Πέμπτη , 25/04/2024

Παρουσίαση Κατερίνα Αρμενοπούλου: H Σύγχρονη Αγιογράφος από την Χαλκίδα που κρατάει ζωντανή την ελληνική Παράδοση και Θρησκεία επάνω σε καμβά…

Κατερίνα Αρμενοπούλου

Διδάκτωρ Εικαστικών Τεχνών UNArte

Γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Τριάδα Ψαχνών Ευβοίας. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών της Ραχούτη Γκίκα Ευμορφίας, καθώς και στο καλλιτεχνικό εργαστήρι του Στέφου Νικολάου στην Αθήνα.

Το 2000 εισήχθη στο τμήμα Εικαστικών και Διακοσμητικών Τεχνών του Εθνικού Πανεπιστημίου Τεχνών ‘Nicolae Grigorescu’ στο Βουκουρέστι. Αρχικά φοίτησε στο ατελιέ του καθηγητή Balescu Catalin κι έπειτα στο ατελιέ του καθηγητή Pastina Horea. Το 2004 αποφοίτησε με άριστα λαμβάνοντας Πτυχίο Ζωγραφικής. Την ίδια χρονική περίοδο παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής ζωγραφικής, αναπαλαίωσης και συντήρησης έργων Τέχνης, δίπλα στους Lazarescu Liviu και Lazar Iοn.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, με ειδικότητα τη ζωγραφική, στο ατελιέ του καθηγητή Anghel Gheorghe. Το 2008, απέκτησε Διδακτορικό Τίτλο στη Θεωρία Τέχνης με συντονιστή τον Stendl Ioan Ernst. Θέμα διατριβής της ήταν ‘Το σύμβολο στην αρχαία ελληνική τέχνη”.

Έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, εκπαιδευτικά σεμινάρια και πανεπιστημιακές διαλέξεις. Εργάστηκε στην Αθήνα ως Καθηγήτρια Εικαστικών Τεχνών στο ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Σχολής Τεχνών και επαγγελμάτων, στο ΙΕΚ Γαλατσίου και στο ΙΕΚ Ν.Ηρακλείου Αττικής.

Έργα της έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα σε πέντε ατομικές εκθέσεις καθώς και σε πολλές ομαδικές και φεστιβάλ τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Παράλληλα με την εικαστική δημιουργία, έχει δημοσιεύσει ποιήματά, λαμβάνοντας βραβεία και πολλές τιμητικές διακρίσεις. Επίσης ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων, καθώς και με τη φωτογραφία.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, της Uniunea Artistilor Plastici cu sediul la Alba Iulia, της International Union of Mail Artists IUOMA, της Worldwide Artists For Peace W-AFPIAA, του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών, και μέλος του Συλλόγου Νέων Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Δείτε επίσης

Notaras Dental Clinic: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς οδοντιάτρων ανοίγει τις πόρτες του

Βαγγέλης Καράλης Από τον: Βαγγέλη Καράλη  Το Notaras Dental Clinic ανοίγει τις πόρτες του και …

Αφήστε μια απάντηση