Τρίτη , 19/03/2024

“Ο βουλευτής με την Porsche”, Δημήτρης Καβαδέλλας, σκηνοθετεί δική του κινηματογραφική ταινία για το φεστιβάλ Βενετίας!

Ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, κ. Δημήτρης Καβαδέλλας έχει απασχολήσει την επικαιρότητα με διάφορα ευτράπελα που τον έκαναν γνωστό στο Πανελλήνιο. Η εντυπωσιακή Porsche που πάρκαρε έξω από την Βουλή, είχε γίνει θέμα συζήτησης την στιγμή που αρνήθηκε να πληρώσει το εισιτήριο των μόλις 7 ευρώ στην ΔΕΘ! Ανέβηκε να τοποθετηθεί στο βήμα της Βουλής, μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο, ενώ το δικαστήριο τον έψαχνε για εφτά ολόκληρα χρόνια για να πληρώσει πρόστιμο και τελικά τον βρήκε όταν εκλέχτηκε στην Βουλή! Σήμερα όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά η εφημερίδα ΜΠΑΜ, ο βουλευτής του Βασίλη Λεβέντη ετοιμάζει να σκηνοθετήσει κινηματογραφική ταινία!

Ετοιμάζει δική του κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Βαλτινό

Σύμφωνα με το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ, ο κύριος Καβαδέλλας θα σκηνοθετήσει κινηματογραφική ταινία που θα προβληθεί στο φεστιβάλ της Βενετίας. Μιλώντας με τον βουλευτή, μας μετέφερε πώς πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Πρόκειται για μια ταινία που θα μιλάει για τον φλογερό έρωτα ενός άνδρα καλλιτέχνη μεγάλης ηλικίας, με ένα νεαρό μοντέλο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει δεχτεί πρόταση για να πρωταγωνιστήσει ο Γρηγόρης Βαλτινός! Ο κύριος Καβαδέλλας δεν μας αποκάλυψε τα ονόματα των πρωταγωνιστών, αλλά μας τόνισε ότι θα πρωταγωνιστήσουν διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί. Μάλιστα,  δήλωσε ενθουσιασμένος για αυτήν την νέα του δραστηριότητα που θα ασκεί παράλληλα με την Βουλή.  Σε ερώτησή μας αν έχει ασχοληθεί ξανά με την σκηνοθεσία, μας απάντησε πώς έχει κάνει διάφορα ερασιτεχνικά γυρίσματα ως σκηνοθέτης για ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο βουλευτής με την Porsche

Ο κύριος Καβαδέλλας έχει απασχολήσει την επικαιρότητα όχι για το βουλευτικό του έργο αλλά για τα προσωπικά του τερτίπια. Η πρώτη ήταν λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή, του όταν μια Porsche-μυστήριο βρισκόταν στο πάρκινγκ της Βουλής χωρίς κανείς να γνωρίζει σε ποιον ανήκει. Τότε ο Δημήτρης Καβαδέλλας παραδέχτηκε πως το αυτοκίνητο ήταν δικό του υποστηρίζοντας πως «είναι ένα παλιό μοντέλο. Είναι Boxster και το έχω βάλει προς πώληση αντί 5.900 ευρώ. Είναι στη Χρυσή Ευκαιρία πρώτο-πρώτο και ελπίζω να πωληθεί. Δύο τηλέφωνα με έχουν πάρει όλα και όλα. Αυτό το αυτοκίνητο το πήρα γιατί μου χρωστούσε κάποιος 3.500 ευρώ και το υπολογίσαμε για 7.000 ευρώ. Δηλαδή, για να μην χάσω τα χρήματα αυτά ανέλαβα εγώ να το πάρω και να κάνω την πώληση», είχε δηλώσει.

 Ανέβηκε στο βήμα της Βουλής μιλώντας στο κινητό

Ακόμη ένα ευτράπελο για τον βουλευτή του Βασίλη Λεβέντη, όταν ευρισκόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ζήτησε να παρέμβει σε συζήτηση για την έγκριση των προαπαιτουμένων. Φαίνεται όμως ότι ξεχάστηκε και ανέβηκε στο βήμα της βουλής μιλώντας στο κινητό του. Μάλιστα παρά τις συστάσεις του προέδρου να το κλείσει και να μιλήσει στους συναδέλφους του, εκείνος σαστισμένος παρέμεινε για λίγο με το κινητό στο χέρι προτού τελικά το κλείσει προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στους υπόλοιπους βουλευτές.

Αρνήθηκε να πληρώσει το εισιτήριο των 7 ευρώ στην ΔΕΘ

Ο κύριος Δημήτρης Καβαδέλλας έγινε viral και για ακόμη έναν λόγο. Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων ένιωσε προσβεβλημένος όταν του ζητήθηκε να αγοράσει εισιτήριο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, απειλώντας να μην ξαναπάει στη ΔΕΘ. Μάλιστα έστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, νοιώθοντας προσβεβλημένος όταν του ζητήθηκε να κόψει εισιτήριο και δηλώνοντας ότι  θα ήταν ταλαιπωρία να περπατά δύο ώρες από περίπτερο σε περίπτερο. Σύμφωνα με την επιστολή του η υπεύθυνη «εξεδίωξε» τον βουλευτή, λέγοντας του να περάσει από τα ταμεία να βγάλει εισιτήριο «σαν κοινός πελάτης, επισκέπτης και μου συνέστησε εκθέτοντάς με δημόσια, να δίνω το δήθεν καλό παράδειγμα πληρώνοντας το αντίτιμο της εισόδου μου όπως όλοι πράττουν, παρουσιάζοντας εννοιολογικά την περίπτωση των Βουλευτών ως ”τζαμπατζήδων”». Ο κ. Καβαδέλλας ενημέρωσε μάλιστα πως έστειλε επιστολή και στη διοίκηση της ΔΕΘ, προκειμένου να μην του αποστείλουν ξανά πρόσκληση, ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής του προς τον κ. Βούτση ανέφερε πως «δεν προσήλθα στην έκθεση για να αγοράσω τρακτέρ μπογιές και εργαλεία» και πως για τον ίδιο «θα ήταν ασφαλώς μία ταλαιπωρία να περπατώ δυο ώρες από περίπτερο σε περίπτερο». Σημειώνεται, ότι το αντίτιμο του εισιτηρίου που θεώρησε προσβλητικό να πληρώσει ο βουλευτής, ήταν 7 ευρώ!

Ο κύριος Καβαδέλλας είχε γράψει τότε αναλυτικά στην επιστολή του:

«Αξιότιμε κε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων. Έλαβα μία πρόσκληση να παρευρεθώ στα εγκαίνια της διεθνούς εκθέσεως Θεσσαλονίκης πλην όμως δεν κατέστη δυνατόν να παραστώ στα εγκαίνια. Θεώρησα την πρόσκληση τιμητική και σκέφτηκα με την πρώτη ευκαιρία να πραγματοποιήσω την επίσκεψη, την 12/09/2018 ανταποκρινόμενος στην τιμή που μου έκαναν να με καλέσουν στα εγκαίνια. Αντιμετώπισα στην έκθεση προσβλητικό και εχθρικό προς τον Κοινοβουλευτισμό περιβάλλον. Η υπεύθυνη με εξεδίωξε λέγοντας μου να περάσω από τα ταμεία να βγάλω εισιτήριο σαν κοινός πελάτης, επισκέπτης και μου συνέστησε εκθέτοντάς με δημόσια, να δίνω το δήθεν καλό παράδειγμα πληρώνοντας το αντίτιμο της εισόδου μου όπως όλοι πράττουν, παρουσιάζοντας εννοιολογικά την περίπτωση των Βουλευτών ως ‘’τζαμπατζήδων’’. Αρνήθηκα να αποκριθώ στην προσβολή αυτή και αποχώρησα διαμαρτυρόμενος εντόνως για την εχθρική, προσβλητική, υποτιμητική αυτή συμπεριφορά των υπευθύνων της διεθνούς έκθεσης που πηγάζει βέβαια και από την ανεπαρκή στάση των συναρμόδιων Υπουργών. Ως εκ τούτου απέστειλα επιστολή στους διοργανωτές με την οποία ζητώ να μη μου ξαναστείλουν πρόσκληση αφού δεν είναι εις θέσιν να τιμούν το Κοινοβούλιο, τους προσκεκλημένους τους ή έστω απρόσκλητους Βουλευτές. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όταν επισκέφθηκα την FIERRA DI MILANO, μου διέθεσαν και ξεναγό τιμώντας το αξίωμα του Βουλευτή, όχι ασφαλώς το άτομο. Εγώ προσωπικώς δεν προσήλθα στην έκθεση για να αγοράσω τρακτέρ μπογιές και εργαλεία. Προσήλθα για να τιμήσω αφ’ ενός την Θεσσαλονίκη και αφ’ ετέρου τους διοργανωτές και τους εκθέτες. Για μένα θα ήταν ασφαλώς μία ταλαιπωρία να περπατώ δυο ώρες από περίπτερο σε περίπτερο.»

Τον έψαχναν για να του επιβάλλουν πρόστιμο και τον βρήκαν στην Βουλή!

Τον έψαχναν από το 2010 για να του επιδώσουν αμετάκλητη δικαστική απόφαση να καταβάλει χρηματική αποζημίωση και τελικά τον εντόπισαν στη Βουλή μετά την εκλογή του ως βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι αν και η απόφαση είναι αμετάκλητη και θα έπρεπε να εκτελεστεί άμεσα, παραμένει ανεκτέλεστη αφού ο Δ. Καβαδέλλας δεν πληρώνει, ενώ δεν μπορεί να γίνει ούτε κατάσχεση του μισθού του, καθώς, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους απλούς πολίτες, η βουλευτική αποζημίωση δεν κατάσχεται. Ετσι, αν και έχει λάβει μόνο ως βουλευτική αποζημίωση περισσότερα από 300.000 ευρώ, δεν καταβάλλει ούτε σεντ από το πρόστιμο των 22.000 ευρώ που του επέβαλλε το δικαστήριο. Η υπόθεση έχει παγώσει και κανένας δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό για να δοθούν αυτά τα χρήματα, αφού ο Δημήτρης Καβαδέλλας δεν φέρεται να διαθέτει προσωπική περιουσία και έτσι είναι αποκλειστικά στο χέρι του να αποφασίσει να καλύψει το χρέος που έχει επιβάλλει αμετάκλητα το δικαστήριο. «Το γραφείο μας έχει χειριστεί την υπόθεση. Η απόφαση αυτή είναι ανεκτέλεστη και ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση σε βουλευτική αποζημίωση. Δεν μπορεί να εκτελεστεί απόφαση από τη στιγμή που δεν υπάρχει προσωπική περιουσία του οφειλέτη αφενός και αφετέρου πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος είναι εξαφανισμένος» είχε δηλώσει κ. Ευάγγελος Ζερβέας, δικηγόρος του επιχειρηματία που κατέθεσε αγωγή κατά του βουλευτή ισχυριζόμενος ότι τον εξαπάτησε αποσπώντας του χρήματα για ένα σκάφος που ο Καβαδέλλας είχε δεσμευτεί ότι θα ναυπηγήσει.

Πηγή: Εφημερίδα ΜΠΑΜ, Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …