Παρασκευή , 19/04/2024

Έξυπνες ιδέες για να μετατρέψετε την βεράντα σας σε μια ρομαντική όαση μέσα στην πόλη

Με τον καιρό να ‘ανοίγει’ και τον ήλιο να ανεβάζει την θερμοκρασία, φτάσαμε στην άνοιξη, ένα βήμα πριν το καλοκαίρι. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε έξω και να χαιρόμαστε τις καλές μέρες. Και ποιος λέει πως αυτό δε μπορούμε να το κάνουμε κι από το σπίτι μας; Μπορεί το εσωτερικό του σπιτιού πλέον να μην μας ‘χωράει’, τα μπαλκόνια και οι βεράντες των σπιτιών όμως μπορούν να αποδειχθούν μικρές οάσεις.

Αν και δεν έχουν όλα τα σπίτια κάποιο μεγάλο μπαλκόνι ή βεράντα, τα καλά νέα είναι πως με μεράκι και δημιουργικότητα ακόμη και ένας μικρός εξωτερικός χώρος μπορεί να μεταμορφωθεί.

Και επειδή η άνοιξη είναι συνυφασμένη με τα λουλούδια μπορείτε να ξεκινήσετε την διακόσμηση του μπαλκονιού ή της βεράντας σας προσθέτοντας γλάστρες δαπέδου σε μοντέρνο design, ή γλαστράκια τοίχου, πιθανώς σε μικρά ράφια που μπορείτε να προσθέσετε, δημιουργώντας έναν ‘κάθετο κήπο’ που θα εξοικονομήσει χώρο.

Στη συνέχεια σημαντικό ρόλο παίζουν τα έπιπλα που θα επιλέξετε. Οι μεγαλύτεροι χώροι μπορούν να υποστηρίξουν πιο ‘βαριά’ έπιπλα ενώ για μικρότερους επιλέξτε λεπτά και ανοιχτόχρωμα έπιπλα.

Ακόμη, αν δεν θέλετε να δημιουργήσετε ένα εξωτερικό σαλόνι, μπορείτε να επιλέξετε κάτι πιο εναλλακτικό, όπως μαξιλάρες, πουφ, χαμηλά τραπεζάκια ή και ένα στρώμα το οποίο θα ντύσετε με ένα κάλυμμα, κάνοντάς το αγαπημένο spot για χαλάρωση με θέα τον ουρανό, ή μια κούνια που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας.

Ταυτόχρονα έχετε στον νου τρόπους να εκμεταλλευτείτε διπλά τα έπιπλά σας αυξάνοντας τους αποθηκευτικούς χώρους που μπορούν να προσφέρουν. Για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε τραπεζάκια από ξύλινα καφάσια στο κενό χώρο των οποίων να αποθηκεύσετε διάφορα αντικείμενα.

Ο φωτισμός είναι ένα ακόμη κομμάτι στο οποίο μπορείτε να πειραματιστείτε. Από όμορφα λαμπατέρ και γιρλάντες, μέχρι κεριά και κρεμαστά φαναράκια οι επιλογές είναι πολλές.

Μια άλλη ιδέα για να φαίνεται ο χώρος πιο ζεστός και προσιτός είναι να προσθέσετε ένα μονόχρωμο χαλί, που θα οριοθετήσει τον χώρο, θα τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος και θα προβάλλει καλύτερα τα έπιπλα.

Διάτρητα υφάσματα και αέρινες κουρτίνες μπορούν να βρουν τη θέση τους στις γωνίες του μπαλκονιού που πιθανώς να ζητούν μια διακριτική κάλυψη από τον ήλιο. Ταυτόχρονα θα χαρίσουν στυλ και θα αντικαταστήσουν τις τέντες που πλέον δεν ενδείκνυνται.

Με φαντασία και έξυπνες ιδέες μπορείτε να διαμορφώσετε έναν πολύ όμορφο χώρο, χωρίς μάλιστα να ξοδέψετε μια περιουσία. Ετοιμαστείτε να περάσετε όμορφες στιγμές με την αγαπημένη σας παρέα που θα ομορφύνει ακόμη περισσότερο τον νέο σας χώρο.

Δείτε επίσης

Ρουστίκ: Η νέα τάση στην διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα σε μία business woman

Του Άκη Τσακίρη  Το αιώνιο πρόβλημα μίας επιτυχημένης γυναίκας. Η διακόσμηση. Και πιο συγκεκριμένα, η …

Αφήστε μια απάντηση