Πέμπτη , 13/06/2024

Ο. Τζιόβας: «Το κράτος και η κοινωνία απαξιώνει τους Έλληνες ηθοποιούς» – Η περίοδος που δούλευε ως σερβιτόρος παράλληλα με το θέατρο

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας, μετά τις πετυχημένες παραστάσεις του στη Θεσσαλονίκη με τον μονόλογο «Πάρκινγκ» του Θανάση Ταταύλαλη, επιστρέφει στην Αθήνα, στον υπέροχο χώρο του θερινού θεάτρου «Λαμπέτη».

«Είναι ένα έργο πολύ φρέσκο, πολύ ευχάριστο, σύμφωνα με τα σχόλια του κόσμου, το οποίο έχει έναν βαθύ προβληματισμό. Μπορείς να δεις την παράσταση, να περάσεις όμορφα τον χρόνο σου, να προβληματιστείς, χωρίς όμως να δεις μια παράσταση βαριά», αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο star.gr και τον Βαγγέλη Καράλη.

Ο ηθοποιός μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια και την απόφαση να γίνει ηθοποιός, εξομολογείται: «Θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα πράγματα ως έφηβος αναφορικά με τη μόρφωση και την εκπαίδευση. Είχα φοβερή ορμή ως παιδί, η οποία με παρέσυρε. Στην πρώτη Λυκείου οι καθηγητές μου με άφησαν στάσιμο, προσπαθώντας να με συνετίσουν με αυτόν τον τρόπο. Με έθιξε αυτό και με ταρακούνησε. Έκανα θέατρο στο σχολείο και αφοσιώθηκα σε αυτό. Έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και πέρασα. Έτσι ξεκίνησαν όλα».

(Oρέστης Τζιόβας, Βαγγέλης Καράλης)

Ο Ορέστης Τζιόβας αποκαλύπτει στο star.gr ότι υπήρξε περίοδος της ζωής του όταν ενώ ήταν γνωστός ως ηθοποιός, εργάστηκε ως σερβιτόρος για να τα βγάλει πέρα οικονομικά: «Ήταν μια οικονομική ανάγκη για εμένα και ήταν μια δουλειά που την ήξερα από μικρός. Δεν είναι προς παραδειγματισμό ότι δούλευα ως σερβιτόρος, οφείλουμε οι ηθοποιοί να βγάζουμε χρήματα από τη δουλειά μας και όχι να αναγκαζόμαστε να κάνουμε άλλες δουλειές. Στην Ελλάδα απαξιώνονται πολύ οι καλλιτέχνες από το κράτος και την κοινωνία».

Τέλος ο ηθοποιός απαντάει και για τα «κίτρινα» δημοσιεύματα που αναφέρονται στο όνομά του: «Αν γράψεις το όνομα μου στο Google βγαίνουν πολλά “κίτρινα” και πολλά προσωπικά. Για όσους με ακούνε και θέλουν να με βοηθήσουν, δεν ήθελα ποτέ να προκαλώ με την προσωπική μου ζωή και ειλικρινά δεν ξέρω για ποιον λόγο γράφονται κατά καιρούς διάφορα για εμένα. Θέλω η προσωπική μου ζωή να μένει για εμένα».

Όπως παραδέχεται, βρίσκεται σε μία πολύ καλή φάση της ζωής του, ενώ ο εγκλεισμός τον βοήθησε να κάνει κάποιες ανακατατάξεις και χρησιμοποιήσε την περίοδο του lockdown προς όφελός του. Σύντομα θα τον δούμε και στη σειρά «Το Καφέ Της Χαράς» σε έναν μικρό ρόλο, που θα συζητηθεί όμως πολύ.

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης , Πηγή: Star.gr 

Δείτε επίσης

Δέσποινα Μαλέλλη: «Μ’ αυτήν σε βλέπω», το τραγούδι που έγραψε η δημοσιογράφος όταν βίωσε ερωτική απογοήτευση

Η δημοσιογράφος Δέσποινα Μαλέλλη έγραψε τους στίχους του τραγουδιού «Μ’ αυτήν σε βλέπω» μετατρέποντας την …