Σάββατο , 02/03/2024

“H Παπαρίζου είναι ψεύτρα και υποκρίτρια – Θα τα πούμε στα δικαστήρια!”

Μπορεί η δικαστική διαμάχη του Μάνου Ψαλτάκη με τον Χρήστο ∆άντη για την πατρότητα της μουσικής του «My Number One» να ολοκληρώθηκε το 2013, αφού το Πρωτοδικείο που εξέτασε την πολύχρονη κόντρα των δύο συνθετών αποφάσισε πως o… μπαμπάς της μελωδίας είναι ο Ψαλτάκης, ωστόσο οι «περιπέτειες» του πρώτου για το γνωστό κομμάτι δεν έχουν τελειώσει.

Ο Μάνος μιλώντας στην «ΜΠΑΜ» και στον Κυριάκο Θεοδοσίου αποκαλύπτει πως πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον της Έλενας Παπαρίζου, αφού σε συνέντευξή της το προηγούμενο διάστημα ανέφερε μόνο το όνομα του Χρήστου ∆άντη ως συνθέτη του τραγουδιού που έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση του διαγωνισμού της Eurovision το 2005. Ο Μάνος Ψαλτάκης δηλώνει αποφασισμένος ακόμα και να κάνει ασφαλιστικά μέτρα στην τραγουδίστρια ζητώντας να σταματήσει να τραγουδάει το My Number One. Όλα αυτά τη στιγμή που στοn φετινό τελικό της Eurovision η δημοφιλής τραγουδίστρια αναμένεται να ερμηνεύσει το My Number One.

«Έγιναν τα δικαστήρια, δικαιώθηκα και τα βρήκαμε με τον Χρήστο. Συνυπογράψαμε την πατρότητα του κομματιού και έληξε το θέμα. Η Παπαρίζου ήταν ενημερωμένη πριν ακόμα πάει στο Κίεβο αναφορικά με το ότι η μουσική είναι δική μου, καθώς ο μάνατζέρ της, που είναι και φίλος μου, ήξερε όλη την αλήθεια για το τραγούδι, αλλά και από την εταιρεία της το ήξερε. Μάλιστα, πριν χρόνια είχε συναντήσει στο Fever τη σύζυγό μου και της είχε πει «Μαρία, ξέρω την αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να επέμβω». Αυτό το καταλαβαίνω, γιατί υπήρξα τραγουδιστής και ξέρω από αυτά”.

Και συνεχίζει: Τώρα μετά από 15 χρόνια βγήκε στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου και δεν ήξερε ότι η μουσική είναι Ψαλτάκης – ∆άντης; ∆ιότι ανέφερε ότι η μουσική είναι του ∆άντη. Αναφέρθηκε και στον χορογράφο, αλλά το δικό μου όνομα δεν το ανέφερε!Λέξη δεν είπε για εμένα. Έχω μιλήσει με τον δικηγόρο μου για να δούμε πώς θα κινηθώ. Πώς βγαίνει έτσι ξαφνικά και ενώ υπάρχει δικαστική απόφαση και λέει ότι το τραγούδι είναι του ∆άντη; Ποια είναι αυτή; Μια απλή τραγουδίστρια είναι η Παπαρίζου. Εδώ έχουμε Πίτσα Παπαδοπούλου, Χαρούλα Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, τι να μας πει τώρα η Έλενα Παπαρίζου; Ποιος την ήξερε πριν το My Number One; Μόνο στην Ελλάδα την ήξεραν. Την μάθανε διεθνώς εξαιτίας εμού και του Χρήστου. ∆εν χρωστάει μια ευγνωμοσύνη και σε μένα ως δημιουργό; Ούτε μετά τη δικαίωσή μου στο δικαστήριο δεν μου τηλεφώνησε. Μεγάλη γαϊδουριά, με έχει στενοχωρήσει. Αν δεν υπήρχαν ο συνθέτης και ο δημιουργός πως θα ερχόταν η πρωτιά; Θα της κάνω αγωγή ή ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην τραγουδήσει ξανά το «My Number One». Έχω μιλήσει ήδη με τον δικηγόρο μου και μόλις συνέλθουμε λίγο από τις ιώσεις θα γίνουν οι ενέργειες. Με αυτό δεν θέλω να κάνω κακό στον ∆άντη και την Γερμανού (σ.σ. έχει γράψει τους στίχους), η οποία είναι αντράκι, αλλά δεν πάει άλλο. Ας έρθουν και αυτοί στη θέση μου. ∆εν είναι κάτι που το θέλω αλλά με αναγκάζουν να κάνω ό,τι κάνω. Θα το προχωρήσω δεν πάει άλλο. Είναι η υπερηφάνεια μου. Με τον ∆άντη και την Γερμανού δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η Έλενα με κάνει ρεζίλι. Ποια είναι αυτή που θα με μειώσει; Είναι ψεύτρα, υποκρίτρια και άνθρωπος της κλίκας. Εγώ γιατί δεν προχώρησα μετά από αυτή την ιστορία; ∆έχτηκα χοντρό πόλεμο, διότι στην Ελλάδα κυριαρχεί το καρτέλ της μουσικής. Μετά από όλη αυτή τη δικαστική ιστορία βρήκα πόρτες κλειστές από δισκογραφικές που έλεγαν «Αφήστε τον Ψαλτάκη, γιατί αυτός μιλάει πολύ και φανερώνει πράγματα». ∆ηλαδή, τι είπα; Την αλήθεια», αναφέρει ο μουσικοσυνθέτης προσθέτοντας πως από την επιτυχία του «My Number One» ο ίδιος δεν πήρε ούτε τη δόξα ούτε χρήματα, μονάχα ένα πολύ μικρό ποσό από την ΑΕΠΙ και μετά από πολύ κόπο.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …