Σάββατο , 27/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LABEL NEWS Δημήτρης Ράλλης: Ο Έλληνας “Σβαρτζενέγκερ” Πρωταθλητής στο Powerlifting που σηκώνει 345 κιλά!

Συνέντευξη: Ήρια Καρποδίνη

Ένας ξεχωριστός αθλητής, που επέλεξε να βάλει το powerlifting στη ζωή του για να αποτελέσει τελικά ένα μεγάλο κομμάτι της. Με διακρίσεις παγκοσμίως και προσωπικά ρεκόρ που σοκάρουν, ο Δημήτρης Ράλλης θα λέγαμε ότι ανήκει στους δυνατότερους αθλητές της Ελλάδας. Μας μιλά στο Label News.gr για την πορεία του στον χώρο του powerlifting, καθώς και για το strongman και για το πώς είναι να εκπροσωπεί τη χώρα μας και μάλιστα με τόση επιτυχία.

 Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το Powerlifting? Τι είναι αυτό που σας έκανε να το ξεχωρίσετε; 

Πριν από δυόμιση χρόνια σε μια τυχαία συνάντηση-γνωριμία με τον σημερινό πρόεδρο του Ελληνικού σωματείου δυναμικού τριάθλου, κύριο Αντρέα Κωλλετη, μου έγινε πρόταση να κατέβω στο 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα δυναμικού τριάθλου που διοργάνωνε το ΕΣΔΤ .Αρχικά ήμουν αρνητικός και μου φαινόταν πολύ μακρινό σε εμένα. Έπειτα όμως από επιμονή του προέδρου πείστηκα και αποφάσισα να δεχτώ την πρόκληση και να λάβω μέρος, όπου και κατέκτησα την πρώτη θέση. Αυτό ήταν το έναυσμα για την όλη πορεία μου έως τώρα στο άθλημα. Αυτό που με έκανε να το ξεχωρίσω ήταν η πρόκληση του να κάνεις κάτι που δεν μπορεί ο καθένας και να μπορείς να είσαι πρώτος ανάμεσα στους πιο δυνατούς.

Είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα; Ως Έλληνας αθλητής, γνωρίζουμε ότι έχετε διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Μιλήσετε μας λίγο για αυτές και πως νιώθετε για αυτό.

Τα τελευταία 3 χρόνια το άθλημα έχει σημειώσει σπουδαία πρόοδο και των επίπεδο των αθλητών συνεχώς αυξάνει. Μέχρι στιγμής έχω λάβει μέρος σε τέσσερις διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό νιώθοντας πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη καθώς εκπροσωπώ τη χώρα μου με μόνο στόχο να σηκώσω την Ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Απ’ τους αγώνες μου στο εξωτερικό μπόρεσα να συγκεντρώσω γνώσεις και εμπειρίες καθώς το επίπεδο των αθλητών είναι υψηλό και ανταγωνισμός στον αγώνα μεγάλος!

Ακολουθείτε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής προκειμένου να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του αθλήματος;

Το άθλημα μου απαιτεί άρτια φυσική κατάσταση και πολύ καλή αποκατάστασή τις ώρες που δεν γυμνάζονται. Προσπαθώ να δίνω στο σώμα μου αυτό που χρειάζεται και προσέχω ιδιαίτερα την διατροφή καθώς και τα συμπληρώματα μου που χορηγούμαι απ’ τα Xtremestores. Επίσης είναι σημαντικό να μην ξενυχτάω και σε καμία περίπτωση δεν καταναλώνω αλκοόλ και δεν καπνίζω.

Ποιο είναι το προσωπικό σας ρεκόρ και ποιός ο μελλοντικός σας στόχος;

Το προσωπικό αγωνιστικό μου ρεκόρ στο σύνολο είναι στα 875 κιλά και 345 στις άρσεις .Μελλοντικός μου στόχος είναι η πανελλήνια λίγκα στις 26 Νοεμβρίου η οποία είναι και αγώνας πρόκλησης για το mr Olympia στο Las Vegas τo Σεπτεβριο του 2018.

Εκτός από το powerlifting ασχολείστε και με το strongman. Για όσους δεν γνωρίζουμε, τι είναι αυτό;

Το strongman θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε ότι είναι η δομή κάθε δυναμικού αθλήματος, καθώς περιλαμβάνει ποικιλία αγωνισμάτων. Οι απαιτήσεις του δεν μένουν μόνο στο κομμάτι της δύναμης. Ένας αθλητής strongman πρέπει να έχει έκρηξη, ταχύτητα ,τεχνική, αντοχή ακρίβεια και στρατηγική! Το κάθε αγώνισμα αγγίζει και ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια και αυτό είναι που το κάνει και τόσο ξεχωριστό και μοναδικό.

Τι είναι το Rallis Team; Έχετε κοντά σας ανθρώπους που σας στηρίζουν και σας ενθαρρύνουν;

Η Rallis team είναι ιδέα! Είναι οι δικοί μου άνθρωποι, όπως τους λέω, οι οποίοι πιστεύουν σε εμένα και στις δυνατότητες μου και ο καθένας κατέχει ξεχωριστό ρόλο.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …