Πέμπτη , 25/04/2024

Τις Γιορτές οι ελεύθεροι “το ρίχνουν” στο φαγητό, ενώ οι δεσμευμένοι “τρέχουν” στα γυμναστήρια – Πώς εξηγείται;

Τα Χριστούγεννα είναι μια χαρούμενη γιορτή. Είναι μια γιορτή που σε κάνει να σκέφτεσαι όλα όσα έχεις κάνει και νιώθεις ευγνώμων γι’ αυτά. Μπορεί κάποιοι από εσάς να περνάτε αυτές τις γιορτές χωρίς οικογένεια, χωρίς κάποιον φίλο η φίλη σας αλλά κυρίως χωρίς ένα σύντροφο. Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι να είσαι ευτυχισμένος μόνος σου, νομίζω πως έχουν κάτι οι γιορτές που αν νιώθεις μόνος, αυτό το κλίμα τους σε ρίχνει ακόμα περισσότερο. Κάποιους τους ρίχνει πολύ, τόσο που η κατάθλιψη μπορεί να κάνει την εμφάνισή της και τα πράγματα να δυσκολέψουν ιδιαίτερα.

Αυτό που έχει παρατηρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια είναι πως όσοι μένουν μόνοι αυτές τις όμορφες και γιορτινές μέρες , αφήνουν τελείως τον εαυτό τους, διότι τους καταπλακώνει μια αίσθηση χαμηλής αυτοεκτίμησης και ριγμένης ψυχολογίας. Μόλις λοιπόν πλησιάσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων όπου το σπίτι ξαφνικά γεμίζει από φαγητά και διάφορες λιχουδιές το να αντισταθεί κάποιος που νιώθει τελείως μόνος του, είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο.

Γιατί συμβαίνει αυτό όμως; γιατί το φαΐ σου κρατάει την  καλύτερη συντροφιά κατά την δική σου άποψη και τρως ακατάπαυστα επειδή δεν σε νοιάζει μήπως πάρεις κιλά και δεν αρέσεις στο αγόρι… που δεν έχεις.  Άρα αυτό που κάνεις είναι να ρίχνεις τον εαυτό σου και την ψυχολογία σου τόσο πολύ,  ώστε να μην καταλαβαίνεις πως αυτό που κάνεις στον οργανισμό σου είναι πάρα πολύ βλαβερό και επίσης χαλάς κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την εξωτερική σου εικόνα.

Με την σκέψη λοιπόν, πως αν πάρεις κιλά δεν σε ενδιαφέρει καθώς δεν είσαι σε σχέση και δεν ενδιαφέρεσαι να περιποιηθείς τον εαυτό σου για κάποιο αγόρι η σύντροφο, αφήνεις την πείνα σου να σε κυριεύει και να σε χαντακώνει την περίοδο των Χριστούγεννων αλλά και μετά αφού όλοι γνωρίζουμε πως το να πάρει κάποιος κιλά είναι εύκολο, όμως το να τα χάσει είναι το δύσκολο κομμάτι.

Ενώ από την άλλη μεριά των δεσμευμένων τα Χριστούγεννα είναι ο μεγάλος τους φόβος, γιατί δεν θέλουν να φάνε πολύ και να χαλάσει η εικόνα τους, με αποτέλεσμα να μην αρέσουν στον αγαπημένο τους. Επίσης θέλουν να είναι ωραίοι και περιποιημένοι στην έξοδο τους την πρωτοχρονιά αφού σίγουρα θα βγούνε σε σύγκριση με έναν single που θα κάτσει σπίτι του.

Αυτός  λοιπόν είναι ο κύριος λόγος όπου η περίοδος της γυμναστικής δεν σταματάει ούτε την πιο γλυκιά εποχή των Χριστουγέννων για εκείνους.

Δείτε επίσης

Δημήτρης 25 ετών: «Κάνω σεξ μέσω διαδικτύου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν θέλω τις πραγματικές γυναίκες» Όταν η Virtual Reality αντικαθιστά την αληθινή ζωή …

Άκης Τσακίρης Χωρίς αμφιβολία, ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειών ενός ανθρώπου, γίνεται μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, …