Πέμπτη , 28/03/2024

Ξωκλήσι ή Εκκλησία; Τι να επιλέξετε για τον γάμο σας; Ποια είναι τα συν και τα πλην σε κάθε περίπτωση;

Όλοι είμαστε παραδοσιακοί άνθρωποι και την πιο όμορφη στιγμή της ζωής μας αναζητάμε πάντα τα πιο όμορφα και πιο ιδιαίτερα μέρη για τον τέλειο γάμο. Επειδή όμως για τους Έλληνες η θρησκεία είναι το μεγαλύτερο πράγμα πάντα θέλουν κάτι πιο ιδιαίτερο και όμορφο εκείνη την ημέρα, αναζητώντας τις πιο όμορφες εκκλησίες για να γίνει η θρησκευτική τελετή του γάμο.

Την σήμερον ημέρα όμως ο λαός φαίνεται να δείχνει μια παραπάνω αδυναμία στα ξωκλήσια και τα μικρά εκκλησάκια. Παρόλα αυτά δες και εσύ τις διάφορες ανάμεσα στην εκκλησία και το ξωκλήσι και αποφάσισε ποια πόρτα από τις δυο σου επιλογές θα ήθελες να διάβεις.

Ο γάμος στο ξωκλήσι είναι σίγουρα μέσα στο μυαλό αρκετών ανθρώπων. Πιο ρομαντικό , πιο απλό και πιο όμορφο. Συνήθως τα εκκλησάκια αυτά βρίσκονται σε ωραίους προορισμούς μακριά από την  πόλη και σε μαγικά μέρη όπως τα Νησιά μας ή τα χωριά μας. Προδιαθέτουν ένα πιο ονειρεμένο και βγαλμένο από κάποια ταινία γάμο.

Ο συνδυασμός χρωμάτων από ηλιοβασιλέματα που μπορούν να σας προσφέρουν ή από παραπλήσιες ή διπλανές θάλασσες θα σας δώσει μια χρωματική πανδαισία στις φωτογραφίες του γάμου σας και θα σας ανταμείψει για το τελικό αποτέλεσμα. Επειδή όμως όπως προ είπα η συγκεκριμένη επιλογή ενός ξωκλήσι είναι αρκετά αγαπητή , θα ήθελα να σας προειδοποιήσω και για δυο τεχνικά θέματα που μπορεί να ανακύψουν όπως το ξωκλήσι που επιλέξατε να μην έχει ρεύμα και ο γάμος σας να είναι αργά οπότε να χρειαστεί φωτισμός.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι τα συγκεκριμένα εκκλησάκια είναι πολύ δημοφιλή με αποτέλεσμα να υπάρχουν γάμοι που να περιμένουν ή να έχουν τελειώσει σε ένα περιορισμένο χώρο όπου όλοι πρέπει να χωρέσουν και να φωτογραφηθούν πριν και μετά την τελετή.

Από την άλλη έχουμε την εκκλησία όπου θεωρείτε και το σήμα κατατεθέν καθώς η παράδοση βρίσκει σε αυτήν τους περισσότερους πιστούς του αθλήματος. Στην περίπτωση που ο γάμος σας γίνει σε εκκλησία τότε σίγουρα δεν θα έχετε να ανησυχείτε για το που θα χωρέσουν οι καλεσμένοι σας ή αν θα υπάρχει παροχή ρεύματος.

Μπορεί επιλέγοντας την εκκλησία  να χάσετε την τελική εικόνα του μαγευτικού τοπίου που φανταζόσασταν αλλά πολλές εκκλησίες μπορεί να έχουν άλλες ομορφιές εσωτερικές οι εξωτερικές. Κάποιες όμως που μπορεί να είναι πιο γραφικές εκκλησίες δεν σας εξασφαλίσουν ούτε αυτές ότι δεν θα είναι δημοφιλής και δεν θα έχουν συνωστισμό από προηγούμενους ή επόμενους γάμους από τον δικό σας. Ότι και να διαλέξετε πάντως το μόνο που έχω να πω είναι καλά στέφανα και στα δικά μας οι ελεύθεροι …

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …

Αφήστε μια απάντηση