Παρασκευή , 26/04/2024

Καλοκαίρι στην Αθήνα λόγω χρημάτων; Και όμως, μπορείς να ζήσεις σαν τουρίστας κάνοντας έξυπνες «διακοπές» στην πρωτεύουσα!

Ποιος είπε ότι στην Μύκονο περνούν καλύτερα από ότι στην Αθήνα; Όποιος και αν αποφάσισε να σου το πει αυτό, πρέπει να ξέρεις πως κάνει τεράστιο λάθος. Και φέτος, είμαστε πολλοί εκείνοι που θα συμφωνήσουμε. Γιατί μεγάλο όπως φαίνεται, είναι το ποσοστό των ανθρώπων που θα κάνεις διακοπές… στην πόλη.

Τι γίνεται λοιπόν όταν πρέπει να περάσεις ολόκληρο το καλοκαίρι σου στην πόλη λόγω δουλειάς ή επειδή το budget σου δεν σου επιτρέπει τις διακοπές; Προς Θεού! Δεν ανάβεις λαμπάδα για να έρθει το θαύμα που περιμένεις και να κερδίσεις σε κάποιον διαγωνισμό για διακοπές σε κάποιο νησί με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Εδώ χρειάζονται πιο δραστικές λύσεις.

Οι μέρες των διακοπών σου στην πόλη, θα σε βρουν ίσως να εξερευνείς τις μικρές και δροσερές γωνιές της, ή καλύτερα τις στοές της. Μπορεί να σκέφτεσαι πως το συγκεκριμένο «άθλημα» να είναι για τον χειμώνα, μιας και στα συγκεκριμένα δρομάκια, κάθε μέρα ξεφυτρώνει και ένα καινούριο μαγαζί που κάτι έχει να σου φέρει από το παρελθόν. Καλό είναι να μην αφήσεις την ευκαιρία και να περάσεις μία βόλτα από τα στενά της πόλης. Εκεί, οι δροσερές γωνιές της, θα σε περιμένουν για έναν όμορφο καφέ ή ακόμη και ένα παγωτό, κάνοντας παρέα και με τους υπόλοιπους που το πλοίο άφησε πίσω.

Κάποτε, στην εφηβεία, μαζευόμασταν παρέες ολόκληρες στις ταράτσες των σπιτιών μας και περνούσαν ώρες ατέλειωτες κοιτάζοντας τα αστέρια. Στην δική σου περίπτωση, όχι μόνο θα κοιτάζεις τα αστέρια, αλλά θα έχεις για παρέα και την καλύτερη μουσική της πόλης, δίπλα σε υπέροχα cocktails. Αν ακόμη λοιπόν αναρωτιέσαι πού θα τα βρεις όλα αυτά, η απάντηση είναι μία. Στις ταράτσες της πόλης, που κάθε τέτοια εποχή, μεταμορφώνονται σε δροσεροί παράδεισοι με υπέροχη θέα θα βρεις σίγουρα μια παγωμένη μπύρα που θα συνοδεύσει τις βραδιές σου.

Αν τα παραπάνω σου μοιάζουν πολύ προφανή, έστω και αν δεν τα κάνεις ποτέ, τότε καλό είναι να κοιτάξεις γύρω σου. Τι βλέπεις; Τις γειτονιές της περιοχής σου. Ήρθε η ώρα λοιπόν να εξερευνήσεις τις γειτονιές που γνωρίζεις ελάχιστα την πόλη, αλλά κάποιος κάπου κάποτε σου είχε αναφέρει πως κάτι καλό υπάρχει εκεί. Μετς, Παγκράτι, Βοτανικός και Νέα Φιλαδέλφεια, μπορούν να γίνουν αμέσως τα επόμενα meet points εσένα και της παρέας σου.

 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …