Πέμπτη , 28/03/2024

Φθινοπωρινή Διακόσμηση: Πώς να διακοσμήσεις των χώρο σου το Φθινόπωρο ώστε να σου φτιάχνει την διάθεση το σπίτι σου κάθε μέρα

Κάθε εποχή με την ιδιαιτερότητα και την ομορφιά της και εμείς πάντα θέλουμε να συμβαδίζουμε μαζί της, οπότε γιατί όχι και το σπίτι μας, εφόσον αποτελεί κατά βάθος  τον αγαπημένο χώρο μας.

Μπορεί οι περισσότεροι να περιμένουν κυρίως τον χειμώνα να φέρει τα Χριστούγεννα και την ανάλογη διακόσμηση στο σπίτι τους, αλλά μια ανάσα πριν , έχουμε και το φθινόπωρο, μια εποχή ιδιαίτερης ατμόσφαιρας, που μπορούμε με απλές λύσεις να προσαρμόσουμε και στη διακόσμηση του χώρου μας.

Τάση #1 .Τα χρώματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αίσθηση που προσφέρει ένα σπίτι. Κίτρινο, πορτοκαλί, σμαραγδί και καφέ είναι τα χρώματα που με διάφορους τρόπους μπορούμε να επιλέξουμε για την εποχή. Καλύμματα, μαξιλάρια και διακοσμητικά σε τέτοιες αποχρώσεις θα εναρμονίσουν το εσωτερικό με το εξωτερικό του σπιτιού.

Τάση#2. Από τη φύση κατευθείαν μέσα στο σαλόνι και τα δωμάτια, οι ειδικοί της διακόσμησης προτείνουν αποξηραμένα φύλλα και λουλούδια, καθώς και κολοκύθες, ως σήμα κατατεθέν στη φθινοπωρινή διακόσμηση. Τα αποξηραμένα φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους, για παράδειγμα να γεμίσουν τα φαναράκια που έχουν..ξεμείνει από το καλοκαίρι κάνοντάς τα να δείχνουν πιο ζεστά. Η κολοκύθες μπορούν να γίνουν ενδιαφέροντα διακοσμητικά, για παράδειγμα στοιβαγμένες η μια πάνω στην άλλη.

Τάση#3. Τα κεριά θα «ζεστάνουν» τον χώρο όσο χρειάζεται, κάτι σαν..προθέρμανση για το τζάκι που θα ζεσταίνει πραγματικά το σπίτι σε λίγο καιρό. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, ενώ εύκολα μπορείτε να φτιάξετε κεριά και κηροπήγια μόνοι σας.

Τάση#4. Από υφάσματα ξεχωρίζει φέτος το βελούδο, κάνοντας την αναμενόμενη επιστροφή του. Με βελούδινα μαξιλάρια και ριχτάρια θα βάλετε μια πινελιά πολυτέλειας και ζεστασιάς στον χώρο. Το λινό αποτελεί αντίστοιχα μια ενδιαφέρουσα επιλογή κυρίως για τα υπνοδωμάτια.

Τάση #5. Όσο η μέρα μικραίνει τόσο αναζητάμε λύσεις για τον ιδανικό τεχνητό φωτισμό. Ο καλός φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη κάθε χώρου του σπιτιού δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα. Οι πειραματισμοί ανάμεσα σε λάμπες διαφορετικών αποχρώσεων και η επιλογή μοντέρνων καπέλων για τα φωτιστικά σας θα κάνουν τη διαφορά. Προτιμήστε γήινα χρώματα ή τολμήστε κάτι πιο έντονο όπως ένα κόκκινο καπέλο που θα έχει ως αποτέλεσμα έναν έντονο αλλά γλυκό φωτισμό.

Δείτε επίσης

Ρουστίκ: Η νέα τάση στην διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα σε μία business woman

Του Άκη Τσακίρη  Το αιώνιο πρόβλημα μίας επιτυχημένης γυναίκας. Η διακόσμηση. Και πιο συγκεκριμένα, η …