Παρασκευή , 26/04/2024

Το γνωστό Bistro «Σφεντόνα» αγκαλιάζει τα παιδιά ΑΜΕΑ με δράσεις και ευκαιρίες για όλους!

Μία σπουδαία δράση με πρωταρχικό σκοπό το δικαίωμα στην εργασία των ΑμεΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ρίγη συγκίνησης σε όσους πέρασαν να πιουν το ρόφημά τους στην καφετέρια «Σφεντόνα», στην οδό Ολυμπιάδος 50.

Άτομα με ειδικές ανάγκες, έπιασαν τους δίσκους, «φόρεσαν» την καλή τους διάθεση και «φώναξαν» με τον δικό τους τρόπο, ότι έχουν δικαίωμα στην εργασία. Πάντα χαμογελαστοί και προπάντων κεφάτοι για την ευκαιρία που τους δόθηκε, πήραν παραγγελίες, σέρβιραν ροφήματα και κουλουράκια στον κόσμο και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς για την δράση τους.

Οι εργαζόμενοι του Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου «Τα Παιδιά της Άνοιξης» με έδρα την Αλεξάνδρεια που ήταν και οι διοργανωτές της δράσης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του προγράμματος «Βιώσιμη Ευρώπη Για Όλους», ήταν ιδιαίτερα περήφανοι για τα «παιδιά τους». Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν επίσης το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Με Αναπηρία «Η Αρμονία» και το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Καλαμαριάς.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εργασία των ΑμεΑ μπορεί να μειώσει το συνολικό ποσοστό ανεργίας και φτώχειας διότι όπως εξηγεί η κ. Ντουρντουρέκα «οι οικογένειες των ατόμων με ειδικές ανάγκες επιβαρύνονται πολύ ως προς τα έξοδα συντήρησής τους, οπότε αν αυτοί οι άνθρωποι βγάζουν τα δικά τους έσοδα διευκολύνουν και την οικογένειά τους».

«Κάνοντας αυτή τη δράση υποστηρίζουμε την ισότητα των ΑμεΑ στην εργασία. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τις κοινωνικές κατασκευές σχετικά με το ότι τα ΑμεΑ δεν μπορούν να καταρτιστούν επαγγελματικά. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Τα κατάφεραν πάρα πολύ καλά σήμερα», αναφέρει η κοινωνική λειτουργός του κέντρου, κ. Ευαγγελία Νάσιου.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Σφεντόνα» που φιλοξένησε την δράση ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος και δήλωσε στο GRTimes ότι το απόλαυσε όλο αυτό που συνέβη για τρεις ώρες σήμερα. «Προσπαθούμε να κάνουμε δράσεις για να υποστηρίξουμε ανθρώπους που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες αλλά ο μόνος λόγος που δυσκολεύονται ειδικά στο κομμάτι της εργασίας είναι η ίδια η κοινωνία με τα πρότυπα που θέτει και τις απαιτήσεις που έχει», τόνισε ο κ. Διονύσης Ντίσο.

Τέλος, επισήμανε ότι θα ήθελε πολύ να είχε στην επιχείρησή του αυτά τα άτομα και να συνεργαστεί μαζί τους.

Δείτε επίσης

Διάλεξη, Ομιλία του Φιλόσοφου, Ζωγράφου Βασίλειου Αράπη – Παρουσιάζει η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ θεώρηση, ότι το ανθρώπινο Βασίλειο, όπως και τα πάντα Συνπαντικά, …