Τετάρτη , 17/04/2024

Μπορούν τελικά οι ευφυείς άνθρωποι να κάνουν σχέσεις; Γιατί οι περισσότεροι έξυπνοι άνθρωποι επιλέγουν να μένουν μόνοι;

Η αλήθεια είναι πως μια υγιής και ολοκληρωμένη από κάθε άποψη σχέση είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθεί πόσο μάλλον να κρατήσει και να ωριμάσει με τον χρόνο. Καθημερινά παρατηρούμε σχέσεις να μην ευδοκιμούν και φτάνοντας σε αδιέξοδο να τελειώνουν οριστικά.

Το παράδοξο τις περισσότερες φορές είναι πως άνθρωποι με υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης είναι αυτοί που δυσκολεύονται κι αυτό όχι γιατί δεν κάνουν λάθη αλλά κυρίως επειδή φαίνεται πως έχουν διαφορετικά κριτήρια από τους υπόλοιπους. Αυτοί είναι κάποιοι λόγοι για τους οποίους οι εφυείς άνθρωποι δεν ζορίζονται να χτίσουν και να κρατήσουν μια σχέση.

Αρχικά, είναι υπερβολικά αναλυτικοί κυρίως όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα κατάσταση. Αντλούν δεδομένα από το παρελθόν τους και αρκετές φορές υποσεινήδειτα τα χρησιμοποιούν στο παρόν για να πάρουν την κατάλληλη απόφαση σε οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί. Ως γνωστόν όμως η υπερβολική ανάλυση δημιουργεί αντί να λύνει προβλήματα.

Έτσι, οι συνέπειες δεν αργούν να γίνουν αντιληπτές με αποτέλεσμα να προσθέτουν ένα επιπλέον βάρος στη σχέση αλλά και στον ίδιο τους τον εαυτό καθώς η βαθιά σκεπτόμενη φύση τους, αναλύει σχολαστικά την συμπεριφορά τους και γίνεται ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού τους.

Επιπλέον, είναι ευθείς. Βεβαίως, κανείς δεν είπε πως η ευθύτητα είναι κάτι αρνητικό όμως αρκετές καταστάσεις χρήζουν ιδιαίτερου χειρισμού και σαφώς απαιτούν πιο ήπιους τρόπους προσέγγισης. Σε αυτήν ,λοιπόν, την περίπτωση οι ευφυέστεροι άνθρωποι χάνουν λίγο το παιχνίδι γιατί πολύ απλά δεν το βρίσκουν εύκολο να ελέγξουν τον εαυτό τους.

Τέλος, έχουν υψηλές προσδοκίες τόσο από τους ίδιους όσο και από τους συντρόφους τους, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την πραγματικότητα καθώς καθίσταται πρακτικά αδύνατο για κάποιον να είναι άψογος σε όλα.

Συμπέρασμα; Το μυαλό μας είναι το βασικό όπλο μας σε αυτή τη ζωή όμως τι γίνεται όταν στρέφεται εναντίον μας; Οι ευφυείς άνθρωποι είναι επιρρεπείς στις σχέσεις για τους προαναφερθέντες λόγους όμως αν καταφέρουν να έρθουν αντιμέτωποι με αυτούς θα καταφέρουν να χτίσουν μια ολοκληρωμένη και ώριμη σχέση.

Αρκεί να επαναξιολογήσουν τα δεδομένα στη ζωή τους και να σταματήσουν να υπεραναλύουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Γιατί δυστυχώς…

«Το πρόβλημα σε αυτό τον κόσμο είναι πώς οι ευφυείς είναι γεμάτοι αμφιβολίες, την ίδια στιγμή που οι ανόητοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση».

Δείτε επίσης

Δημήτρης 25 ετών: «Κάνω σεξ μέσω διαδικτύου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν θέλω τις πραγματικές γυναίκες» Όταν η Virtual Reality αντικαθιστά την αληθινή ζωή …

Άκης Τσακίρης Χωρίς αμφιβολία, ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειών ενός ανθρώπου, γίνεται μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, …

Αφήστε μια απάντηση