Πέμπτη , 30/05/2024

Για την προσφορά του στην πολιτιστική διπλωματία βραβεύτηκε ο Κ. Μαριδάκης

Σε τιμητικές βραβεύσεις προχώρησαν το τμήμα ICARUS HJ36 της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης A.H.E.P.A , ο Ροταριανός Όμιλος Χανίων, ο Ροταριανός Όμιλος της Σαλαμίνας «Βασιλεύς Αίας», και το International Yachting fellowships Rotary Club στην Ελλάδα προς τον αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς Κυριάκο Μαριδάκη.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμητικές βραβεύσεις στον κ. Μαριδάκη, έγιναν στο πλαίσιο της χρόνιας προσφοράς του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς στην διεθνοποίηση της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, μετατρέποντας ένα πολεμικό γεγονός σε σύμβολο Ειρήνης, ανθρωπισμού και αξιών για το κοινό καλό.

Aπο το 2005 και για 15 ολόκληρα χρόνια υπηρετεί από την θέση του αντιπροέδρου με μεγάλη επιτυχία την διεθνή αποστολή που έχει αναλάβει, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την πρόεδρο της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής Επιτροπής «Θερμοπυλες-Σαλαμις 2020» κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Μαριδάκης κατόρθωσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να τιμούν την επέτειο της ναυμαχίας 52 χώρες, Αρχηγοί κρατών (Ισραήλ, Μονακό) και διεθνείς οργανισμοί εμπνέοντας την παγκόσμια κοινότητα, ενισχύοντας την πολιτιστική διπλωματία της χώρας μας και συμβάλλοντας καθοριστικά με το έργο του στη δημιουργία του εγχειρήματος για την πραγματοποίησή των επετειακών εκδηλώσεων το 2020 μαζί με την κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, οι όποιες θα πραγματοποιηθούν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Πολιτισμού, Εσωτερικών και του Ίδρυματος Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Σκοπός του η ίδρυση μιας παγκόσμιας πολιτιστικής Ένωσης, τιμώντας όλους τους λαούς, στις αρχές και αξίες που διασώθηκαν στα ιστορικά στενά της Σαλαμίνας, μεταλαμπαδεύοντας το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και προβάλλοντας την Ειρήνη και την αλληλεγγύη.

Δείτε επίσης

Διάλεξη, Ομιλία του Φιλόσοφου, Ζωγράφου Βασίλειου Αράπη – Παρουσιάζει η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ θεώρηση, ότι το ανθρώπινο Βασίλειο, όπως και τα πάντα Συνπαντικά, …