Πέμπτη , 25/04/2024

Ακόμη ένα τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι – Ο τρόμος επιστρέφει στην Πόλη του Φωτός – Φοβούνται νέα επίθεση ΣΟΚ από την ISIS

Ήταν περίπου μεσάνυχτα Πέμπτης και όπως κάθε βράδυ, είχα ανοίξει την συνδρομητική μου τηλεόραση για να κάνω ένα από τα ταξίδια στον κόσμο πέρα από τα σύνορά μας, όταν το BBC, πρώτο μετέδωσε την πιο τραγική είδηση της βραδιάς.

Η πόλη του φωτός, έχασε για μία ακόμη φορά τη λάμψη της από μία επίθεση, για την οποία λίγο αργότερα ο ISIS ανέλαβε ολοκληρωτικά την ευθύνη. Μία χώρα της Ευρώπης, δέχεται επίθεση για δεύτερη φορά, ανθρώπινο αίμα χύνεται στα πεζοδρόμια και ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί τις νέες δυσάρεστες εξελίξεις που μπορεί να του χαρίσει μία ακόμη επίθεση κάποιας μάζας που αποφάσισε να σκορπίσει τον θάνατο σε όλο τον πλανήτη.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο έχουν τραυματιστεί σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ, δύο 24ωρα πριν από τις προεδρικές εκλογές, στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο κεντρικό Παρίσι. Σύμφωνα με τα όσα είπε αστυνομική πηγή στο Reuters, ο ένας ένοπλος δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας, ενώ η ίδια πηγή έκανε λόγο για πυροβολισμούς τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά το αρχικό συμβάν σε άλλη τοποθεσία κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Η τελική πράξη ήρθε λίγο αργότερα, όταν ο δράστης βγήκε από το όχημα στο οποίο επέβαινε και πυροβόλησε μ ένα αυτόματο, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια άρχισε να τρέχει και καθώς έφευγε πυροβόλησε και τραυμάτησε ακόμη δύο αστυνομικούς. Άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονταν στο περιστατικό πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη.

Αυτό όμως δεν ήταν απλά ένα τέλος. Η τραγικές εικόνες τότε ξεκίνησαν. Από τη μία, αστυνομικοί θρηνούν για τον χαμό του συναδέλφου τους, πάνοπλοι αστυνομικοί φρουρούν ολόκληρο το κέντρο του Παρισιού και από την άλλη, απλοί πολίτες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά την ώρα που περνούν δίπλα από τους αστυνομικούς τρομοκρατημένοι.

Η περιγραφή μιας γυναίκας συγκλονίζει και αποτυπώνει τον τρόμο με τον οποίο ζουν καθημερινά οι κάτοικοι του Παρισιού έπειτα από τις αιματηρές επιθέσεις του παρελθόντος: “Ένας άνδρας βγήκε έξω και άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού, με ένα καλάσνικοφ. Ο αστυνομικός έπεσε κάτω. Άκουσα έξι πυροβολισμούς. Φοβήθηκα. Έχω μια κόρη δύο ετών και σκέφτηκα ότι θα πεθάνω. Στόχευε τον αστυνομικό”.

Αυτή είναι η Ευρώπη που δημιουργήσαμε; Αυτή είναι η ασφάλεια που κάποτε αισθανόμασταν ως Ευρωπαίοι Πολίτες; Η δημοκρατία, η ελευθερία και η ασφάλεια, έπεσε χθες στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Ας ελπίσουμε πως δεν ήταν ένα σημείο κατάρρευσης όσων θέλησαν οι άνθρωποι να αποκτήσουν. Την ελευθερία της ζωής…

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση