Παρασκευή , 26/04/2024

Αυτά είναι τα πιο “ΙΝ” ελληνικά νησιά για να κάνεις τον γάμο των ονείρων σου!

Το ειδυλλιακό τοπίο, η ηρεμία τη θάλασσας και η αίσθηση της απομάκρυνσης από την καθημερινότητα είναι λίγοι μόνο λόγοι για τους οποίους πολλά ζευγάρια επιλέγουν να οργανώσουν τον γάμο τους σε κάποιο ελληνικό νησί το καλοκαίρι. Παράδοση και γραφικές εικόνες συνοδεύουν τη σημαντική αυτή στιγμή για το ζευγάρι . Στο  νησί όλα είναι πιο απλά και πιο ουσιώδη. Η απόφαση είναι το πρώτο βήμα και το δεύτερο η επιλογή νησιού. Εκεί παίζει ρόλο  η καταγωγή κάποιου από τους δύο, ή το αν γνωρίστηκαν στο συγκεκριμένο νησί, ή αν προτιμούν να κάνουν έναν γάμο σε κλειστό κύκλωμα με λίγους καλεσμένους και άλλα πολλά. Όποιο κι αν είναι το κριτήριο υπάρχουν πέντε νησιά για να διοργανώσετε τον γάμο σας που δεν θα σας απογοητεύσουν.

Τήνος. Σε δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας μπορείτε να βρεθείτε στην Τήνο, το νησί που φημίζεται για την πιο γνωστή εκκλησία, την Παναγιά της Τήνου. Ένας νησιώτικος προορισμός που έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια για διακοπές είναι ιδανικός και για τη διοργάνωση ενός γάμου γεμάτου παραδοσιακά νησιώτικα έθιμα. Πολυάριθμες εκκλησίες και τοποθεσίες μπορούν να ρυθμίσουν το στυλ αλλά και το budget του τυπικού κυκλαδίτικου γάμου.

Σίφνος. Αν είχατε σκεφτεί τον γάμο σας σε ένα κυκλαδίτικο ξωκλήσι χτισμένο πάνω σε βράχια στη μέση της θάλασσας, θα το βρείτε στην Σίφνο. Συγκεκριμένα μιλάμε για την Παναγιά Χρυσοπηγή όπου θα ανέβετε τα –λευκά- σκαλιά της εκκλησίας. Πέρα από το μοναδικό τοπίο, στο σημείο που είναι χτισμένο το ξωκλήσι προσφέρονται μικρά δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν τους καλεσμένους σας, ζώντας έναν γάμο σαν να ήταν διακοπές με την αγαπημένη σας παρέα.

Σύρος. Μια πολύ καλή επιλογή που κερδίζει πολλά ζευγάρια πρώτα απ’ όλα λόγω της μικρής απόστασής της από την Αθήνα. Αυτό σημαίνει και προσέλευση περισσότερων  αγαπημένων προσώπων ευκολότερα. Η αρχοντική Σύρος είναι γνωστή για τις πολλές και διαφορετικές εκκλησίες που βρίσκονται στο νησί, από μεγάλες επιβλητικές μέχρι κυκλαδίτικα εκκλησάκια χτισμένα στους βράχους.

Φολέγανδρος. Μια ιδανική επιλογή για όσους ψάχνουν να συνδυάσουν γραφική τοποθεσία και παραδοσιακό στοιχείο. Στον βράχο πάνω από τη χώρα βρίσκεται η πιο μεγάλη και πιο εικονική εκκλησία του νησιού που αποτελεί και σήμα κατατεθέν του, η Παναγιά της Κοιμήσεως. Εκεί ανεβαίνοντας το δρομάκι, το ζευγάρι θα φτάσει στη κορυφή του νησιού για την κορυφαία αυτή στιγμή του.

Νάξος. Η Νάξος έχει το έθιμο των ανοιχτών γάμων, όλο το νησί μπορεί να είναι καλεσμένο στον γάμο, όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα, ενώ το γλέντι δεν κρατά μια αλλά τρείς ημέρες γεμάτες νησιώτικα ακούσματα. Ωστόσο αν θέλετε έναν πιο εναλλακτικό γάμο τότε μπορείτε να το έχετε και αυτό, οργανώνοντας τον στο μικρότερο εκκλησάκι του νησιού τον Άγιο Σώζων. Εκεί θα φτάσετε με βαρκάκι μαζί με 3-4 αγαπημένους ανθρώπους σας.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …