Παρασκευή , 19/04/2024

Πώς να συνδυάσετε αρμονικά τις Αντίκες μέσα σε ένα μοντέρνο σπίτι;

Αντικέ και Μοντέρνο. Δύο έννοιες αντικρουόμενες όχι όμως και αταίριαστες μεταξύ τους. Όταν αγγίζουμε το θέμα της διακόσμησης ειδικά, το πάντρεμα των δύο αυτών στυλ είναι πρόκληση.

Είναι πολύ πιθανό να σας έχει ‘ξεμείνει’ κάποιο έπιπλο παλαιότερης εποχής, που κατά κάποιο τρόπο..κληρονομήσατε από οικογενειακή προίκα. Τα έπιπλα αυτά αποτελούν πλέον αντίκες βγαλμένες από το παρελθόν που τραβούν το μάτι και το ενδιαφέρον του παρόντος. Ακόμη και στην αγορά βρίσκει βέβαια κανείς πολύ όμορφες αντίκες. Πώς όμως μπορεί μια αντίκα να ενσωματωθεί σε ένα μοντέρνο σπίτι; Η επιτυχία βρίσκεται στη σωστή αξιοποίησή της.

Αρχικά, από τη στιγμή που προορίζετε το στυλ του σπιτιού σας για ‘μοντέρνο’ θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ως προς το πόσα έπιπλα-αντίκες θα ενσωματώσετε. Θα πρέπει να έχετε στο νου σας πως οι αντίκες θα αποτελέσουν απλώς ορισμένα κομμάτια-κλειδιά που θα κάνουν το κυρίαρχο ύφος της διακόσμησης πιο ενδιαφέρον, οπότε αποφύγετε να το φορτώσετε με πολλά ‘βαριά’ κομμάτια, γιατί στο τέλος το σπίτι θα μοιάζει μάλλον παλιομοδίτικο.

Από τη στιγμή που έχετε επιλέξει τα έπιπλα, προσαρμόστε τα έξυπνα στο χώρο. Για παράδειγμα ένας κλασσικός καναπές μπορεί να αναδειχθεί πάνω σε ένα μίνιμαλ χαλί και ένας vintage καθρέφτης μπορεί να ταιριάξει στο μοντέρνο μπάνιο, ίσως μαζί με αντικέ μπαταρίες βρύσης. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να μεταποιήσετε τα παλιά αυτά κομμάτια. Από τον πιο απλό τρόπο, το να καλύψετε ένα έπιπλο με ριχτάρι ή να αλλάξετε τις ταπετσαρίες σε κάποια παλιά πολυθρόνα μέχρι και να αλλάξετε εξ’ ολοκλήρου την χρήση τους. Για παράδειγμα μια μπανιέρα- αντίκα από αυτές που είχαν ‘ποδαράκια’ μπορεί με μια μεταποίηση να μετασχηματιστεί σε ένα μοντέρνο ανάκλινδρο . Ακόμη, ένα σκρίνιο μπορεί να μεταμορφωθεί σε βιβλιοθήκη.

Επιπλέον μπορείτε να φτιάξετε μικρούς χώρους- βιτρίνες, όπου η αντίκα θα παίζει τον κύριο ρόλο και το μοντέρνο design θα ακολουθεί. Φανταστείτε μια γωνιά του σπιτιού ή του κήπου με μια καρέκλα- αντίκα και δίπλα της μια μίνιμαλ λάμπα δαπέδου ή ένα μικρό μοντέρνο τραπέζι.

Τα έντονα χρώματα μπορούν να κάνουν ένα αντικέ κομμάτι να μοιάζει σαν να έφτασε από το μέλλον. Στη περίπτωση που αποτελείται από ξύλο, αυτό μπορεί να βαφτεί είτε σε καφέ τόνους είτε σε λευκούς, μαύρους ή μπλε. Η νέα του ταπετσαρία μπορεί να έχει επίσης έντονα χρώματα όπως κόκκινο ή σμαραγδί.

Μην υποτιμάτε κανένα στυλ διακόσμησης και μην φοβάστε να πειραματιστείτε με παλιά κομμάτια που έχουν αξία για εσάς. Επενδύστε πάντα σε ποιοτικά κομμάτια και στην φαντασία σας για ένα διαχρονικό αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης

Ρουστίκ: Η νέα τάση στην διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα σε μία business woman

Του Άκη Τσακίρη  Το αιώνιο πρόβλημα μίας επιτυχημένης γυναίκας. Η διακόσμηση. Και πιο συγκεκριμένα, η …

Αφήστε μια απάντηση