Πέμπτη , 28/03/2024

Ταξιδεύουμε στην Λίμνη Κάρλα: Δίπλα στον Βόλο, η Λίμνη που θα σας εκπλήξει με την έντονη βιοποικιλότητα και τα εξωτικά πουλιά

Το labelnews.gr σας ταξιδεύει για μία ακόμη φορά στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδος, με σκοπό να γνωρίσουμε καλύτερη την ευλογημένη αυτή χώρα, αλλά και να την αγαπήσουμε όπως της αξίζει. Αυτή τη φορά, γνωρίζουμε μία λίμνη, που κάποιοι στο όνομα της “ανάπτυξης”, θέλησαν πριν 60 χρόνια να την εξαφανίσουν, στερώντας από τον Θεσσαλικό κάμπο ολόκληρο τον υδροφόρο ορίζοντά του.

Λίμνη Κάρλα. Ένας προορισμός με ιστορία. Ένας πανέμορφος προορισμός για να ανακαλύψει κάθε ταξιδιώτης. Οι όχθες της Κάρλας, είναι γεμάτες λιμνοπούλια  που βρίσκονται συγκεντρωμένα κυρίως κοντά σε δύο οικισμούς, το Σέσκλο και το Διμήνι. Το ταξίδι ξεκινά στο βυζαντινό μοναστήρι του Φλαμουριού που βρίσκεται κρυμμένο στα δάση του Μαυροβουνίου.

Συνεχίζουμε για το Βελεστίνο ( ή Φέρες όπως την ξέρουν την περιοχή οι παλιοί ), τόπος καταγωγής του Ρήγα Φεραίου και για τους προϊστορικούς οικισμούς Σέσκλο και Διμήνι. Ήρθε η ώρα όμως να αφήσετε τους κύριους δρόμους και να ακολουθήσετε τις παρακαμτήριες οδούς και έτσι μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την λίμνη Κάρλα. Αξίζει μια στάση στον βυζαντινό ναό του Αγ. Νικολάου και μια βόλτα στο ανάχωμα της λίμνης.

Η λίμνη Κάρλα, ή λίμνη Βοιβηίδα, ήταν λίμνη η οποία αποξηράνθηκε το 1962, επειδή την εποχή εκείνη προκαλούσε πλημμύρες στις γεωργικές καλλιέργειες, ενώ ορισμένες βαλτώδεις εκτάσεις γύρω της προκαλούσαν την έντονη παρουσία εντόμων. Όμως η πόλη αυτή έχει τεράστια ιστορία. Το βουνό αυτό κρατάει μυστικά και η λίμνη αυτή συνεχίζει να δίνει ζωή και πλούτο σε ολόκληρο τον κάμπο, μέχρι και σήμερα και αξίζει για τον καθένα να την επισκεφθεί.

Αν αναρωτιέστε γιατί αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τη λίμνη Κάρλα, είναι διότι αυτή την εποχή δεν λείπουν οι Αργυροπελεκάνοι, οι Φαλαρίδες, τα Σφυριχτάρια, οι Κορμοράνοι και πολλά άλλα παρυδάτια πουλιά που κυρίως στις απογευματινές ώρες μαζεύονται στις όχθες.

Τί καλύτερο από μία βόλτα στις πιο καταπράσινες όχθες που γνώρισε η περιοχή ένα απόγευμα μακριά από την φασαρία της μεγαλούπολης, παρέα με τα πιο εξωτικά πουλιά; Και το πιο σημαντικό; Σε μία περιοχή που σίγουρα θα λατρέψετε. Ένα βουνό που σίγουρα δεν αποτελεί γνωστό τουριστικό προορισμό, αφού όλο τον ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πόλη του Βόλου, όπου την τιμάμε κυρίως για τα τσίπουρα και τους μεζέδες της.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …