Παρασκευή , 29/03/2024

Οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας δεν είναι μόδα – Ο έρωτας δεν χωράει σε ηλικίες

Έχει ηλικία ο έρωτας; Αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων ή μήπως ανήκει μονάχα στους νεότερους; Οι περισσότεροι θα απαντήσουν όχι σε αυτήν την ερώτηση. Τι συμβαίνει όμως αν ερωτευθούν δύο άνθρωποι με μεγάλη διαφορά ηλικίας; Είναι λογικό και κυρίως επιτρεπτό;

Δυστυχώς, η πλειοψηφία συνεχίζει ακόμη και σήμερα να υποστηρίζει ακράδαντα πως ο έρωτας μεταξύ δύο ανθρώπων με μεγάλη ηλικιακή διαφορά δεν πρέπει να υπάρχει και γι’ αυτό πρέπει να καταστρέφεται. Η απάντηση μου; Ο ΕΡΩΤΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΕΣ.

Ζούμε σε μια εποχή που ο ανθρώπινος νους έχει διευρυνθεί πολύ περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται για να σπάσουν τέτοιου είδους στερεότυπα όμως στην πραγματικότητα ενώ έχουν γίνει βήματα σε πολλούς και σαφώς πολυδιάστατους τομείς δεν μπορούμε ή καλύτερα δεν θέλουμε να αντιληφθούμε κάτι που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ζωή μας. Τον έρωτα.

Δεν θέλουμε να αντιληφθούμε πως δεν επιλέγουμε αυτόν που θα ερωτευθούμε και το γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο να μείνουμε μακριά από εκείνον που σαν μαγνήτης μας έλκει κοντά του για κάποιον ανεξήγητο, μαγικό λόγο.

Κανείς, ποτέ δεν προκαθόρισε ποιόν, που και πότε θα ερωτευτεί κι αυτό γιατί ο έρωτας δεν έχει χρονικούς περιορισμούς, είναι γεγονός αυθόρμητο και το μόνο σημαντικό σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι η ηλικία παρά μόνο η αμοιβαιότητα.

Όπως σε κάθε είδους σχέση έτσι και στον έρωτα το μόνο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί είναι ταύτιση απόψεων και γενικότερα σύγκλιση επιθυμιών. Εξάλλου, ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά το πέρασμα των χρόνων ανάλογα με τον χαρακτήρα του, τις εμπειρίες του και σαφώς το πώς έχει επιλέξει να ζήσει τη ζωή του.

Δείτε επίσης

Δημήτρης 25 ετών: «Κάνω σεξ μέσω διαδικτύου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν θέλω τις πραγματικές γυναίκες» Όταν η Virtual Reality αντικαθιστά την αληθινή ζωή …

Άκης Τσακίρης Χωρίς αμφιβολία, ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειών ενός ανθρώπου, γίνεται μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, …

Αφήστε μια απάντηση