Παρασκευή , 26/04/2024

Το δημοψήφισμα της Βαρκελώνης και η ασταθής κατάσταση της χώρας «σκοτώνουν» τον τουρισμό – Τι δηλώνει ο ελληνικός εμπορικός κόσμος της χώρας στο Label News

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη έχουν κάνει τους κατοίκους της εκάστοτε χώρας να μένουν με σταυρωμένα τα χέρια την ίδια ώρα που ο κόσμος της εργασίας και της επιχειρηματικότητας καταρρέει μπροστά στα μάτια τους. Ο φάκελος της Βαρκελώνης, δυστυχώς όπως φαίνεται από τις εξελίξεις δεν πρόκειται να κλείσει σύντομα, ενώ παράλληλα η βαριά της βιομηχανία που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό, χάνει κάθε μέρα το ποσοστό σταθερότητάς της.

Σε απόγνωση βρίσκονται σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα της Βαρκελώνης, μιας και από τη μία μέρα στην άλλη οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία και γενικότερου είδους καταλύματα ακυρώνονται, κρουαζιερόπλοια δένουν σε άλλα λιμάνια και οι περισσότεροι τουρίστες αλλάζουν ημερομηνίες άφιξης υπό τον φόβο των επεισοδίων.

“Μπορεί η Βαρκελώνη να πέρασε δύσκολα μετά την τρομοκρατική επίθεση, αλλά τώρα μετά το δημοψήφισμα τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα. Ο τουριστικός κι εμπορικός κόσμος στη Βαρκελώνη έχουν πέσει στα «μαύρα πανιά».”, δηλώνει στο Label News Έλληνας επιχειρηματίας που βλέπει μέρα με τη μέρα την επιχείρησή του να χάνει τη βιωσιμότητά της..

Οι ενδείξεις που επιβεβαιώνουν τις δυσοίωνες εξελίξεις όμως, έρχονται από έναν ακόμη Έλληνα της Βαρκελώνης που ζει και εργάζεται εκεί τα τελευταία 20 χρόνια και ο οποίος μας ενημέρωσε πως την περασμένη εβδομάδα, το κρουαζιερόπλοιο MeinSchiff3 συγκεκριμένα, απέφυγε το λιμάνι της Βαρκελώνης και έδεσε στην Βαλένθια, ενώ παράλληλα, κατά την διάρκεια της γενικής απεργίας σε όλη την Καταλωνία, ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο γερμανικής εταιρείας άλλαξε την πορεία του ολοκληρωτικά για να αποφύγει το λιμάνι της Βαρκελώνης.

“Οι λιμενικές αρχές της πόλης μας διαβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες ακυρώσεις, αλλά έρχονται και άλλες απεργίες που σίγουρα θα μας γονατίσουν.”, δηλώνει ο Έλληνας επιχειρηματίας ο οποίος φάνηκε απόλυτα σωστός, μιας και το συνδικάτο Intersindical –CSC έχει προτείνει νέα γενική απεργία στην Καταλωνία μεταξύ 10-16 Οκτωβρίου.

Ημερομηνίες μάλιστα που ήδη έχουν υπάρξει ακυρώσεις και αλλαγές στις αεροπορικές πτήσεις τουριστών για να τις αποφύγουν. Όπως δηλώνουν εργαζόμενοι γνωστής αεροπορικής εταιρείας, “η εταιρεία ενόψει της απεργίας της περασμένης Τρίτης είχε προσφέρει στους επιβάτες της τη δυνατότητα δωρεάν αλλαγής του εισιτηρίου τους για άλλες ημερομηνίες Και όπως μαθαίνουμε το ίδιο πρόκειται να κάνουν και άλλες”.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως η Βαρκελώνη χωρίς αμφιβολία, είναι η “βασίλισσα των συνεδρίων”. Ο πρόεδρος της ένωσης ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Apertur αποκάλυψε πως έχουν μειωθεί οι μακροπρόθεσμες κρατήσεις για ταξίδια και συνέδρια. “Είμαστε μόλις στο παρά πέντε για το ξεκίνημα μίας low season και ακόμη δεν έχει μπει ο Νοέμβρης”, δηλώνει τουριστικός επαγγελματίας.

Ας ελπίσουμε ότι οι συγκεκριμένες αναταράξεις στην πολιτική κατάσταση της Βαρκελώνης θα σταματήσουν γιατί ίσως φτάσουμε σε σημείο να δούμε τον διαχωρισμό της από όλη την Ευρώπη, κάτι το οποίο μάλιστα προβλέπουν πολλοί οικονομολόγοι αλλά και πολιτικοί αναλυτές. Το καλύτερο είναι να βρεθεί μία λύση, πριν η οικονομία καταρεύσει για τα καλά.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …