Παρασκευή , 26/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γιώργος Μακρής: «Ο Γιώργος Αγγελόπουλος θέλει πολλά χρόνια για να ονομαστεί ηθοποιός, μέχρι τότε ο κόσμος θα τον ξέρει ως ο Ντάνος του Survivor»

Συνέντευξη: Kυριάκος Θεοδοσίου

Ακούγοντας τη λέξη “επιθεώρηση” ένα από τα πρώτα ονόματα που αμέσως μας έρχονται στο μυαλό είναι αυτό του Γιώργου Μακρή που εκτός από ταλαντούχους ηθοποιός έχει και άριστη πένα, άποψη και εμπεριστατωμένη γνώμη!

“Οι Χήρες και οι Μακαρίτες”. Πώς εμπνευστήκατε το έργο που κάνει το γύρο όλης της Ελλάδας; 

Ο τίτλος υπήρχε μέσα στο κεφάλι μου καιρό. Και μετά το φινάλε της περσινής μας παράστασης μου ασκήθηκε βία ( γέλια) για να ετοιμάσω της νέα δουλειά. Είχα τον τίτλο στο μυαλό μου  και έπρεπε να φτιάξω το story.  To να γράψεις ένα κείμενο είναι στιγμή, στιγμές, βιώματα. Οταν νιώθω να πνίγομαι ή όταν  κάτι έχει πάει ανάποδα είτε ευχαριστο είτε δυσάρεστο γράφω. Μπαίνω μέσα σε έναν άλλο κόσμο δικό μου μένω εκεί καιρό πριν ξανάερθω στην παραγματικότητα. Ξεκινήσαμε απο την Ρόδο, Αγρίνιο, Κόρινθο, Ελασσόνα, Αμαλιάδα και το ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ  ‘’ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ’’ ΤΡΙΠΟΛΗ  με διπλή παράσταση:  18:15 απογευματινή &  21:15 βραδινή.

Το έργο εξελίσσεται στο απόλυτο μπάχαλο μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ίσως αναφέρεται με μια βαθύτερη έννοια στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα του σήμερα όλα γίνονται ανάποδα, όλα γίνονται με κάποιον τρόπο όχι ίσως και τόσο ορθόδοξο. Αν μπορούσαμε να το ταυτίσουμε θα σου έλεγα ότι το ταυτίζω με τις ανατρόπες που συμβαίνουν στο έργο. Στο έργο ένας ιερέας καλείτε να κάνει ταυτόχρονα 3 κηδείες και λίγο ποιο κάτω θα γίνει το λάθος που φέρει τον ίδιο σε δύσκολες κατάστάσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ίσως με λίγο ανορθόδοξο τρόπο.

Πόσο εύκολο είναι να σαρκάζεις τον θάνατο;

Δε το έχω σκεφτεί – δε το έχω δει από μια τέτοια λογική το όλο θέμα. Ανατριχιάζω και μόνο που ακούω τη λέξη θάνατο. Τον φοβάμαι.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν σκεφτεί τι θα ήθελαν να γίνει αφού φύγουν από τη ζωή. Εσείς το έχετε σκεφτεί ή συζητήσει με κάποιο δικό σας πρόσωπο;

Επιμονή βλέπω στο θέμα . Μήπως μου κρύβετε κάτι; Μήπως έχετε κάποια πληροφορία που δε έχω εγώ; Δε κάνω τέτοιου είδους συζητήσεις εγώ – και ειδικά με δικούς μου ανθρώπους. Υγεία και τίποτε άλλο σε όλο τον κόσμο.

Θα επιλέγατε την αποτέφρωση μετά θάνατον;

Όχι  δεν θα το ήθελα για εμένα αυτό. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος – με τον παραδοσιακό τον τρόπο παρακαλώ και τα έξοδα δικά μου.

Είστε από τους δημιουργούς που βάζετε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την υποκριτική να υποδυθούν ρόλους όπως η Ντέσσυ Κουβελογιάννη. Πώς βλέπετε τη συμμετοχή του Γιώργου Αγγελόπουλου στο σήριαλ ΤΑΤΟΥΑΖ που συζητήθηκε τόσο;

Είμαι δημιουργός και κάποια στιγμή δοκίμασα κάτι τέτοιο. Με την Ντέσσυ δε το μετάνιωσα διότι είναι απίθανο παιδί και με ήθος. Αν ξαναέκανα κάτι τέτοιο μόνο τη Ντέσσυ θα διάλεγα.  Μου γράφετε ένα όνομα – ενώ δίπλα θα έπρεπε να γράφετε ( Παίχτης του Survivor . Ο οποιοσδήποτε στη ζωή έχει δικαίωμα στα όνειρα –έτσι και ο ΝΤΑΝΟΣ έχει δικαίωμα στο δικό του. Η προσπάθεια στο τέλος δικαιώνει κάποιον. Επιλογές στη ζωή μας μπορεί να είναι και επιτυχημένες αλλά και το αντίθετο. Ας τον δούμε πρώτα –ας δοκιμάσει – ας παλέψει και στο χώρο αυτόν. Καλά έκανε. Δε ξέρω αν συζητήθηκε αυτόβουλα τόσο ή αν ήθελαν με έξυπνο τρόπο κάποιοι να συζητηθεί επι τούτου ακόμα και με πληρωμένη διαφήμιση. Θέλει όμως πολλά χρόνια να ονομαστεί Γιώργος Αγγελόπουλος ηθοποιός. Μέχρι τότε όλοι θα τον λένε Ντανος και σε σήριαλ;  Αυτό είναι Ελλάδα –το σύστημα. Μαγκιά του.. Μακάρι να τα καταφέρει.. Αφήστε τον . Δε ξέρω όμως τι θα έκανε αν πήγαινε πρωτού καταφέρει να μπει στο παιχνίδι.

Ηθοποιός γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Θα έλεγα ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ….γιατί το να γίνεις ηθοποιός σήμερα θέλει δουλειά, δουλειά δουλειά.

Ξέρω πως έχετε άποψη για πάσης φύσεως θέματα. Πώς βλέπετε την πολιτική και τους πολιτικούς της χώρας;

Στην ζωή μου πάντα πίστευα και πιστεύω ότι το να υπήρετείς την πατρίδα σου και τα συμφεροντά της είναι τιμή. Διαχωρίζω από το πιστεύω μου την πολιτική – η πολιτική είναι επάγγελμα που εξασφαλίζει ένα οικονομικό χρηματικό ποσό καλό  στους ανθρώπους που την υπηρετούν (με την κακή έννοια ) κανείς δεν μπορεί όμως να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του λαού, τις ανάγκες του. Κανείς δε μπορεί να υπηρετήσει όπως αρμόζει το Λαό.  Μικρά πιόνια στο βωμό του τίποτα. Όταν ο Λαός πάψει να σκύβει το κεφάλι στον υπάλληλο – υπηρέτη του τότε η Ελλαδίτσα μας θα πάει μπροστά.

Ποια είναι η άποψή σας για το σκοπιανό;

Ένα παιχνίδι πολιτικό – ένα σχέδιο αποπροσανατολισμού του Έλληνα ακόμα και από την ίδια την Πολιτεία. Το πρόβλημα υπάρχει χρόνια απλά τώρα έπρεπε να ακουστεί και λίγο ποιο έντονα. Αυτοί που χειρίζονται τέτοιου είδους θέματα με αυτό το αισχρό τρόπο (αναφέρομαι στην Ελληνική Πολιτεία) δε πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες αλλά ότι θα ήθελαν να γίνουν Έλληνες. Δε βάζω όλους τους πολιτικούς στον ίδιο σάκο – υπάρχουν και οι αξιοπρεπείς εξαιρέσεις.

Δώστε μου έναν τίτλο επιθεωρησιακής ή κωμικής παράστασης για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

‘’ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ’’

Φωτογραφίες: Peter Tamas

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …