Τρίτη , 23/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LABEL NEWS Άντα Λιβιτσάνου: «Ζω,υπάρχω και είμαι πολύ καλά μακριά από την δημοσιότητα»

Συνέντευξη: Γιώργος Μαντάς

Από το μαγαζί της και μόνο άνετα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την ζωή της βγαλμένη από παραμύθι. Η Άντα Λιβιτσάνου νιώθει παιδί μέχρι και σήμερα. Προσπαθεί να παραμένει αισιόδοξη πάντα, ακόμα και με την μεγαλύτερη δυσκολία ενώ το χιούμορ είναι κάτι που την αντιπροσωπεύει πλήρως. Η ειλικρίνεια είναι ένα στοιχείο που την διακατέχει και που την κάνει ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της αλλά και στον κόσμο γενικότερα.

Πώς πήρες την μεγάλη απόφαση να απέχεις από τα τηλεοπτικά και τα θεατρικά δρώμενα; Ήταν συνειδητή επιλογή;

Όλες οι επιλογές μου είναι συνειδητές. Ήταν κάτι το οποίο το σκεφτόμουν από πολύ μικρή ηλικία, ένα κρυφό σενάριο. Πως είναι καμιά φορά όταν φανταζόμαστε την ζωή μας πώς θα θέλαμε να είναι ή τι αλλαγές θα είχε κάποια στιγμή. Που φανταζόμαστε και λέμε «μπα δεν θα γίνει ποτέ» και είναι ωραίο σαν σενάριο. Απλά το έκανα (γέλια).

Το Ada’s little kitchen είναι κάτι που μου φέρνει θετική ενέργεια

“Ada’s little kitchen”. Πες μου λίγα λόγια για αυτό σου το εγχείρημα.

Όχι και πολύ νέο πια, δηλαδή έχουμε περάσει 3 χρόνια μαζί και είναι μια σχέση εδραιωμένη πλέον. Κυρίως συμπεριλαμβάνει χαρά γιατί έχεις να κάνεις με ανθρώπους που έρχονται εδώ να ψωνίσουν για κάτι το οποίο είναι χαρούμενο. Τα γενέθλια τους, κάποιο πάρτυ, κάποια βάφτιση, κάποιο γάμο. Οπότε σαν έννοια χώρου και ενεργειακά είναι κάτι το οποίο είναι πολύ θετικό. Οπότε είναι ωραίο να ξεκινάς την μέρα σου ξέροντας ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους που έρχονται με θετική διάθεση στο μαγαζί. Και αυτό μ’ αρέσει, έχει πολύ μεγάλη σημασία για μένα. Είναι μια όμορφη φάση. Ωστόσο δεν σημαίνει πως έχω σταματήσει να κάνω άλλα πράγματα μουσικά ή θεατρικά ή τηλεοπτικά. Απλά φέτος που είχα συζητήσει να κάνω κάτι δεν μου έφτανε ο χρόνος. Και εντάξει, έχοντας μια επιχείρηση είναι δύσκολο να την αφήσεις. Πρέπει να της δώσεις την πρέπουσα σημασία. Στο μέλλον μπορεί να κάνω όμως πάλι κάτι στο θέατρο ή στην τηλεόραση, αν μου αρέσει πολύ βέβαια. Αυτό είναι και το καλό του μαγαζιού, ότι μου δίνει δηλαδή την ευκαιρία να επιλέξω ακόμη πιο εύκολα κάτι που θα αφιερώσω τον χρόνο μου.

Ποιο είναι το πιο περίεργο γλυκό που σου έχει παραγγείλει κάποιος πελάτης;

Βαρετό θα έλεγα, περίεργο όχι. Έχει τύχει ας πούμε να έρθουν και να μου πούνε θέλω μια ανάμεικτη τούρτα. Τους εξηγώ πολύ ευγενικά τι κάνουμε εδώ πέρα, ποιο είναι το concept, δοκιμάζουνε, συνήθως μένουν πολύ ευχαριστημένοι και μαθαίνουν. Γιατί είναι κάτι το οποίο δεν το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Αλλά τους εκπαιδεύουμε και αυτό είναι που μας νοιάζει. Άλλωστε η παραγωγή  είναι μικρή οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να σου μείνει κάτι. Μπορεί να μπει κάποιος και να μην βρει κάτι ή να είμαστε sold out, ξέρεις την ώρα που κλείνουμε. Σαν σχέδιο μου έχουνε ζητήσει κάτι πιο σεξουαλικό. Μια σεξουαλική τούρτα που δεν την έκανα γιατί δεν είναι το προφίλ του μαγαζιού.

Δεν μπορείς να πεις δεν μπορώ να ζήσω μακριά από το θέατρο

Πολλοί ηθοποιοί λένε την φράση “Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από το θέατρο”. Εσύ μπορείς τελικά;

Όλοι μπορούμε να ζήσουμε μακριά από ο,τιδήποτε το οποίο δεν μας δίνει την ικανοποίηση που μας δίνει το συγκεκριμένο διάστημα της ζωής μας. Αυτό το δεν μπορώ δεν υπάρχει. Βασικά δεν είναι δεν μπορώ, είναι δεν θέλω (γέλια). Αν πρέπει να είμαστε ειλικρινείς στον εαυτό μας. Δεν μπορείς να πεις δεν μπορώ να ζήσω μακριά από το θέατρο. Δεν μπορείς να ζήσεις μακριά από το οξυγόνο και μακριά από το νερό. Αυτές είναι οι βασικές αρχές της ζωής. Τώρα αυτά είναι λίγο ηθοποιήστικες ατάκες (γέλια).

Ήσουν front woman του συγκροτήματος “Volt”. Η μουσική τι ρόλο παίζει στην ζωή σου;

Η μουσική είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να σταματήσω να κάνω. Είναι στο DNA μου, το έχω κληρονομήσει κυριολεκτικά από τον μπαμπά μου. Είμαστε γενικά μουσική οικογένεια ούτως ή άλλως. Είναι κάτι που υπάρχει καθημερινά στην ζωή μου σταθερά. Είναι και ο άντρας μου που είναι ηχολήπτης και μουσικός και καταλαβαίνεις ότι πειραματιζόμαστε διαρκώς στο στούντιο του σπιτιού μας.

Η διασημότητα δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός μου

Πώς διαχειρίζεσαι την αναγνωρισιμότητα;

Φυσιολογικά. Γενικά προσπαθώ να καταλαβαίνω ότι για κάποιον μπορεί να είναι μια έκπληξη που θα με δει και ότι δεν είναι συνηθισμένος. Προσπαθώ να έχω πάντα την κατανόηση. Δεν είναι πάντα ευχάριστο. Και για μένα προσωπικά σαν ηθοποιός δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός μου η αναγνωρισιμότητα και η διασημότητα. Με ενδιαφέρει η δουλειά η ίδια. Δηλαδή η αγάπη μου για την δουλειά. Ιδανικά και όταν έκανα πολλές δουλειές και στην τηλεόραση και στο θέατρο και είχα όλα τα φώτα επάνω μου, το απέφευγα. Γιατί ήμουν πολύ κουρασμένη πολλές φορές. Δεν ήθελα να έχω επαφές. Αυτό τώρα στο μαγαζί έχει αλλάξει τελείως όπως καταλαβαίνεις καθώς έχω άμεση επαφή με όλους τους ανθρώπους (γέλια). Και αυτό είναι πολύ ωραίο γιατί βρισκόμαστε και σε μια τελείως διαφορετική συνθήκη σχέσης.

Έχεις ενοχληθεί ποτέ από κάποιο δημοσίευμα;

Ε σίγουρα θα μα έχει ενοχλήσει κάποιο δημοσίευμα ανά τα έτη εκατό τα εκατό. Στην Ελλάδα ζούμε (γέλια). Αλλά δεν έχουν κάποια αξία ώστε να χρειάζεται να αναφερθούνε.

Πώς σου φαίνεται ο έγγαμος βίος; Ήταν αυτό που περίμενες;

Είναι καλύτερος από αυτό που περίμενα, μ’ αρέσει πολύ. Νομίζω πως πάντα ήμουν άνθρωπος που ήθελε την συντροφικότητα με έναν τέτοιο τρόπο. Βεβαίως όπως όλα τα πράγματα και όπως όλες οι ανθρώπινες σχέσεις και αυτό θέλει πολύ δουλειά. Που σημαίνει ότι πρέπει να έχει πήξει το μυαλό σου που λέμε. Και να ξέρεις λιγάκι τι σου γίνεται, ποιος είσαι, που πας, να εξελίσσεσαι μαζί με τον άλλον άνθρωπο παράλληλα και ξεχωριστά βεβαίως. Γιατί το να είσαι σε έναν γάμο δεν σημαίνει ότι χάνεις την προσωπικότητα σου. Σημαίνει ότι εξελίσσεσαι μαζί με τον άλλον και εσύ ωριμάζεις μόνος σου. Είναι πάρα πολύ ωραία μέχρι στιγμής και ελπίζω να συνεχίσει να είναι (γέλια).

Ένα παιδί είναι στα άμεσα σχέδια σου;

Αυτό τώρα είναι κάτι το οποίο ή θα’ ρθει ή δεν θα’ ρθει (γέλια). Θα δούμε. Δεν ξέρω καθόλου. Τέτοιου είδους σχέδια δεν κάνω. Το βρίσκω λίγο εγωιστικό.

Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς για να αλλάξει η πολιτική κατάσταση της χώρας

Με την τωρινή πολιτική κατάσταση της χώρας αγχώνεσαι για το μέλλον;

Κοίταξε να δεις είμαι ένας άνθρωπος που αλήθεια προσπαθώ να μην με επηρεάζει. Δεν είναι κεκτημένο. Υπάρχουν στιγμές που το χάνω γιατί άνθρωπος είμαι, δεν είμαι τέλεια. Εννοώ η πολιτική, η κοινωνία, οι συνθήκες, αυτά που μας συμβαίνουν γενικότερα στην ζωή μας. Προσπαθώ να μην μου χαλάνε τον ύπνο μου όλα αυτά. Είναι κάτι δύσκολο να το κάνεις. Θεωρητικά ακούγεται πολύ εύκολο. Αλλά προσπαθώ να αποστασιοποιούμαι πλήρως. Μπορεί να δω κάτι και να συγχυστώ αλλά η επόμενη σκέψη μου θα είναι «ε καλά να σου πω κάτι δεν θα τρελαθείς κιόλας». Δηλαδή είναι κάτι το οποίο αλλάζει. Και αν πάμε την ζωή πιο απλοϊκά, ακόμα και να συμβεί το χειρότερο πράγμα και να πάμε κατά διαόλου που λέει ο λόγος, άμα είσαι άνθρωπος θετικός θα πεις ότι εντάξει έγινε, πάμε παρακάτω. Δηλαδή γυρνάμε αυτόματα σελίδα. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις  ξαφνικές καταστάσεις. Προσωπικά δεν ξέρω πως θα πάει γιατί είμαι τελείως άσχετη από πολιτικής πλευράς. Αυτό που αισθάνομαι σαν άνθρωπος είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να δώσει την αξία και την προσοχή σε αυτή την χώρα. Γεωγραφικά είμαστε σε μια πολύ καλή θέση, θα μπορούσαμε να έχουμε απίστευτο τουρισμό και γεωργία. Είμαστε πλούσια χώρα και από θέμα κλίματος. Και βλέπω ότι δεν υπάρχει σωστή μέριμνα. Βεβαίως δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί αλλά και εμείς οι ίδιοι που δεν αλλάζουμε. Από πάππου προς πάππου με την νοοτροπία αυτή του να αρπάξουμε, να πάρουμε, να χώσουμε στην τσέπη. Είναι τόσο συνολικά λάθος το σκηνικό μας σαν λαός αλλά και σαν πολιτική που αυτό νοσεί σε έναν βαθμό που δεν ξέρω πόσο θα αλλάξει. Πρέπει να αλλάξουμε εμείς για να αλλάξει και αυτό. Δεν ξέρω αν έβγαλα πολύ νόημα (γέλια).

Θα σε δούμε κάπου θεατρικά ή τηλεοπτικά μέσα στο 2017;

Αυτή τη στιγμή όχι. Μουσικά συνεχίζω να κάνω κάποια πράγματα. Υπάρχει περίπτωση να κάνω κάποιες συναυλίες και κάποια live. Ελπίζω να τα καταφέρω και να υπάρχει ο χρόνος, το κέφι και το αποτέλεσμα που θα ήθελα.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …

Αφήστε μια απάντηση