Πέμπτη , 25/04/2024

Σε έξαρση ο τζόγος στην Ελλάδα της οικονομικής Κρίσης – Γιατί οι Έλληνες στρέφονται στα τυχερά παιχνίδια;

Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε σε αυτή τη ζωή. Τα τυχερά παιχνίδια για πολλούς είναι ένα  από τα πιο  διασκεδαστικά, χόμπι και μια ανθυγιεινή ενασχόληση με σοβαρές συνέπειες πολλών ανθρώπων.

Σε αυτά είτε μπορείτε να στοιχηματίσετε σε αθλήματα, ξυστό, ρουλέτα, πόκερ, σε μια χαρτοπαικτική λέσχη, στην πίστα, ή σε απευθείας σύνδεση εάν τα τυχερά παιχνίδια σας είναι μέσω ιντερνέτ.

Ο τζόγος είναι μια αφορμή που μπορεί να καταπονήσει τις σχέσεις σας, παρεμβαίνει στην εργασία σας, και είναι ικανός να σας οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή.

Μπορείτε ακόμη και να κάνετε πράγματα που ποτέ δεν πιστεύατε ότι θα κάνατε, όπως το να κλέβετε χρήματα για να παίξετε ή για να πληρώσετε ανεξόφλητα χρέη. Ίσως νιώθετε πως δεν είναι εφικτό να σταματήσει, αλλά με την κατάλληλη βοήθεια, μπορείτε να ξεπεράσετε ένα πρόβλημα όπως ο τζόγος και να επανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής.

Τι είναι όμως πραγματικά ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια και τι προβλήματα δημιουργεί; Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια μπορεί να καταλήξει σε παθολογική χαρτοπαιξία, ή σε διαταραχή ελέγχου της παρορμητικότητας. Αν είστε μανιώδης τζογαδόρος, δεν μπορείτε να ελέγξετε την ώθηση για να παίξετε, ακόμα και όταν έχει αρνητικές συνέπειες για εσάς ή τους αγαπημένους σας.

Θα στοιχηματίσετε παίρνοντας το ρίσκο χωρίς να το σκεφτείτε, και θα παίζεται συνέχεια τυχερά παιχνίδια, ανεξάρτητα από τις συνέπειες, ακόμη και όταν ξέρετε ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον σας ή δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να χάσετε. Φυσικά, μπορείτε επίσης να έχετε ένα πρόβλημα με το τζόγο, χωρίς να είναι εντελώς εκτός ελέγχου.

Πρόβλημα είναι οποιαδήποτε συμπεριφορά παιχνιδιού που διαταράσσουν τη ζωή σας. Αν είστε απασχολημένος με τα τυχερά παιχνίδια, περνάτε όλο και περισσότερο χρόνο και ξοδεύετε όλο και περισσότερα χρήματα για αυτό, κυνηγώντας τις ζημιές που μπορεί να σας προκαλέσει.

Η απεξάρτηση από το τζόγο συνδέεται συχνά με άλλες συμπεριφορές ή διαταραχές της διάθεσης. Πολλοί παίκτες υποφέρουν με αποτέλεσμα να κάνουν κατάχρηση ουσιών, μη διαχειριζόμενοι από το άγχος που τους δημιουργείτε, την κατάθλιψη, άλλα και την διπολική διαταραχή.

Για να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια καλό θα ήταν όσοι είναι εθισμένοι να ζητάνε την βοήθεια κάποιου συγγενή η κάποιου ειδικού γιατρού που θα μπορέσει να τους συμβουλέψει.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση