θέματα που με ενδιαφέρουν προσωπικά και πάνω στα οποία έχω κάποιες γνώσεις. Οι θεματολογίες είναι κυρίως ταξίδια, αυτοβελτίωση, και δραστηριότητες. Στο Instagram μου επίσης δημοσιεύω ιστορίες από την καθημερινότητά μου στον λογαριασμό eleftherizoi.

 

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …