Σάββατο , 20/04/2024

Μικρά καθημερινά πράγματα που μας δείχνουν ότι πετυχαίνουμε στην ζωή μας …

Πολλές είναι εκείνες οι στιγμές που αισθανόμαστε ότι δεν πετυχαίνουμε στη ζωή μας, ότι οι καταστάσεις που βιώνουμε δεν είναι ιδανικές και η ψυχολογία που δημιουργούμε στον ίδιο μας τον εαυτό δεν είναι και η καλύτερη. Κι όμως! Υπάρχουν κάποια σημάδια που μας δείχνουν πως πετυχαίνουμε στη ζωή μας, χωρίς καν να το έχουμε αντιληφθεί.

Πόσες φορές έχουμε αγαπήσει το δράμα στη ζωή μας, μιας και μας επιβεβαιώνει πως δεν έχουμε την απαραίτητη επιτυχία στην καθημερινότητά μας; Πολλές φυσικά, αλλά το δράμα δεν σημαίνει ωριμότητα. Μην ξεχνάς πως οι σχέσεις δεν είναι τόσο δραματικές όσο ήταν κάποτε. Στο παρελθόν μπορεί να ήταν ιδιαιτέρως δραματικές αλλά αν πλέον είναι πιο ώριμες και σοβαρές σημαίνει ότι υπάρχει τεράστια πρόοδος τόσο στον χαρακτήρα όσο και στις επιλογές μας.

Μπορεί να δείχνει εγωιστικό ή ακόμα και ναρκισσιστικό αλλά ξεκινήστε να διώχνετε ότι δεν σας κάνει να αισθάνεστε καλά στην καθημερινότητά σας. Το να αγαπάει κανείς τον εαυτό του και να σέβεται τον χρόνο του διαθέτοντας τον σε πράγματα που τον βοηθούν να εξελίσσεται ή να χαλαρώνει, είναι επιτυχία! Κανείς εξάλλου δεν αξίζει να πέφτει ψυχολογικά.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες στην επαγγελματική, αλλά και προσωπική μας ζωή, μπορούν να μας δώσουν πολλά καλά, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουμε. Κανένας εξάλλου δεν καταφέρνει 100% επιτυχία σε ότι κάνει.  Η ζωή έχει και νίκες και ήττες. Για να έχουμε προσωπική ανάπτυξη πρέπει να βλέπουμε τις αποτυχίες μας σαν γνώση για κάτι καλύτερο. Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε μπροστά σε μία αποτυχία, απλά πρέπει να δούμε τα λάθη και πώς θα τα διορθώσουμε.

Οι άνθρωποι γύρω μας μπορούν να μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους. Ειδικά εκείνοι που θα έκαναν τα πάντα για εμάς. Αν έχετε δίπλα σας τους ανθρώπους που θα σας στηρίξουν στα δύσκολα και ξέρετε να αναγνωρίζετε ποιοι είναι μόνο λόγια, τότε έχετε πετύχει. Το να διακρίνουμε τους αερολόγους από τους πραγματικούς φίλους και συνεργάτες είναι μία ικανότητα που μπορεί να έχουμε περάσει πολλά για να την αποκτήσουμε, αλλά το καλύτερο εργαλείο σε προσωπική και επαγγελματική ζωή.

Η αγάπη μπορεί να είναι ρίσκο, αλλά το να αγαπάμε βαθιά και να είμαστε ανοικτοί προς την αγάπη, μας κάνει ευτυχισμένους. Και όσο είσαι ευτυχισμένος, σημαίνει ότι πετυχαίνεις στη ζωή σου. Πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται την αγάπη και δεν ανοίγονται σε εκείνη. Περισσότερο ο φόβος της απόρριψης και της προδοσίας μπορεί να εμποδίσει την στροφή προς την αγάπη αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει κανείς. Αν ήδη το έχετε καταφέρει, είστε επιτυχημένοι άνθρωποι.

Μην περιμένεις στα θαύματα. Ναι, τα ξαφνικά, όμορφα και σημαντικά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας μπορούν να χαρακτηριστούν ως θαύματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα περιμένουμε για να μας κάνουν ευτυχισμένους. Είμαστε συνδημιουργοί σε καθετί που συμβαίνει στη ζωή μας και πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως εμείς φέρνουμε τα καλά και τα άσχημα στην καθημερινότητά μας. Ακόμη και τα θαύματα.

Αρκετοί από εμάς φοβόμαστε για το τί θα πουν οι άλλοι για τις πράξεις μας, σε προσωπικό, αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Γνωρίζετε πως δεν μπορείτε να τους ικανοποιήσετε όλους. Και δεν σας πειράζει αυτό. Η κοινωνία έχει standard που πολλές φορές δεν είναι ρεαλιστικά. Πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε την αρνητική άποψη; Φυσικά με ειλικρίνεια στους ανθρώπους γύρω μας, αλλά και με τεράστια αγάπη σε αυτό που κάνουμε.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Τουλάχιστον πρακτικά, δεν μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Έτσι, το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε είναι το πώς βλέπουμε εμείς τα πράγματα και τις καταστάσεις. Αν μπορούμε να αλλάξουμε την δική μας άποψη για ότι συμβαίνει θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα!

Ο τελικός σκοπός του ανθρώπου είναι η ευτυχία κατά τον Αριστοτέλη. Και όντως δεν υπάρχει κάτι ανώτερο για έναν άνθρωπο από το να νιώθει χαρούμενος. Η ευτυχία είναι ένα συναίσθημα που χαρίζει υγεία και δίνει κίνητρο συνεχές. Είναι η επιτυχία στην ζωή που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη! Άρα τι πιο πετυχημένο από το να νιώθουμε ευτυχισμένοι;

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση