Πέμπτη , 25/04/2024

Ε. Δημητροπούλου: Από τη Νομική στο…Νησί και από την τηλεόραση στο θέατρο

Η Ευγενία Δημητροπούλου αποτελεί μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Το ευρύ κοινό την γνώρισε μέσα από την τηλεοπτική επιτυχία «Το Νησί», με την ίδια έκτοτε να έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες θεατρικές επιτυχίες. Μιλώντας στο star.gr και τον Βαγγέλη Καράλη αναφέρει ότι η υποκριτική την απελευθέρωσε ως άνθρωπο. Η Ευγενία έχει πάρει το πτυχίο της στη Νομική και παρά την αγάπη της για την ηθοποιία, δε χάνει ευκαιρία να βοηθά φίλους της δικηγόρους, για να κρατάει επαφή με το αντικείμενο. Δηλώνει πως την έχουν στεναχωρήσει δημοσιεύματα που έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την προσωπική της ζωή, ενώ, όπως μας εξομολογείται, στα σχέδια της είναι να κάνει οικογένεια και παιδί, αρκεί να βρεθεί… ο κατάλληλος. Η όμορφη ηθοποιός φέτος πρωταγωνιστεί στο αριστούργημα «Περηφάνια και Προκατάληψη» σε σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη στο θέατρο «Αλκυονίς».

– Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Το μικρόβιο μού μπήκε από το σχολείο. Δεν ήμουν ποτέ εξωστρεφής ως παιδάκι, ήμουν πολύ ντροπαλή. Όταν συμμετείχα για πρώτη φορά σε θεατρικό εργαστήρι ένιωσα την απόλυτη ελευθερία και ξεκλειδώθηκα ως άνθρωπος. Το θέατρο και η υποκριτική με απελευθέρωσαν ως άτομο.

– Μπήκες στη Νομική και μάλιστα πήρες και το πτυχίο σου. Σκέφτηκες να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη δικηγορία;

Η Νομική θέλει πολύ μεγάλη σπουδή και μελέτη, οπότε είναι δύσκολο να το κάνω συνδυαστικά με την υποκριτική. Παρόλα αυτά συνεχίζω να διαβάζω δικαστικές αποφάσεις και διάφορες νομικές υποθέσεις. Πολλά καλοκαίρια πηγαίνω σε δικηγορικά γραφεία φίλων μου και τους βοηθάω όσο μπορώ, αλλά πιο πολύ για πλάκα και για να μη χάνω την επαφή μου με το αντικείμενο.

– Για να πάμε στο σήμερα πρωταγωνιστείς στην πολύ όμορφη παράσταση, «Περηφάνια και Προκατάληψη» στο θέατρο «Αλκυονίς», σε σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη μαζί με τους Δημήτρη Μοθωναίο, τον Αγησίλαο Μικελάτο, την Ελεάννα Καυκαλά και τον Κώστα Φαλελάκη. Οι εντυπώσεις σου μέχρι σήμερα;

Πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ματιά της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη, που έκαναν τη διασκευή. Δεν πρόκειται για ένα κλασικό ανέβασμα, αλλά για μια πρόκληση, που έχει πολύ ενδιαφέρον. Υπάρχει μια μεγάλη ευθύνη από όλους μας, ώστε να ανταποκριθούμε επάξια στην αγαπημένη κλασσική Βρετανική νουβέλα.

– Το ευρύ κοινό σε γνώρισε μέσα από το «Νησί», μια σειρά που αγαπήθηκε πολύ από τους τηλεθεατές. Γιατί τα τελευταία χρόνια δε σε βλέπουμε στην τηλεόραση;

Μου έχει λείψει η τηλεόραση, διότι επικοινωνείς με πολύ κόσμο μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Προέρχομαι από την επαρχία και γνωρίζω τη συντροφιά που κρατάει στους ανθρώπους. Από εκεί και πέρα τυχαίνει να κλείνω πρώτα τις θεατρικές μου δουλειές και μετά να έρχονται οι προτάσεις από την τηλεόραση, οπότε δε θέλω να κρεμάσω μια δουλειά που έχω κλείσει.

– Πώς διαχειρίστηκες τη δημοσιότητα που γνώρισες από το «Νησί»;

Στην αρχή έβλεπα τον εαυτό μου σε εξώφυλλα περιοδικών και δεν πίστευα ότι ήμουν εγώ αυτή, νόμιζα ότι συνέβαινε σε κάποια άλλη κοπέλα. Εισέπραξα πολλή αγάπη και ακόμη μέχρι και σήμερα ο κόσμος αγαπάει πολύ τη σειρά.

– Στην επίσημη πρεμιέρα ήταν και ο πρώην σύντροφός σου, ο Άλκης Κούρκουλος. Είναι σημαντικό για ένα πρώην ζευγάρι να συνεχίζει να κρατάει πολιτισμένες σχέσεις μεταξύ τους;

Είμαι ένας άνθρωπος που δεν είμαι των εντάσεων, ούτε της κακίας και του μίσους. Το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό.

– Σε έχουν ενοχλήσει δημοσιεύματα στα media για την προσωπική σου ζωή;

Κατά καιρούς, όταν γράφεται κάτι τελείως λάθος και ψευδές κυρίως, με έχει στεναχωρήσει. Ειδικά με στεναχωρεί, όταν μέσα σε ένα δημοσίευμα περιγράφουν ένα πρόσωπο, που δεν έχει καμία σχέση με εμένα.

– Κλείνοντας, την μητρότητα και την οικογένεια τη σκέφτεσαι;

Φυσικά, είναι κάτι που με ενδιαφέρει, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και είναι θέμα τύχης και Θεού.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …

Αφήστε μια απάντηση