Παρασκευή , 26/04/2024

Γιατί και σε ποια ηλικία πρέπει να φεύγει κάποιος από το πατρικό του σπίτι; Αξία ανεκτίμητη να μένεις μόνος!

Συνήθως όταν έρχεται αυτή η φοβερή ηλικία των 18 όπου οι δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας και το πανεπιστήμιο η το ΤΕΙ μας,  μας περιμένει νιώθουμε τόσο όμορφα που πετάμε στα σύννεφα. Ώπα λάθος … το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ μας είπα; μα φυσικά και εννοούσα το δικό μας φοιτητικό σπίτι γεμάτο με φίλους και διακόσμηση όπως την θέλουμε και έχουμε διαμορφώσει εμείς.

Εντάξει να μην είμαι άδικη φυσικά και μας νοιάζουν οι σπουδές μας, όμως ο περισσότερος κόσμος όταν έρχεται η ώρα να ζήσει μόνος του δεν υπολογίζει τίποτα παραπάνω από την μικρή του φωλίτσα , όπου θα μπορεί να χαλαρώνει, να κάνει ότι θέλει χωρίς να έχει κανέναν στο κεφάλι του πόσο μάλλον γονείς (ναι οκ τους αγαπάμε αλλά σε αυτή την φάση δεν πρέπει να είναι κοντά μας, πέρα από το χαρτζιλίκι) να φέρνει όποιον θέλει και να κάνει τα δικά του party house!!!! Παρόλα αυτά όμως υπάρχει και μια κατηγορία ανθρώπων όπου δεν λένε να ξεκολλήσουν από την ποδιά της μαμάς και του μπαμπά, αφού θεωρούν απαραίτητο να έχουν τα πάντα έτοιμα φαγητό , ρούχα , μηδενικά έξοδα κλπ.

Το θέμα είναι πως με αυτό τον τρόπο και αυτή την λογική δεν μπορεί εύκολα κάποιος να ωριμάσει να πάρει την ζωή στα χέρια του με αποτέλεσμα όταν στα 30 τους  να χάνουν την μπάλα. Σε ποια ηλικία όμως πρέπει κάποιος να συνειδητοποιήσει πως πλέον είναι η ώρα να εγκαταλείψει την οικογενειακή του στέγη προκειμένου να πάει να ζήσει μόνος;  μα φυσικά όπως είπα και πιο πάνω στα 18 του χρόνια είναι καλό κάποιος να φύγει μια και καλή από την οικογένεια του αφού ως ενήλικας πλέον θα πρέπει να πάρει την ζωή στα χέρια του.

Σίγουρα μέχρι να τελειώσουν οι σπουδές του θα έχει αρκετή βοήθεια από την οικογένεια και είναι πολύ λογικό αυτό, όμως μόλις αρχίζει να τις τελειοποιεί και βρει μια δουλειά, θα καταλάβει τι θα πει ανεξαρτησία. Απλά το ότι θα έχει ζήσει ήδη κάποια χρόνια μόνος του,  είναι μια καλή βάση προκειμένου να ρίξει μια ματιά στο τι τον περιμένει.

Τώρα όσο αφορά τα πλεονεκτήματα που έχει κάποιος που ζει μόνος, δεν είναι και λίγα αγαπητοί μου. Δεν έχεις φωνές πάνω από το κεφάλι σου, έρχονται οι φίλοι σου όποτε θες, δεν είναι κανείς άλλος σπίτι, γίνεσαι πιο υπεύθυνος και ωριμάζεις , έχεις την απόλυτη ελευθερία ούτε σχόλια , ούτε έλεγχος και τέλος είσαι ο προσωπικός σου διακοσμητής. Καταλαβαίνουμε όμως πως ένα μερίδιο ανθρώπων δεν έχει την οικονομική άνεση να μείνει μόνος/η του και είναι απόλυτα σεβαστό,  όσο για τους υπόλοιπους προλαβαίνετε ακόμα να αναζητήσετε νέα κατοικία.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …