Παρασκευή , 26/04/2024

Η νέα γενιά Ελλήνων που μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό!

Μπορεί η Ελλάδα να δακρύζει από πόνο καθημερινά αλλά είναι στιγμές που δακρύζει από χαρά και συγκίνηση. Αθλητές, επιστήμονες και καλλιτέχνες αποδεικνύουν ότι η κρίση δεν αποτελεί κανένα απολύτως εμπόδιο για την Ελλάδα. Ακολουθούν Έλληνες που δεν δίστασαν να πάρουν πρωτοβουλίες, να ακολουθήσουν τα όνειρα τους, να πετύχουν τους στόχους τους και να μας κάνουν περήφανους σε όλο τον κόσμο.

Γιάννης Αντετοκούμπο

Γεννημένος το 1994, ο Γιάννης είναι το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας Αντετοκούμπο, που το 1992 μετανάστευσε από τη Νιγηρία στην Ελλάδα. Από τις γειτονιές των Σεπολίων στις αμερικάνικες μεγαλουπόλεις και από τα γήπεδα του Ζωγράφου, σε εκείνα του NBA ένας μεγάλος μπασκετμπολίστας με ακόμη μεγαλύτερη καρδιά κατάφερε από το μηδέν να κατακτήσει την κορυφή. Άν και Νιγηριανός στην καταγωγή αισθάνεται Έλληνας και φροντίζει να το δείχνει σε κάθε του βήμα κάνοντας μας περήφανους.

Αλέξανδρος Αβρανάς

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος ο Αλέξανδρος Αβρανάς ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων σκηνοθετών και αποδεικνύει περίτρανα ότι τα σύνορα δεν υφίστανται όταν το ταλέντο ξεχειλίζει. Η ταινία “Miss Violence” με σκηνοθέτη τον ίδιο κέρδισε στο Φεστιβάλ Βενετίας τα βραβεία Σκηνοθεσίας και Ανδρικής ερμηνείας και η φήμη της εκτοξεύθηκε. Ο ίδιος ως απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα, ενώ το βραβείο καλύτερου ηθοποιού κέρδισε ο Θέμης Πάνου. Λίγο πριν, η ταινία είχε ήδη πάρει τα βραβεία Arca Cinema Giovani και Fedeora.

Ελένη Αντωνιάδου

Με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη η Ελένη εργάζεται στη NASA καθώς επιλέχθηκε το 2012 μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy. Σήμερα, εργάζεται στον “Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη” στη Σίλικον Βάλεϊ. Τον Μάρτιο του 2013 αναδείχτηκε ”Γυναίκα της χρονιάς” σε μία διοργάνωση-θεσμό στη Μεγάλη Βρετανία, για το έργο της στον στίβο της τεχνολογίας. Μάλιστα, είναι υποψήφια διδάκτωρ στη βιο-μηχανική και φιναλίστ στο πρόγραμμα “The Lemelson-MIT” που επιβραβεύει νέους για τα καινοτόμα επιτεύγματά τους.

Δείτε επίσης

Notaras Dental Clinic: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς οδοντιάτρων ανοίγει τις πόρτες του

Βαγγέλης Καράλης Από τον: Βαγγέλη Καράλη  Το Notaras Dental Clinic ανοίγει τις πόρτες του και …

Αφήστε μια απάντηση