Πέμπτη , 25/04/2024

Πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι σας με όμορφες και πρωτότυπες ιδέες και λύσεις

Το Πάσχα πλησιάζει και μπαίνουμε αισίως στην Μεγάλη εβδομάδα. Όπως και τις μέρες των Χριστουγέννων έτσι και σε αυτές του Πάσχα ψάχνουμε ιδέες για να διακοσμήσουμε όμορφα και ιδιαίτερα  το σπίτι μας. Οι περισσότεροι από εμάς λόγω του ότι δεν μας το επιτρέπει και πολύ η οικονομική κρίση , ψάχνουμε οικονομικές ιδέες προκειμένου  να δώσουμε πασχαλινούς τόνους στο σπίτι μας με ελάχιστο κόστος. Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις πιο όμορφες και έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας αυτές τις γιορτινές μέρες.

 

Ένας πολύ όμορφος τρόπος πέρα απο το να διακοσμήσετε όμορφα το σπίτι σας είναι να τον κάνετε να μυρίζει άνοιξη. Γι ΄αυτό καλό θα ήταν να πάρετε ένα βάζο που έχετε σε κάποια άκρη και να το γεμίσετε ανοιξιάτικα λουλούδια προκειμένου να δώσετε μια άλλη αύρα στο χώρο σας. Γιορτάστε την εποχή με ένα χειροποίητο στεφάνι του Πάσχα έξω από την πόρτα σας συμπληρώνοντας το από πολλά λουλούδια.

Οι στάσεις σερβιρίσματος δεν είναι μόνο για επιδόρπιο. Δημιουργήστε πάνω της κάτι μοναδικό τοποθετώντας πάνω πολύχρωμα αυγά και φωλιές απο πολύχρωμα χαρτόνια. Κορνίζες όλο νόημα είναι η επόμενη έμπνευσή μας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές άδειες κορνίζες όπου αντί για δικές σα φωτογραφίες θα τους τοποθετήσετε μέσα κάποιες με πασχαλινές εικόνες. Κρατήστε μερικά αυγά και ζωγραφίστε τα όπως εσείς νιώθετε τοποθετώντας τα στο τέλος σε διάφορα σημεία του σαλονιού σας.

Αν σας περισσεύει κάποιο γλαστράκι κενό τότε μη χάσετε ευκαιρία να το γεμίσετε κλαδιά, και να τους κολλήσετε πάνω χάρτινα πουλιά και αυγά σε διάφορα χρώματα θα δείτε πόσο μαγικό θα βγει το αποτέλεσμα. Τα τζάμια μας είναι άδεια χωρίς χρώμα και δεν προφέρουν τίποτα πέρα απο θέα σε εξωτερικούς χώρους, γιατί λοιπόν να μην τα εκμεταλλευτούμε διακοσμώντας τα με διάφορα πασχαλινά αυτοκόλλητα;

Ο λαγός από την άλλη είναι σήμα κατατεθέν του Πάσχα οπότε όσοι πιο πολλοί διακοσμούν τον χώρο μας τόσο το καλύτερο. Μπορείτε να τοποθετήσετε στην είσοδο σας τρείς στην σειρά  ανα ύψος . Μια εξίσου έξυπνη και ιδιαίτερη ιδέα είναι να γεμίσετε μικρές γλαστρούλες με χρωματιστά αυγά και να τις κρεμάσετε με κορδέλες σε κάποιο κενό τοίχο της βεράντας σας.

Τα καλαθάκια δεν είναι μόνο για να μαζεύουμε αυγουλάκια αλλά και για να τα διακοσμούμε με αυτά, όποτε ήρθε η ώρα μόλις βάψετε τα αυγά σας να τα τοποθετήσετε μέσα, και να τα ακουμπήσετε πάνω στην τραπεζαρία σας.  Τέλος μπορείτε να τοποθετήσετε στο σαλόνι σας αρκετά κεράκια σε έντονες αποχρώσεις.

Δείτε επίσης

Ρουστίκ: Η νέα τάση στην διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα σε μία business woman

Του Άκη Τσακίρη  Το αιώνιο πρόβλημα μίας επιτυχημένης γυναίκας. Η διακόσμηση. Και πιο συγκεκριμένα, η …