Πέμπτη , 30/05/2024

Δεκέμβριος ο μήνας της χαράς – Τι είναι αυτό που μας κάνει να αναμένουμε τα Χριστούγεννα με τόση λαχτάρα και ανυπομονησία

Μήνας αισιοδοξίας και χαράς, μήνας λαμπερός και σίγουρα πολύ γλυκός αλλά πάνω απ’ όλα μήνας αγάπης. Αυτός είναι ο Δεκέμβριος και μεγαλώνοντας χρόνο με τον χρόνο αισθάνομαι να τον περιμένω όλο και με μεγαλύτερη ανυπομονησία. Γιατί;

Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή νιώθω τα μάγουλα μου να μουδιάζουν από τα μεγάλα χαμόγελα και το στομάχι μου να φουσκώνει από τα πολλά γλυκά. Κάθε Χριστούγεννα ο φούρνος της μαμάς παίρνει φωτιά και το σπίτι δεν σταματάει να μυρίζει ζάχαρη και μέλι.

Γιατί τα στολίδια σε κάθε γωνιά του σπιτιού και το μεγάλο δέντρο στο κέντρο της πόλης μου δεν μπορούν παρά να μου υπενθυμίσουν για μια ακόμη φορά πως η ζωή κρύβεται δίπλα μου ή μάλλον βρίσκεται μπροστά μου. Στα γεμάτα ευτυχία βλέμματα των ανθρώπων που περνούν από δίπλα μου αλλά και στα μικρά bazaar που οργανώνονται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Γιατί έχω την ευκαιρία να σταματήσω τον χρόνο και να αδειάσω το μυαλό μου από την όποια αρνητική σκέψη έχει την δύναμη να με βασανίζει και να με κουράζει. Η δύναμη της κουβέρτας σε συνδυασμό με την αγαπημένη μου ταινία και τα παραδοσιακά γλυκά της μαμάς κάνουν κάθε χρόνο το θαύμα τους.

Ίσως είναι τα γλυκά και τα στολίδια, ίσως είναι η οικογένεια και οι φίλοι, σίγουρα όμως είναι η παύση από τους γοργούς και απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας αυτό που με κάνει να αναμένω με τόση ανυπομονησία τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο απολογισμός της χρονιάς φέρνει στην επιφάνεια βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες που δεν μπόρεσα να εκπληρώσω το έτος που φεύγει με αποτέλεσμα παλαιότεροι αλλά και νέοι στόχοι να μπαίνουν ξανά σε εφαρμογή.

Και ίσως να μην είμαι η μόνη. Άν σκεφτείς ότι τα μελομακάρονα έχουν την τιμητική τους στα ζαχαροπλαστεία ένα μήνα πρίν τα Χριστούγεννα και οι δρόμοι έχουν αρχίσει να γίνονται πιο φωτεινοί τις κρύες χειμερινές νύχτες. Και ίσως αυτή να είναι η μαγεία των Χριστουγέννων, το πραγματικό θαύμα αυτών. Η δύναμη που μας δίνει να φτιάξουμε τα πάντα από την αρχή.

Δείτε επίσης

4ο Αθλητικό Τουρνουά ΑμεΑ «WillPower Games 2024» powered by ΙΕΚ ΑΛΦΑ

ΣΤΙΣ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΙΕΚ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ …