Παρασκευή , 26/04/2024

Καριέρα ή οικογένεια; Τι αξίζει περισσότερο;

Αιώνιο δίλημμα αποτέλεσε, αποτελεί και όπως δείχνει η καθημερινότητα και κυρίως η ίδια η ζωή θα συνεχίσει να αποτελεί η επιλογή ανάμεσα σε καριέρα ή οικογένεια. Ο τρόπος ζωής έχει σίγουρα αλλάξει, όμως, παρόλα αυτά, οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις που επιβάλλει τόσο η καριέρα όσο και η οικογένεια παραμένουν ίδιες με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες γυναίκες να έρχονται καθημερινά σε δύσκολη θέση καλούμενες να επιλέξουν ένα από τα δύο.

Η κρίση καθώς και οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής κάνουν το δίλημμα ακόμη πιο δύσκολο, από τη στιγμή που σήμερα πολλές γυναίκες επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά στο ταμείο της οικογένειας ακόμη κι αν οι ίδιες είχαν σκοπό να αφοσιωθούν ολοκληρωτικά στην φροντίδα του σπιτιού και των παιδιών, κάτι που δεν μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου ένας άντρας.

Από την άλλη υπάρχουν γυναίκες που ενώ έχουν καταξιωθεί επαγγελματικά αποφασίζουν σε κάποια στιγμή της ζωής τους πως ήρθε η ώρα να δημιουργήσουν οικογένεια χωρίς ,ωστόσο, να μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα καθώς γνωρίζουν τους περιορισμούς στον χρόνο που θέτει η οικογένεια.

Τι συμβαίνει ,λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση; Πώς οφείλουν και κυρίως μπορούν να αντιδράσουν αφενώς οι γυναίκες που επιθυμούν να εργαστούν ενώ έχουν οικογένεια και αφετέρου εκείνες που αισθάνονται έτοιμες να δημιουργήσουν οικογένεια;

Η απάντηση ,σαφώς, είναι υποκειμενική και έχει να κάνει με τους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτει κάθε άτομο ξεχωριστά ,ωστόσο, κάθε γυναίκα από τη φύση της είναι πλασμένη για να είναι δημιουργική, να αγωνίζεται αλλά και να αισθάνεται, να μπορεί να αναλάβει περισσότερους από έναν ρόλους.

Μυστικό της επιτυχίας σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει αλλά κάθε γυναίκα μπορεί να βρεί τη δική της χρυσή τομή και να καταφέρει να συνδυάσει καριέρα και οικογένεια χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσει και να στερηθεί τίποτα από τα δύο.

Βέβαια, αυτό έχει να κάνει και με τον τρόπο ζωής που ακολουθεί κάθε γυναίκα γενικότερα καθώς και με τις αντοχές της ειδικότερα χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν μια γυναίκα αποφασίσει να συνδυάσει και τα δύο και θελήσει πραγματικά να πετύχει θα οδηγηθεί στην αποτυχία.

Έτσι ,λοιπόν, την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείς για «καριέρα ή οικογένεια» σκέψου και την εναλλακτική επιλογή «μήπως και τα δύο;»

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …