Πέμπτη , 25/04/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Καταγγέλλουν την Διοίκηση Σκαραμαγκά ότι μεταφέρουν τα ανήλικα παιδιά με αναπηρίες σε χώρους μαζί με ηλικιωμένους και αστέγους, κρατώντας τα δεμένα με ιμάντες! – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Καράλης

Οι γονείς των παιδιών με αναπηρίες, αυτισμού, εγκεφαλοπάθειες κ.α, αντιδρούν και καταγγέλλουν την Διοίκηση του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά καθώς θέλουν να μεταφέρουν τα παιδιά σε χώρους τελείως ακατάλληλους μαζί με ηλικιωμένους και αστέγους και σε συνθήκες Μεσαίωνα όπως το δέσιμο των παιδιών με Ιμάντες! Την Τρίτη 17/10/2017 στις 11 το πρωί στο Υπουργείο εργασίας θα συγκεντρωθούν ώστε να σταματήσουν αυτήν την βίαιη μετεγκατάσταση καλώντας τον απλό κόσμο να σταθεί στο πλευρό τους!

“ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ”

“Η διοίκηση με την συνεργασία του υπουργείου εργασίας έχει αποφασίσει και ξεκίνησε να πραγματοποιεί  τον ξεριζωμό των παιδιών μας από το ίδρυμα που ζουν σχεδόν 30 χρόνια. Έχει αποφασίσει να μεταστεγαστούν στο ίδρυμα στα Μελίσσια στο οποίο συστεγάζονται ηλικιωμένοι και άστεγοι, και σε δύο χώρους στο παλιό λοιμωδών σε συνθήκες και διαστάσεις φυλακής. Τα παιδιά μας έχουν βαριές αναπηρίες,αυτισμού,εγκεφαλοπάθειας κ.α. και απαιτείται αυξημένη φροντίδα για την κάλυψη των αναγκών τους.

Οι γονείς έχουν δηλώσει επανειλημμένως την άρνηση τους προφορικά αλλά και εγγράφως στην εγκληματική και απάνθρωπη μεταστέγαση που θα βάλει τα παιδιά σε τεράστιους κινδύνους οδηγώντας τα ακόμη και στον θάνατο. Όπως στην προηγούμενη μεταστέγαση 31 παιδιών προ πενταετίας από τα οποία έχουν πεθάνει 8. Καθώς διαθέτουν θέση εξουσίας δεν υπολογίζουν τίποτα θεωρώντας ότι έχουν την απόλυτη δύναμη. Τα παιδιά αυτά όμως διαθέτουν μεγαλύτερη δύναμη.

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Ελάτε όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γονιών την Τρίτη 17/10/2017 στις 11 το πρωί στο Υπουργείο εργασίας να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν μπορούν να παίζουν με την ζωή κανενός ανθρώπου και να σώσουμε τα παιδιά.”

Ο Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών του Σκαραμαγκά κύριος Γιώργος Γεωργούλας αναφέρει χαρακτηριστικά στο Label News:

“Ξεκίνησε ήδη το σχέδιο εξόντωσης των παιδιών του ιδρύματος σκαραμαγκά.(Τα παιδιά είναι σήμερα ηλικίας 40-50 ετών και έχουν ζήσει και μεγαλώσει στο ίδρυμα αυτό επί 30 χρόνια). Η μεταστέγαση  αυτή φαίνεται να έχει πολλούς στόχους. Το πούλημα του κτιρίου που ζουν τόσα χρόνια, και πηγαίνοντας τα σε διαφορετικούς χώρους με διαστάσεις και συνθήκες φυλακής είναι αρκετό από μόνο του να τα διαλύσει ψυχικά,αφού έχουν βαριές αναπηρίες αυτισμού & εγκεφαλοπάθειας.

Η καθυστέρηση νοημοσύνης δεν συνεπάγεται καθυστέρηση συναισθημάτων. Το αντίθετο. Σε συνδυασμό με την γνωμάτευση των ΚΕΠΑ προ 3 ετών περίπου που χαρακτήρισε τις παθήσεις τους ότι το ποσοστό αναπηρίας τους προέρχεται από ψυχιατρική πάθηση,αυτό δίνει την δυνατότητα για χρήση ψυχοφαρμάκων που μειώνουν δραματικά το προσδόκιμο ζωής κρατώντας τα σε μόνιμη καταστολή ή δέσιμο με ιμάντες και σχοινιά καλύπτοντας έτσι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που έχει δημιουργηθεί μεθοδευμένα.

 Το αντίδοτο σε όλα αυτά είναι ο προαυλισμός και η εκτόνωση τα οποία διαπιστωμένα  έχουν τεράστια ευεργετικά αποτελέσματα για εκείνα. Καταλήγοντας στους νέους απάνθρωπους για τις ανάγκες τους χώρους, μόνιμα ή «προσωρινά» με άγνωστη συνέχεια,το μέλλον τους θα είναι μαύρο και με σύντομη διάρκεια. Είναι χρέος όλων μας και δικαίωμα που δεν μπορεί να μας αφαιρέσει κανείς να προστατέψουμε με κάθε τρόπο τα υπέροχα αυτά πλάσματα και να δώσουμε το παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γονιών  την Τρίτη 17/10 στις 11 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας όπου υπάγεται η διοίκηση του ιδρύματος.”

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …