Πέμπτη , 18/04/2024

Πόση δύναμη κρύβει μια αγκαλιά;

Λένε πως «οι άνθρωποι χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 αγκαλιές την ημέρα για να συντηρηθούμε και 12 αγκαλιές την ημέρα για να αναπτυχθούμε». Εγώ θα έλεγα πιο απλά πως μονάχα το ρήμα αγκαλιάζω εμπερικλείει την λέξη ζω και αυτό μπορεί να τα εξηγήσει όλα.»

Πόση δύναμη μπορεί να κρύβει ένα χάδι, ένα άγγιγμα, μια ειλικρινής επαφή, μια μικρή πράξη φροντίδας και αγάπης κατά τη διάρκεια της ημέρας; Η αλήθεια είναι ότι υποτιμούμε τη δύναμη που έχει η σωματική επαφή και πιο συγκεκριμένα η αγκαλιά στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων κυρίως σήμερα που ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει καταφέρει να παγώσει κάθε είδους συναισθηματική επαφή.

Αλήθεια, όμως, πόσες είναι οι φορές που έχεις σκεφτεί πως όλα θα ήταν διαφορετικά μέσα σε μια ζεστή αγκαλιά…; Πόσες είναι εκείνες που έχεις νιώσει την ανάγκη να κρυφτείς μέσα σε δύο χέρια και να ξεχάσεις για λίγο τον πόνο και το άγχος της καθημερινότητας..;

Έχουμε μάθει να συνδέουμε τις αγκαλιές με τα παιδικά μας χρόνια και να ντρεπόμαστε πολλές φορές γι’ αυτές όμως ξέρουμε πολύ καλά πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν μεγαλώσουμε η ζεστασιά, το κουράγιο και η δύναμη που κρύβει μια αγκαλιά θα παραμείνει ίδια. Γιατί μια αγκαλιά δεν σου επιτρέπει να γίνεις κομμάτια αλλά αντίθετα κομματιάζει αυτή ό,τι σε στεναχωρεί και σε βαραίνει.

Ίσως ,λοιπόν, έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουμε κάτι μικρό στη ζωή μας που θα μας προσφέρει κάτι πολύ μεγάλο. Να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να δείξουμε την αγάπη μας σε αυτούς που αγαπάμε. Να ρίξουμε τα τείχη και να υψώσουμε ξανά γέφυρες στις σχέσεις μας. Ίσως μια αγκαλιά καταφέρει να κλείσει το κενό που αισθανόμαστε καθημερινά και μας δώσει τη δύναμη να προχωρήσουμε ή και να ξεκινήσουμε ξανά από την αρχή.

Δείτε επίσης

Δημήτρης 25 ετών: «Κάνω σεξ μέσω διαδικτύου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν θέλω τις πραγματικές γυναίκες» Όταν η Virtual Reality αντικαθιστά την αληθινή ζωή …

Άκης Τσακίρης Χωρίς αμφιβολία, ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειών ενός ανθρώπου, γίνεται μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, …

Αφήστε μια απάντηση