Δευτέρα , 04/12/2023

Μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις για τους φοιτητές της Λέσχης του ΑΠΘ

Έντονη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των φοιτητών του ΑΠΘ μετά από τα αλλεπάλληλα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης που έχουν σημειωθεί. 

Όλα τα περιστατικά των τροφικών δηλητηριάσεων εμφανίστηκαν σε φοιτητές που είχαν καταναλώσει φαγητό στη φοιτητική εστία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης, με το που ξεκίνησε η νέα χρονιά η κατάσταση στη φοιτητική εστία του ΑΠΘ άλλαξε εντελώς, καθώς παραχωρήθηκε σε εργολάβο. Αυτό είχε σαν συνέπεια να χαμηλό κόστος σίτισης, ανά φοιτητή να οδηγήσει και στη χαμηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από το εστιατόριο της εστίας, τόσο πολύ που υπήρξαν περιστατικά τροφικών δηλητηριάσεων. 

Τέλος, οι φοιτητές καταγγέλλουν, επίσης, ότι περίπου 150 σπουδαστές μένουν εκτός εστιών, την ώρα που με απόφαση της Πρυτανείας κρατούνται πάνω από 80 δωμάτια άδεια.

Δείτε επίσης

Νότα Σοκορέλη: Η Αντιδήμαρχος κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Μαρίνα Πατούλη

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης Βαγγέλης Καράλης Η Νότα Σοκορέλη είναι αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και υποψήφια δημοτική …