Παρασκευή , 26/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μαρία Φραγκάκη: Η συνεργασία της με την Αννίτα Πάνια, οι σχέσεις της με τον Γιώργο Λιάγκα στο ραδιόφωνο και το ενδεχόμενο να κάνει εκπομπή με την αδελφή της Εύη Φραγκάκη …

Συνέντευξη: Κυριάκος Θεοδοσίου

Η Μαρία Φραγκάκη είναι από τα αγαπημένα παιδιά του χώρου. Έχοντας χαμηλό προφίλ έχει καταφέρει να κερδίσει τη συμπάθεια του κοινού. Με την εμφάνιση και το λόγο της, κατάφερε να ξεχωρίσει λαμβάνοντας τον θαυμασμό των τηλεθεατών, κάθε Σαββατοκύριακο μέσα από την εκπομπή Αννίτα gr στο Epsilon tv και κάθε πρωί στον Λάμψη Fm 92,3. Σε μια αποκλειστική συνέντευξη μας μιλάει για την συνεργασία της με την Ανίτα, τον πρώην συνεργάτη της Γιώργο Λιάγκα, αλλά και για τις σχέσεις της με την αδελφή της Εύη Φραγκάκη.

Εκτός από δημοσιογράφος έχεις σπουδάσει θεολογία. Πώς προέκυψε αυτό δεδομένου ότι ανέκαθεν είχες στο μυαλό σου τη δημοσιογραφία; Έχεις εργαστεί ως θεολόγος;

Πάντα είχα στο μυαλό μου τη δημοσιογραφία, αλλά επειδή γνώριζα την αβεβαιότητα αυτού του χώρου, ήθελα να σπουδάσω και κάτι άλλο. Και επειδή ήθελα να  συνδυάσω σπουδές και δημοσιογραφία, ήθελα να περάσω σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας, όπως και έγινε τελικά. Πέρασα στη Θεολογική σχολή Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα εργαζόμουν ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση και σε εφημερίδες. Πήρα το πτυχίο μου και με καλό βαθμό μάλιστα… και το έκανα μια ωραιότατη κορνίζα! Όχι δεν έχω εργαστεί σε σχολείο σαν καθηγήτρια, δεν το έχω ασκήσει ακόμη το επάγγελμα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αν πάει κάτι στραβά, δεν αποκλείεται να με δείτε σε κάποια σχολική αίθουσα … (γέλια)

Δέχτηκες στην αρχή της καριέρας σου αμφισβήτηση για τις ικανότητές σου λόγω εξωτερικής εμφάνισης;

Ουδέποτε. Δεν μπήκα στον χώρο, ως ένα όμορφο και χαριτωμένο κοριτσάκι που δεν έχει άποψη και λόγο. Αντιθέτως, μπήκα με τσαμπουκά -ίσως λίγο παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε- οπότε δεν άφησα και πολλά περιθώρια να με υποβαθμίσουν και να με αμφισβητήσουν λόγω εξωτερικής εμφάνισης. Μια καλή εμφάνιση από μόνη της δεν αρκεί, αν δεν συνοδεύεται από γνώση του αντικειμένου και προσωπικότητα.

Μαρία, το ξυπνητήρι σου πρέπει να χτυπάει πολύ νωρίς το πρωί δεδομένου ότι καθημερινά στις 7 είσαι στον αέρα του Lampsi Fm.

Τα τελευταία χρόνια το ξυπνητήρι μου χτυπά πολύ νωρίς το πρωι, σχεδόν νύχτα. Μέχρι και πριν από λίγους μήνες ξυπνούσα κάθε μέρα στις 5 το πρωί, τώρα ξυπνώ στις 5:30… Kαι να φανταστείς, ότι δεν ήμουν ποτέ πρωινός τύπος. Αντιθέτως αγαπούσα τη νύχτα και ακόμη την αγαπώ. Γι’ αυτό και δεν μπορώ να κοιμηθώ νωρίς το βράδυ, με αποτέλεσμα να κοιμάμαι ελάχιστα.

Και τα Σ/Κ στην εκπομπή Annita GR, μια από τις αγαπημένες συνήθειες του Σαββατοκύριακου του τηλεοπτικού κοινού. Νομίζω πως είναι από τις μακροβιότερες συνεργασίες σου η συγκεκριμένη.

Η μακροβιότερη όχι, ήμουν στο δελτίο του Alpha περισσότερα χρόνια. Ωστόσο πολύ πολύ αγαπημένη συνεργασία. Εκτιμώ  πολύ τους έξυπνους ανθρώπους. Η Αννίτα είναι ευφυέστατη, με πολύ χιούμορ και ταιριάξαμε αμέσως σαν χαρακτήρες. Σταθερή αξία, σταθερά αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου τα τελευταία περίπου 4 χρόνια που συνεργάζομαι μαζί της.

Ραδιόφωνο ή τηλεόραση;

Είναι σαν να ρωτάς μια μητέρα, ποιό παιδί της αγαπάει περισσότερο. Δεν μπορώ να επιλέξω. Λατρεύω το ραδιόφωνο, είναι η ψυχοθεραπεία μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική και χωρίς ραδιόφωνο. Η τηλεόραση από την άλλη, είναι το μέσο από το οποίο ξεκίνησα τη δημοσιογραφία και δεν έχω σταματήσει να εργάζομαι στην tv όλα αυτά τα χρόνια. Αν με ρωτάς, πάντως, θεωρώ ότι το ραδιόφωνο είναι πιο δύσκολο από την τηλεόραση , επειδή δεν υπάρχει εικόνα και καλείσαι να «κερδίσεις» τον ακροατή μόνο με τον λόγο σου…

Πώς ήταν η πρόσφατη ραδιοφωνική συνεργασία σου με τον Γιώργο Λιάγκα; Ήρθες ποτέ σε δύσκολη θέση με κάποια από τα πικάντικα σχόλια του;

Η συνεργασία μου με τον Γιώργο στο ραδιόφωνο ήταν άψογη. Από την πρώτη στιγμή είχαμε χημεία στον αέρα, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά με νέες συνεργασίες. Είχαμε χημεία εντός και εκτός αέρα και γενικά πέρασα πολύ καλά την περίοδο που συνεργάστηκα μαζί του. Εκτιμώ πολύ τους έξυπνους ανθρώπους και τους ανθρώπους με χιούμορ και σε έναν κόσμο ιδανικό για εμένα, θα ήθελα να περιβάλλομαι μόνο από τέτοιου είδους ανθρώπους. Δεν μπορώ τη βλακεία, η οποία είναι ανίκητη και εξαπλώνεται ραγδαία δυστυχώς. Ο Γιώργος Λιάγκας είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, με χιούμορ και ευαισθησίες, που λίγοι γνωρίζουν. Ποτέ δε με έφερε σε δύσκολη θέση, ήταν πάντα πολύ ευγενής μαζί μου. Ωστόσο θεωρώ ότι κάθε άνθρωπος θέτει τα όριά του με την προσωπικότητά του.

Είστε πολύ δεμένες με την αδερφή σου, Εύη. Θα έλεγες ότι είναι η καλύτερή σου φίλη;

Ναι ξεκάθαρα είναι η καλύτερή μου φίλη. Μεγαλώσαμε με αυτόν τον τρόπο και αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Πάντα ήμασταν κολλητές φίλες , πάντα θα γελάμε και θα καταλαβαίνουμε η μια τα αστεία της άλλης , πάντα θα στηρίζει η μία την άλλη και πάντα θα είναι εκεί η μία για την άλλη.

Υπήρξε στιγμή που να μπήκατε με την αδερφή σου στο τριπάκι του “ανταγωνισμού” λόγω και του ίδιου επαγγέλματος;

Ποτέ μα ποτέ όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρξε ίχνος ανταγωνισμού μεταξύ μας και ούτε θα υπάρξει. Αντιθέτως, χαίρεται η μία με την επιτυχία της άλλης, συμμερίζεται η μία τα άγχη της άλλης και πάντα στηρίζει και συμβουλεύει η μια την άλλη.

Θα έκανες ποτέ εκπομπή με την αδερφή σου Εύη ή το σύζυγό σου Νίκο Μάρκογλου;

Έχω συνεργαστεί με την αδελφή μου στο παρελθόν, στην τηλεόραση του  Alpha , όταν εκείνη παρουσίαζε εκπομπή και εγώ ήμουν δημοσιογράφος-ρεπόρτερ της εκπομπής, στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου. Ωστόσο δεν έχουμε κάνει ποτέ εκπομπή μαζί. Θεωρώ ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον και πλάκα αν παρουσιάζαμε μια εκπομπή μαζί. Με τον Νίκο, έχουμε επίσης συνυπάρξει κάτω από την ίδια επαγγελματική στέγη και συνυπάρχουμε και τώρα στον Λάμψη 92,3 , αλλά δεν έχουμε κάνει ποτέ μαζί εκπομπή. Θα είχε σίγουρα πλάκα και ενδιαφέρον… και πολλές ατάκες αν κάναμε μαζί εκπομπή. Μας είχε προταθεί πρόσφατα , αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, επιλέξαμε να μην το κάνουμε. Δεν αποκλείεται ωστόσο στο μέλλον να συμβεί και αυτό.

Αν ο γιος σου, Νικόλας λίγα χρόνια αργότερα σου ανακοινώσει πως θέλει να ακολουθήσει τα βήματα των γονιών του και να εργαστεί στα media, τι θα τον συμβουλεύσεις;

«Μα υπάρχουν τόσα επαγγέλματα? Αυτό βρήκες να κάνεις?»…. (γέλια). Αστειεύομαι φυσικά! Εννοείται ότι ο καθένας επιλέγει να κάνει αυτό που θέλει , ό, τι και αν λένε οι άλλοι. Θα τον στηρίξω σε όποια επαγγελματική επιλογή κάνει. Δεν θα μπορούσα όμως να μην του μιλήσω για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, για τις αντοχές που πρέπει να έχει, για το ότι θα συναναστραφεί με ανθρώπους όλων των ειδών και όλων των επιπέδων, για το ότι δεν υπάρχει πάντα αξιοκρατία ,  αλλά και για το άγχος που προκαλεί αυτό το επάγγελμα. Από εκεί και πέρα, ας κάνει τις επιλογές του.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …