Πέμπτη , 28/03/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ LABEL NEWS Τάσος Ιορδανίδης: «Ο ρόλος του πατέρα είναι ότι πιο σημαντικό έχω αναλάβει στην ζωή μου»

Συνέντευξη: Γιώργος Μαντάς

Ο Τάσος Ιορδανίδης όλα αυτά τα χρόνια μας έχει χαρίσει εξαιρετικές ερμηνείες τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια καλείται να παίξει τον σημαντικότερο ρόλο της ζωής του, αυτόν του πατέρα και του συζύγου και τα καταφέρνει περίφημα.

Η Θάλεια αποτελεί το σημαντικότερο στήριγμα για εμένα

“Το έγκλημα και τιμωρία” στο οποίο κάνεις και την παραγωγή ήταν ένα στοίχημα για σένα;

Η προετοιμασία μιας καλλιτεχνικής πρότασης, η μελέτη ενός ρόλου, η σκηνική συνάντηση με συναδέλφους και η κάθε παράσταση μέσα σε ένα μεγάλο χρονικό πλαίσιο όπως είναι αυτό μίας χειμερινής θεατρικής περιόδου είναι ένα στοίχημα υπομονής αντοχών και στοχοπροσήλωσης. Στην προκειμένη περίπτωση το στοίχημα είναι αυξημένου ρίσκου λόγω της αξίας του έργου, της βαρύτητας του συγγραφέα, της εμβληματικότητας του ρόλου αλλά και των σύγχρονων κοινωνικών συνθηκών.

Στρίψιμο της βίδας” ονομάζεται το νέο σου θεατρικό εγχείρημα. Πες μου λίγα λόγια για αυτό.

Τη συγκεκριμένη παράσταση την περιμένω με μεγάλη χαρά γιατί το λογοτεχνικό κείμενο από το οποίο πηγάζει η θεατρική απεικόνιση που εγχειρείται είναι ένα από τα σημεία αναφοράς της παιδικής μου ηλικίας. Εκτελώ χρέη παραγωγού και αισθάνομαι πολύ τυχερός που μπορώ να παρακολουθώ τη διαδικασία της δημιουργίας χωρίς να εμπλέκομαι καλλιτεχνικά άμεσα. Κάθομαι σε μία γωνία και βλέπω έναν πολύ σημαντικό καλλιτέχνη, το Δημοσθένη Παπαδόπουλο, μαζί με τη Θάλεια Ματίκα και τον Ιάσονα Παπαματθαίου, να συνθέτουν με τρόπο που με εκφράζει, μνήμες της επαφής μου με το πραγματικό και το υπερπραγματικό, την αίσθηση και την παραίσθηση αλλά και την υπαινικτικότητα του Χένρι Τζέιμς.

Η πολιτική είναι ένα πολύ κακοπαιγμένο θέατρο

Είσαι από τους ηθοποιούς της γενιάς σου που έχουν χαρακτηριστεί υπερταλαντούχοι. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

Σ’ ευχαριστώ για αυτό που λες αλλά δεν έχω καμία τέτοια αίσθηση. Η μόνη ανάγκη μου είναι να είμαι ελεύθερος να εκφράζομαι μέσα από πράγματα και ανθρώπους που με βοηθούν να αισθάνομαι τυχερός που επέλεξα να γίνω ηθοποιός.

Με τον φόρτο εργασίας που έχεις μπορείς να ισορροπείς δουλειά και οικογένεια;

Όχι. Η οικογένεια είναι πάνω απ’όλα, είναι ιερή και δεν επιθυμώ καμία ισορροπία. Αποφάσισα να αναλάβω τη μεγάλη ευθύνη της πραγμάτωσής της και αυτό είναι που με γεμίζει καθημερινά, που με κάνει να γελάω, να αισθάνομαι πλήρης και ευτυχισμένος.

Η Θάλεια αποτελεί ένα στήριγμα για σένα;

Το σημαντικότερο.

Επαγγελματίας, σύζυγος, πατέρας δύο παιδιών, προσωπικά σε ποιον ‘’ρόλο’’ επενδύεις περισσότερο;

Δρω ακραία επαγγελματικά για να διευκολύνω τη ζωή των συνεργατών μου, τα διαπιστευτήρια μου σα σύζυγος τα έχω δώσει αλλά συνεχίζω να τα δίνω και καθημερινά αλλά ο ρόλος του μπαμπά είναι ο πιο σημαντικός που έχω αναλάβει και εύχομαι να τον φέρω εις πέρας μέχρι το τέλος της ζωής μου.

Θεωρείς πως η πολιτική και το θέατρο αλληλοεπηρεάζονται;

Η πολιτική είναι ένα πολύ κακοπαιγμένο θέατρο ενώ το θέατρο μπορεί να ασκήσει πολύ καλή πολιτική.

 

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …

Αφήστε μια απάντηση