Πέμπτη , 25/04/2024

Τα διήμερα του καλοκαιριού είναι αφορμή για να επισκεφθείς τον παράδεισο που ονομάζεται “Αγκίστρι”

Αγκίστρι. Μια μικρή φέτα αληθινού παράδεισου που αξίζει να επισκεφθείς αυτό το καλοκαίρι. Το μικρότερο νησάκι του Σαρωνικού, ποτέ δεν χρειάστηκε κάποια αφορμή για να σε καλέσει να το εξερευνήσεις. Είναι εκεί και περιμένει να γεμίσει τα Σαββατοκύριακά σου, παρέα με τα μονοπάτια του, που διατρέχουν τα δεκατέσσερα τετραγωνικά χιλιόμετρά του νησιού ενώνοντας μεταξύ τους μικρά και φιλόξενα χωριουδάκια και υπέροχες παραλίες.

Το Αγκίστρι, είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές για όποιον αναζητά ξεκούραση και γαλήνη σε ένα ελληνικό νησί, ενώ ο συνδυασμός του πράσινου πευκοδάσους με τις αποχρώσεις της καθαρής θάλασσας, είναι πραγματικά μαγευτικός. Την πρώτη σας βουτιά θα την κάνετε σχεδόν σίγουρα στη Σκληρή. Μια βοτσαλωτή παραλία, δέκα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι, με πεντακάθαρα νερά και ένα πλούσιο πευκοδάσος πίσω της.

Φυσικά, διακοπές στο Αγκίστρι χωρίς μία επίσκεψη στην Χαλικιάδα δεν γίνεται. Πρόκειται για την παραλία-σταρ του νησιού, η οποία απέχει περίπου 10 λεπτά από την Σκάλα. Η κατάβαση ίσως σας δυσκολέψει, αλλά όσα αντικρύσετε με το που φτάσετε, να είστε σίγουροι ότι θα σας ανταμείψουν.

Την ίδια ακριβώς αντίδραση θα έχετε όταν επισκεφθείτε και την «μυστική» παραλία του νησιού. Και δεν είναι άλλη από την Απόνησο. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει το συγκεκριμένο τοπίο ως παραλία. Ατελείωτα πεύκα καταλήγουν σε βράχια που καταλήγουν στη θάλασσα και δημιουργούν ένα τοπίο Ιονίου Πελάγους, ενώ θα ακούσετε πολλούς να λένε, πως το ηλιοβασίλεμα εκεί είναι το πιο μαγευτικό του Σαρωνικού.

Λίγο πριν σας αφήσουμε να ετοιμάσετε βαλίτσες, πρέπει να ξέρετε και κάτι ακόμη. Το Αγκίστρι δεν φημίζεται μόνο για τις παραλίες του, αλλά και για τα χιλιάδες εδέσματα που μπορείς εκεί να δοκιμάσεις. Πολύ καλά μαγειρευτά, αλλά και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, θα βρεις στο μπαλκονάκι της Αλκυόνης πάνω από το κύμα, στη Σκληρή, ενώ ψαράκι και λοιπούς θαλασσινούς μεζέδες, θα βρεις στα Δελφίνια, στη Σκάλα, αλλά και στη αυλή του Κάστρου στο Μεγαλοχώρι.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …