Παρασκευή , 26/04/2024

Από πρόσφυγας πολέμου, στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού – Η ιστορία του Αφγανού Αλή που συγκινεί και συγκλονίζει

Ο Αλή έκανε τις πρώτες του ντρίμπλες στο Αφγανιστάν και χρειάστηκε να διανύσει μια τρομερά δύσκολη διαδρομή για να μπορεί πλέον να τις κάνει στο χορτάρι φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.

H ιστορία του με λίγα λόγια είναι η εξής…

Ήθελε να πάει στη Γερμανία, τελικά έμεινε στην Ελλάδα όπου έπρεπε να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή. Γεννήθηκε σε μια επαρχία του Αφγανιστάν το 2001… Παιδί μιας φτωχής οικογένειας με γονείς που αναγκάζονται να δουλεύουν ως περιστασιακοί εργάτες στο Ιράν, έκανε την επιλογή της εξόδου πριν από περίπου τρία χρόνια.

Οι γονείς του έμειναν πίσω. Ταξίδεψε μόνος του με τέσσερις φίλους. Πήγε πρώτα στο Πακιστάν, μετά στο Ιράν, στην Τουρκία κι από κει στην Ελλάδα. Έδωσε συνολικά περίπου 3000 δολάρια στα κυκλώματα διακινητών…

Σε μια μη Κυβερνητική Οργάνωση που ασχολούνταν με ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, εκμυστηρεύτηκε την επιθυμία αλλά και την αποφασιστικότητα που είχε να παίξει ποδόσφαιρο.

Αυτοί απευθύνθηκαν στην ακαδημία του Ολυμπιακού και κάπως έτσι άρχισε να σχηματοποιείται μια παιδική φαντασίωση. «Από έξι χρονών παίζω μπάλα. Κάθε απόγευμα παίζαμε με τους φίλους μου. Μάλιστα το χειμώνα όταν είχε χιόνι, καθαρίζαμε το έδαφος από το χιόνι, ρίχναμε λίγο αλάτι και παίζαμε. Η μοναδική ελληνική ομάδα που ήξερα όταν ζούσα στο Αφγανιστάν ήταν ο Ολυμπιακός, επειδή έπαιζε στο Champions League. Ήθελα να ενταχθώ στην ακαδημία του Ολυμπιακού. Πήγα, με δοκίμασαν και πήραν. Κανονικά πρέπει να πληρώνεις στην ακαδημία αλλά εμένα με πήραν χωρίς λεφτά».

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …