Τρίτη , 19/03/2024

Η συγκλονιστική συνέντευξη της συζύγου του Θέμου για τις απειλές που δεχόταν ο άνδρας της

Σε ηλικία 61 ετών έφυγε, από τη ζωή ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, μετά από μακρά ασθένεια. O Θέμος Αναστασιάδης ήταν εδώ και πολλά χρόνια ζευγάρι με την δημοσιογράφο Βασιλική Παναγιωτοπούλου και είχαν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά.

Ο οικογένεια του δημοσιογράφου, κρατούσε πάντα χαμηλούς τόνους και σπάνια, ο ίδιος και η σύζυγος του έκαναν δημόσιες εμφανίσεις.

Τι ανέφερε η Βασιλική Παναγιωτοπούλου σε σπάνια συνέντευξή της Σε σπάνια συνέντευξή της στο Down Town το 2009, η Βασιλική Παναγιωτοπούλου, είχε μιλήσει για τον Θέμο Αναστασιάδη.

Eπειδή η οικογένειά μου πέρασε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια, που πήγε να τη διαλύσει, από συγκεκριμένα συμφέροντα, έμαθα να επιβιώνω και να βλέπω καθαρά μπροστά. Όταν λοιπόν έχουμε περάσει με τον Θέμο μια απίστευτα δύσκολη χρονιά, με δικαστήρια, με απειλές για φυλακίσεις, μόνο και μόνο επειδή έβγαλε την πρώτη εφημερίδα της χώρας και αυτό δεν άρεσε σε κάποιους, πώς μπορώ τώρα να σκύψω το κεφάλι σε αυτά που θα θελήσει ο κάθε Γερμανός;”

Ένιωσες να σε απειλούν;

Απειλές δεχόμασταν κι ακόμη δεχόμαστε. Τηλεφωνικές; Διαφόρων επιπέδων. Σου θυμίζω μόνο την κατάπτυστη επίθεση που δέχτηκα εγώ και η οικογένειά μου από ραδιοφώνου από τη σύζυγο του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ρουσόπουλου. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και όλα ξεκαθάρισαν. Ο κόσμος δεν έπαψε ποτέ να μας στηρίζει και να μας αγαπάει. Πάντα ήμασταν κοντά με τον Θέμο, αλλά όλη αυτή η περιπέτεια μας έφερε ακόμη πιο κοντά, μας έδεσε ακόμη πιο πολύ, και εμάς και τα παιδιά μας. Τα δίδυμα είναι μικρά, μίλησα όμως στη μεγάλη μας κόρη, την Αλίκη μας. Της εξήγησα, της είπα όλη την αλήθεια. Είναι πολύ δύσκολο να μιλάς σε ένα παιδί, αλλά προτίμησα να της μιλήσω –και εγώ και ο πατέρας της– ώστε να της πούμε πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα, για να μην μπορεί κανείς να την πληγώσει. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανα. Ο Θέμος δουλεύει είκοσι ώρες την ημέρα.

Πότε συναντιέστε;

Ευτυχώς υπάρχουν και τα σαββατοκύριακα, αλλά πολλές φορές παίρνω τα παιδιά, πηγαίνουμε στην εφημερίδα και βλέπουν εκεί τον μπαμπά τους. Αυτό είναι το καλύτερό τους. Όλοι παίζουν μαζί τους, τους παραγγέλνουν πίτσες, νιώθουν σαν να πηγαίνουν σε παιδικό πάρτι.

Πολλά δημοσιεύματα, ήθελαν τον Θέμο Αναστασιάδη να έχει μετακομίσει οικογενειακώς τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία. Την αρχή με τα παιδιά τους έκανε πριν από μερικά χρόνια η σύζυγός του, Βασιλική, και στην συνέχεια, τον ίδιο «δρόμο» ακολούθησε και ο σύζυγός της. Το τελευταίο διάστημα, οι πληροφορίες ήθελαν την κατάσταση της υγείας του γνωστού δημοσιογράφου να έχει επιδεινωθεί.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …