Παρασκευή , 26/04/2024

Τόσο θα σας κοστίσει το Πασχαλιάτικο τραπέζι – Αυτές είναι οι τιμές της αγοράς

Του Άκη Τσακίρη 

Για μία ακόμη χρονιά οι οικογένειες κάνουν τη δική τους σύγκριση τιμών για το πασχαλιάτικο τραπέζι. Πόσο θα κοστίσει και φέτος ο οβελίας; Μία μικρή βόλτα στην αγορά σίγουρα θα σας πείσει, αλλά για εσάς που θέλετε να κάνετε μία βόλτα στην αγορά πλήρως υποψιασμένοι για τί θα βρείτε οικονομικά, σας έχουμε την απάντηση.

Σύμφωνα με μία όσα έχει καταγράψει η βόλτα μας στην αγορά, αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, έως και 20% λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που έχουν επικρατήσει σε όλη τη χώρα, θα είναι τα κηπευτικά. Ο χαρακτηριστικός οβελίας όμως κάνει την διαφορά και φέτος.

Στην αγορά κρέατος οι τιμές θα κινηθούν σε αρνάκια και κατσικάκια γάλακτος από 7 έως και 10 ευρώ σε κεντρικές αγορές και συνοικιακά κρεοπωλεία, ενώ για ακόμα μια χρονιά οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αναμένεται να πουλήσουν στο κόστος τις ποσότητες που έχουν εξασφαλίσει, ώστε να προσελκύσουν καταναλωτές.

Πιο συγκεκριμένα, στα 53,86 ευρώ στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, το μέσο κόστος του οικογενειακού τραπεζιού για το 2019, ενώ οι τιμές για το αρνί θεωρητικά βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …